Najboljše s 6. Triglav teka

Video in drugi utrinki ter zanimivosti s Triglav teka.

Od Petra Prevca, ki motivira tekače, Kuža Pazija, ki pozdravlja najmlajše udeležence, največjih hitov, s katerimi je Samuel Lucas skrbel za dobro voljo, do čudovite narave parka Brdo. Na šestem Triglav teku je letos več kot 1.700 tekačev vseh generacij preteklo skoraj 15.000 kilometrov za dober namen.

1. Impresivne številke

Na šestem Triglav teku je več kot 1.700 tekačev vseh generacij preteklo skoraj 15.000 kilometrov za dober namen. Hvala vsem, ki ste bili letos z nami.

 

Ostali pa lahko v nadaljevanju vidite, kaj ste zamudili. Vsi skupaj pa vabljeni, da se nam prihodnje leto pridružite. Do takrat pa z vami delimo še kratek video, ki je ujel vse tisto najboljše z letošnjega dogodka.

 

 

2. Tek v neokrnjeni naravi protokolarnega parka Brdo 

Tekači, ki so se udeležili že 6. Triglav teka, so imeli priložnost uživati v čudoviti naravi protokolarnega posestva Brdo, ki je samo za njih odprlo vrata svojega lovišča, kamor sicer dostop ni mogoč.

 

 

3. Tek z znanimi slovenskimi športniki

»Vzdušje je bilo prav zabavno. Sotekačem se je videlo, da uživajo, jaz pa sem tudi,« je povedal smučarski skakalec Cene Prevc, ki se je preizkusil v teku na 10 kilometrov in dodal: »Sama trasa je prava paša za oči, vsaj zame osebno, ki mi pogled po naravi nekaj pomeni.«

 

 

Na dogodku so se Cenetu in ostalim tekačem pridružili tudi ostali športniki: Peter Prevc, smučarski tekači v spremstvu Vesne Fabjan, deskar na snegu Žan Košir, profesionalni skejtar Timotej Lampe Ignjić, triatlonec Miro Kregar, ultramaratonka Nataša Robnik, ekipa biatlonske reprezentance na čelu s Tejo Gregorin in Klemnom Bauerjem ter paraolipmpijci alpska smučarka Anja Drev, strelka Veselka Pevec in plavalec Darko Đurić.

 

Eni so tekli, drugi skrbeli za motivacijo.

 

4. Peter Prevc v vlogi navijača

Tekače, ki so se podali na 10 in 21 kilometrov, je na njihovi poti bodril tudi smučarski skakalec Peter Prevc. V trenutku, ko so ga zagledali, se jim je na utrujene obraze narisal nasmeh.

 

 

Nekateri izmed njih so mu stisnili roko, dali petko ali pa si vzeli kratek oddih in ga prosili, da se z njimi fotografira.

 

5. Na Twitterju je tek spremljal Cene Prevc

Cene Prevc je med tekom prevzel Twitter Zavarovalnice Triglav in vse, ki so ga spremljali, zabaval s svojim poročanjem o največjih zanimivostih dogodka.

 

 

6. Pestro dogajanje za vse

Pevec Samuel Lucas je na glavnem odru že od zjutraj s priredbami največjih svetovnih in slovenskih hitov skrbel za dobro voljo in motivacijo vseh prisotnih. Tako je bilo tistim, ki niso tekli, čakanje bolj zabavno. Na voljo pa so imeli tudi številne možnosti, da se zamotijo.

 

 

Otroci so se zabavali na Mini Planici in ustvarjali v organiziranem varstvu. Odrasli so lahko obiskali stojnice naših sponzorjev, se potegovali za zanimivo nagrado avto hiše Real, uživali v okusni hrani in se družili. 

 

7. Dobrodelni namen

Tekaški dogodek je bil tudi letos z dobrodelno noto. Na prireditvi smo predali donacije v skupni vrednosti 25.000 EUR za boljšo oskrbo novorojenčkov: Splošni bolnišnici Trbovlje, Splošni bolnišnici Brežice in Porodnišnici Ljubljana.

 

 

»Triglav tek je edinstven dogodek, v katerem se prepletata kar dva namena, saj v sodelovanju z vrhunskimi športniki spodbujamo ljudi vseh generacij k zdravemu življenjskemu slogu in h gibanju v naravi ter hkrati z donacijami že tradicionalno pomagamo zdravstvenim ustanovam,« je na dogodku pojasnil Tadej Čoroli, član uprave.

zdravje, prosti čas, aktivno življenje, preventiva
Preberite tudi