Ste tudi vi otrok Planice?

Že 40 let peljemo vsako leto otroke na ogled planiškega spektakla.

Radi obujamo spomine in povezujemo preteklost s sedanjostjo in prihodnostjo. Zato iščemo otroke Planice. Ste bili eden izmed otrok, ki smo ga davnega leta 1979 popeljali v Planico? Oglasite se nam!

Ko se odvija vsakoletni legendarni skakalni spektakel v Planici, so to tisti posebni dnevi, ki razmejijo navadne dni od praznikov. Tukaj se piše zgodovina vrhunskega športa, tukaj padajo svetovni rekordi, tukaj Slovenci postajajo svetovni prvaki.

 

Do danes že skoraj 100.000 otrok v Planici s Triglavom

Zavarovalnica Triglav je s skoki v Planici povezana že petdeset let. Vse od izgradnje letalnice bratov Gorišek iztek letalce krasi naš logotip in postali smo zlati sponzor prireditve v Planici. Poleg sodelovanja v obliki sponzorstva pa tudi polna štiri desetletja, to je vse od leta 1979, vsako leto omogočamo veliki skupini otrok, da se udeležijo praznika v Planici. Zato se v Planici piše tudi osebna zgodovina.

 

Do sedaj si je skoke v Planici z nami ogledalo že – tako smo sešteli – skoraj 100.000 otrok. To je res velik kup lepih spominov in vtisov!

 

Enkrat v Planici, vedno s srcem v Planici!

V Planico smo otroke peljali že pred štiridesetimi leti, leta 1979, in sicer kar 800 otrok. Izbrani so bili tisti, ki so pri pouku ali v okviru novinarskega krožka napisali najboljši šolski spis. In ne boste verjeli! Hranimo tisti šolski spis, ki je bil okronan za najboljšega izmed njih in ga objavljamo spodaj.

 

Iščemo avtorja tega spisa, katerega ime hranimo v uredništvu. Prosimo vas, da se nam javite, če ste bili prav vi tisti, ki ste pred 40 leti v literarno-novinarskem krožku Osnovne šole Škofljica zapisali te vrstice.

 

 

Veseli pa bo bomo tudi odzivov prav vseh iz prve generacije otrok, ki smo jih leta 1979 peljali v Planico. Pišite nam in nam posredujte vaše vtise in spomine. Še posebej bomo veseli fotografij, če je kakšna nastala.

 

 

Tudi letos peljemo otroke v Planico

Tudi letos bomo v sklopu akcije Otroci Triglava v Planici na oglede poletov popeljali 60 avtobusov oziroma 3000 otrok. Med njimi bo tudi nekaj velikih družin ter nekaj skupin otrok s posebnimi potrebami. Kot je v navadi, se z otroki odpravimo v Planico v četrtek, ko skakalci opravljajo poskusne serije in kvalifikacije. Vzdušje je v četrtek bolj sproščeno kot ostale tekmovalne dni. Zato je takrat tudi več priložnosti, da se otroci srečajo s skakalci, jih zaprosijo za avtogram in se z njimi fotografirajo.

 

Ponosni smo na štiri desetletja akcije Otroci Triglava v Planici. Pa ne le zato, ker izpolnjujemo otroške sanje, gradimo lepe spomine na čudovito vzdušje pod skakalnicami in pripravimo kul zabavo za mlade (z nami bosta letos denimo reparja Nipke in Chale Salle). Marsikateremu otroku v Planici zatrepeta srce, ko sreča svojega športnega idola. Športni duh je nalezljiv. Veseli smo, da na ta način prispevamo k oblikovanju pozitivnih vzorov, motivaciji in k zdravemu načinu življenja otrok in mladih. 

prosti čas, aktivno življenje, otroci, družina