Kako skleniti zavarovanja na daljavo?

Pojasnjujemo rešitve in odgovarjamo na najbolj pogosta vprašanja.

Koronavirus je spremenil mnogo stvari in pospešil napredek nekaterih tehnologij. Ker želimo našim strankam in sodelavcem omogočiti varno sklepanje zavarovanj in varno delo, omogočamo, da večino zavarovanj sklenete na daljavo. Za to imate na voljo dve možnosti. Pojasnjujemo, kakšna je razlika med njima in odgovarjamo na najbolj pogosta vprašanja, ki se vam porodijo ob sklepanju na daljavo.

Želim skleniti zavarovanja na daljavo. Kako lahko to storim?

Kot smo omenili zgoraj, lahko pri nas zavarovanja na daljavo sklenete na dva načina:

  • sklenitev na daljavo z zastopnikom,
  • sklenitev na daljavo po spletni strani, kjer najdete tudi vse pomembne informacije.

 

Sklepanje zavarovanja na daljavo z zastopnikom

Ta način sklenitve zavarovanja je enostavnejši, saj vas zastopnik vodi skozi celoten proces. A vseeno poglejmo, kako poteka. Če se torej odločite za sklenitev zavarovanja na daljavo z zastopnikom, vas bo naš zastopnik poklical, vam pojasnil vse in vas vodil skozi cel postopek.

 

Nato boste po elektronski pošti prejeli povezavo, prek katere boste elektronsko podpisali zavarovalno dokumentacijo. Najbolje je, če to storite kar medtem, ko ste na telefonski zvezi z zastopnikom.

 

Če pa v tistem trenutku ne utegnete podpisati dokumentov, lahko to storite najkasneje do polnoči istega dne.

 

In če ne? Kaj storiti, če pozabite elektronsko podpisati dokumente in povezava ni več aktivna? V tem primeru se obrnite neposredno na zastopnika, s katerim ste urejali zavarovanje, saj vam lahko le on znova aktivira povezavo.

 

Dokumentacijo želite tudi v tiskani obliki?

Kot smo zapisali zgoraj, boste dokumentacijo  prejeli v elektronski obliki na vaš elektronski naslov. Kaj pa, če bi jo želeli imeti v tiskani obliki? Svetujemo vam, da to omenite vašemu zastopniku ob sklenitvi zavarovanja. Poskrbel bo, da boste dokumente prejeli tudi v tiskani obliki. 

 

Če zavarovanje sklepate sami, si boste dokumente morali natisniti sami ali pa se obrnite na zavarovalnico.

 

Kje pa najdem zavarovalne pogoje?

Zavarovalni pogoji so priloženi elektronski pošti, ki jo dobite po sklenitvi zavarovanja in plačilu zavarovanja. Najdete pa jih tudi na spletni strani triglav.si pri opisu posameznih zavarovanj, na zavihku Dokumenti.

 

 

Sklenitev na daljavo brez pomoči zastopnika

Drugi način sklenitve na daljavo je samostojno po spletni strani, ki deluje na vseh brskalnikih.

 

Preden se lotite postopka, predlagamo, da si pripravite podatke, ki jih boste potrebovali za hitrejše sklepanje:

  • pri avtomobilskem zavarovanju podatke o avtomobilu, številko police, s katere prenašate bonus in kodo za popust DRAJV, če uporabljate našo mobilno aplikacijo,
  • pri zavarovanju odpovedi turističnih potovanj podatke o potovanju …,
  • številko Triglav kompleta, če se prvič vključujete v obstoječ TK kot član,
  • morebitne kupone in bone, ki ste jih prejeli pri sklenitvi katerega drugega zavarovanja pri nas,
  • plačilno kartico, če ste se odločili, da boste zavarovanje plačali na ta način.

Če boste želeli skleniti katerega od zdravstvenih zavarovanj, boste avtomatsko preusmerjeni na spletno stran Triglav, zdravstvene zavarovalnice.

 

Če ste se odločili za sklenitev na daljavo brez zastopnika, se vam bodo zavarovalni pogoji pokazali v povzetku zavarovanja pri zadnjem koraku sklenitve po pridobitvi informativnega izračuna, izpolnitvi osebnih podatkov in definiranju načina plačila. Takrat se pokaže prikazano okno, v katerem je treba potrditi, da sprejemate splošne pogoje.

 

Lažje gre s spletno poslovalnico i.triglav

Še lažje pa je zavarovanje po spletu skleniti v spletni poslovalnici i.triglav. Če ste že registrirani v spletno poslovalnico i.triglav, predlagamo, da se vanjo vpišete, saj se vam bodo vaši podatki samodejno izpolnili in boste s tem prihranili čas pri sklepanju zavarovanja. Vpis v i.triglav je sicer obvezen samo pri življenjskih zavarovanjih.

 

Če spletne poslovalnice i.triglav še ne uporabljate, vas vabimo, da začnete, saj vam omogoča, da imate zavarovalnico na dosegu roke. Ikona za vpis v spletno aplikacijo je v zgornjem desnem kotu spletne strani triglav.si.

 

Kako lahko plačam na daljavo?

Po zaključenem postopku sklepanja lahko zavarovalno premijo plačate s kreditno kartico (Mastercard, Visa), plačilno kartico (Activa Maestro), spletno banko (NLB Klik) ter VALÚ.

 

Zavarovalno dokumentacijo vam bomo po zaključenem postopku sklepanja in plačilu poslali na vaš e-naslov.

 

Lahko se odločite za takojšnje plačilo, plačilo po obrokih s položnico ali plačilo po obrokih s trajnikom. V primeru obročnega plačila se prvi obrok plača takoj. Če želite spremeniti TRR, dinamiko plačevanja… pišite na info@triglav.si.

 

zavarovanja na daljavo