Ste vedeli, da lahko zavarujete teh 7 stvari?

Zavarujete lahko tudi slušni aparat in očala.

Imate sklenjeno zavarovanje? Večina bi vas ob tem pokimala. Če imate vozilo, je zavarovanje obvezno. Kaj pa, če se vam poškoduje ali uniči mobilni telefon, slušni aparat, prtljaga v vozilu ali vam ukradejo kreditne kartice? Zavarujete lahko tudi to.

1. Zavarovanje mobilnega telefona

Pametni telefoni so precej dragi, kajti že nekaj časa niso zgolj telefoni, temveč računalniki v malem. Ker jih uporabljate pogosto in so z vami, kamorkoli greste, so bolj izpostavljeni nevarnostim poškodb ali kraje.

 

Pred tovrstnimi škodami, ki običajno niso poceni, lahko svojo mobilno napravo ustrezno zavarujete. Izbirate lahko med več različnimi možnostmi.

 

2. Zavarovanje zlorabe plačilnih kartic

Verjetno tudi vi vse bolj pogosto plačujete s plačilnimi karticami, kar je veliko bolj enostavno kot plačevanje z gotovino.

 

Vendar je možna škoda pri plačevanju s kartico lahko precej večja kot pri plačevanju z gotovino. Zato bodite pri uporabi kartic zelo previdni in upoštevajte 7 previdnostnih ukrepov

 

Ker kljub pazljivosti lahko nastane škoda, vam svetujemo, da sklenete zavarovanje zlorabe plačilnih kartic. Z enim samim zavarovanjem poskrbite za vse svoje bančne kartice.

 

3. Zavarovanje prtljage v avtomobilu

Si lahko predstavljate izlet z avtom brez prtljage? Težko, kajne? Ne gre brez kolesa, fotoaparata, smučk ali številnih drugih precej vrednih stvari. Ne nazadnje je prtljaga tudi prenosni računalnik, ki ga verjetno vsak dan vozite s seboj.

 

Morebitne stroške zaradi ukradene ali poškodovane prtljage bo pokrilo zavarovanje prtljage, ki ga lahko v sklopu akcije Sprosti čas sklenete še ugodneje.

 

4. Zavarovanje slušnega aparata

Cene slušnih aparatov so sicer različne in odvisne od več dejavnikov. A za določen slušni aparat lahko odštejte tudi več tisoč evrov.

 

Zato ne preseneti podatek, da je v zadnjih letih več povpraševanja tudi za zavarovanje osebnih slušnih aparatov. Slušni aparat lahko zavarujete z zavarovanjem protetike tudi pri Zavarovalnici Triglav.

 

5. Zavarovanje koles

Po podatkih policije je v Sloveniji letno ukradenih oziroma pogrešanih okoli 3.000 koles. Da ne boste del statistike, je ključno, da je vaše kolo vedno varno shranjeno.

 

Ob primerni tehnični zaščiti pa premislite tudi o ustreznem zavarovanju, ki krije nevarnost vlomske tatvine iz zaklenjenih prostorov. Tudi tukaj lahko izbirate med več možnostmi v sklopu paketnega zavarovanja DOM ali zavarovanja stanovanjskih premičnin. 

 

Za vse tiste, ki radi kolesarite, pa bo zanimivo tudi posebno zavarovanje koles in kolesarjev. Izberete lahko med osnovnim in kasko paketom. Osnovni paket vsebuje zavarovanje odgovornosti kolesarja, asistenco za kolo in kolesarja ter nezgodno zavarovanje. Kasko paket pa ob tem še kasko zavarovanje kolesa.

 

6. Zavarovanje psov

Če imate psa, veste, da je življenje z njim čudovita izkušnja, ki pa pomeni tudi dodatne stroške: za ustrezno prehrano, opremo in zdravje psa. Predvsem stroški veterinarja se lahko hitro nakopičijo.

 

Zato ne bo odveč razmislek o zdravstvenem zavarovanju vašega pasjega ljubljenčka, da boste lahko z njim še bolj brezskrbno uživali.

sklepanje zavarovanj, paketno zavarovanje DOM, zavarovanje psov, zavarovanje koles in kolesarjev, škodni primer
Preberite tudi