Mir na vikendu zagotovljen

Odgovori na vprašanja o zavarovanju vikenda.

Kaj bi odgovorili, če bi vas vprašali, zakaj ste se odločili, da imate vikend? Eden od razlogov bi bil zagotovo ta, da se umaknete od vsakdanjih skrbi. Na vikendu, pa naj bo to hiša ali stanovanje, v Sloveniji ali v tujini, so v ospredju lepe stvari. A kaj, ko tudi vikend ogrožajo iste nevarnosti kot vaš dom. Pojasnjujemo, kako ga lahko zavarujete, da boste imeli mir zagotovljen.

1. Kako lahko zavarujete vikend?

Vikend verjetno ogrožajo enake nevarnosti kot vaš dom: požar, vihar, toča in podobno. Lahko, da gre tudi za precej podoben objekt – stanovanje ali hišo. Tudi vikend lahko zato zavarujete z zavarovanjem doma.

 

2. Kaj krije zavarovanje?

Zavarovanje doma je fleksibilno in prilagodljivo, saj lahko skupaj z zastopnikom izberete kritja za nevarnosti, ki ogrožajo vaš vikend, prav tako pa tudi višino posameznega kritja. Zavarujete lahko le vikend, le opremo v njem, lahko pa tudi oboje hkrati. Izbirate lahko med zavarovanjem na novo in na dejansko vrednost, pri čemer lahko zavarovanje objekta sklenete na dejansko vrednost, zavarovanje opreme pa na novo in obratno.

 

Zavarovanje doma lahko enostavno in hitro sklenete preko spleta, kjer lahko izbirate med tremi vnaprej pripravljenimi paketi z različnim naborom kritij.

 

Zavarovanje doma med drugim krije škodo zaradi požara, strele, eksplozije, viharja in toče.

 

Ker pa vaš vikend ni stalno naseljen, je pomembno, da zavarovanje še razširite in dodate tudi kritje za primer vloma oziroma ropa. To bo krilo škodo, ki lahko nastane pri vlomu ali ropu na objektu ter na pomožnih gradbenih objektih.

 

Če boste zavarovanje sklenili preko spleta, je kritje za primer vloma oziroma ropa že vključeno v vse tri prednastavljene pakete.

 

Dodatno lahko sklenete še potresno zavarovanje, če vaš vikend leži na potresno nevarnem območju. Ali pa ugotovite, da potrebujete razširitev na strojelomno zavarovanje inštalacij in strojelomno zavarovanje naprav.

 

3. Kaj, če imam vikend na Hrvaškem? 

Mnogi izmed vas imate vikende na Hrvaškem in tudi zanje lahko sklenete zavarovanje doma.

 

V zavarovanje doma, s katerim zavarujete svoj vikend, je vključena tudi domska asistenca. Ta vam asistenčne storitve nudi tudi na Hrvaškem.

 

4. Ali lahko sklenem zavarovanje asistence za vikend? 

Ponovimo: če imate vikend v Sloveniji ali na Hrvaškem, je dobra novica za vas ta, da imate v zavarovanje doma vključeno tudi kritje domske asistence. Kar pomeni, da denimo pri izlivu vode lahko pokličete asistenco. Ta vam bo v najkrajšem možnem času pomagala in vam priskrbela pooblaščenega mojstra, ki bo napako odpravil. Nastala škoda na tleh pa bo krita iz zavarovanja, če ste dodali tudi kritje za nevarnost izliva vode.

 

Asistenčni center je na brezplačni telefonski številki 080 2864 (iz tujine +386 2222 2864) dosegljiv 24 ur na dan in vse dni v letu.

 

5. Kaj pa bazen? 

Predmet zavarovanja ni le objekt sam in premičnine – pohištvo ter oprema, temveč tudi ograje, plavalni bazeni, jacuzziji, okrasni ribniki in fontane, tlakovne poti, dvorišča ter terase, ki so v istem kraju kot zavarovani vikend.

 

Morate pa vedeti, da s to polico niso zavarovani denimo rastlinjaki, vinske kleti, čebelnjaki ali rastline.

 

6. Bi vikend tudi oddajali?

Če bi želeli vikend v času, ko ga vi ne uporabljate, v celoti oddajati, ga boste morali zavarovati drugače. Ob tem dodajamo, da če je stanovanje na primer v Avstriji, morate zavarovanje urediti pri zavarovalnici v tej državi.

varnost doma, družina, vzdrževanje doma, popravila, nepremičnine, požarna varnost, sklepanje zavarovanj, škodni primer, zavarovanje doma
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.