Že več kot pol milijona zavarovancev ima Triglav komplet

Kaj je Triglav komplet, kako izkoristiti njegove ugodnosti, koliko in kateri člani družine so lahko vključeni in več odgovorov na vprašanja smo pripravili v članku.

Če ste danes že nakupovali, so vam zagotovo zastavili vprašanje: »Imate našo kartico?« Verjetno ste jo imeli. Zakaj pa ne, če ste s tem ob nakupu deležni nekaterih ugodnosti. Zavarovalnica Triglav nima kartice, a svoje zavarovance nagrajuje s Triglav kompletom. Da boste tudi vi pri zavarovanjih deležni prihrankov, pojasnjujemo vse o njem.

Kaj je Triglav komplet?

Je bonitetni program, ki na enostaven in pregleden način nagrajuje vašo zvestobo – s popusti na zavarovanja. Namenjen je fizičnim osebam, ki imajo pri Zavarovalnici Triglav, Triglav, Zdravstveni zavarovalnici ali Triglav, pokojninski družbi sklenjeni dve ali več zavarovanj, od katerih je vsaj eno premoženjsko.

 

Kakšen pa je ta komplet popust?

Odvisen je od števila in vrste sklenjenih zavarovanj in se z vsakim zavarovanjem spreminja. Višina skupnega komplet popusta  se ugotavlja vsakič znova, ko se v komplet vključi obnovljeno ali novo zavarovanje.

 

Na tej povezavi si lahko pogledate, koliko popusta vam prinaša katero od zavarovanj: avtomobilsko na primer 2 %, zavarovanje doma 3 % in zavarovanje potovanj v tujino 1 % popusta.

 

Primer:

Pri Zavarovalnici Triglav in Triglav, Zdravstveni zavarovalnici imate z ženo sklenjena naslednja zavarovanja:

 

  1. Zavarovanje doma 3 %
  2. Avtomobilsko zavarovanje 2 %
  3. Ostala zdravstvena zavarovanja 1 %
  4. Zavarovanje potovanj v tujino 1 %

 

Skupni Triglav komplet popust znaša 8 % in se ne izključuje z ostalimi veljavnimi popusti.

 

Kaj sodi v premoženjska zavarovanja?

Premoženjska zavarovanja so na primer: zavarovanje doma, avtomobilsko zavarovanje, individualno nezgodno zavarovanje, zavarovanje potovanj v tujino, zavarovanje malih hišnih živali...

 

Če imate zavarovani dve osebni vozili, lahko v Triglav komplet vključite obe zavarovalni polici. In že imate komplet.

 

Katera zavarovanja še lahko vključim v Triglav komplet?

Dodate lahko tudi različna življenjska zavarovanja, naložbeno obročno in rentno zavarovanje ter pokojninska zavarovanja Zavarovalnice Triglav in Triglav, pokojninske družbe.

 

Vključite pa lahko tudi dopolnilno prostovoljno zdravstveno in druga zdravstvena zavarovanja Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

 

Katerih zavarovanj ne morem vključiti?

V komplet vključujemo letna, dolgoročna ali permanentna zavarovanja.

 

Če sklenete na primer 8-dnevno družinsko zavarovanje potovanj v tujino, ga ne morete vključiti v komplet. Vsem, ki pogosteje potujete v tujino, to je vsaj 3-krat letno, svetujemo sklenitev letnega zavarovanja, ki pa ga lahko vključite v komplet.

 

Morda vas zanimajo druga vprašanja o Zavarovanju potovanj v tujino?

 

Sta zavarovanje avtomobilske odgovornosti in letno zavarovanje potovanj v tujino že dovolj za komplet?

Tako je.

 

Kaj pa, če nisem edini v družini z zavarovanji pri Triglavu?

S svojimi zavarovalnimi policami se lahko kadarkoli v vaš komplet vključijo tudi družinski člani in ožji sorodniki, ki živijo z vami na istem naslovu.

 

Če imate vi največ sklenjenih zavarovanj v družini oziroma skupnem gospodinjstvu, predlagamo, da ste nosilec Triglav kompleta vi, drugi člani družine pa se pridružijo kot člani. Ugodnosti bodo za vse enake.

 

Zakaj je to bolje, kot da ima vsak svoj komplet?

Višina skupnega komplet popusta, je odvisna od števila zavarovanj znotraj enega kompleta. Tako več vključenih zavarovanj v enem kompletu pomeni več skupnega popusta za vse člane tega kompleta.

 

Kje lahko vidim ta popust?

Ta popust lahko vidite na računu ali v digitalni poslovalnici I. triglav

 

Kako uporabim ta popust pri obnovi zavarovanja?

Če izhajamo iz zgornjega primera: Ko boste naslednjič obnovili polico avtomobilskega zavarovanja, boste iz naslova Triglav kompleta deležni 8 % popusta na zavarovalno premijo – ceno zavarovanja. To velja tudi za ostala premoženjska zavarovanja, ki jih boste obnovili.

 

Kaj pa, če sklenem novo zavarovanje?

Nova premoženjska zavarovanja so nagrajena z dvojnim popustom.

 

Ko se boste naslednjič odločali in izbirali med različnimi ponudbami zavarovalnic ter bo neko zavarovanje pri drugi zavarovalnici morda ugodnejše, upoštevajte tudi dvojni popust, ki bi ga dobili, če bi to novo zavarovanje vključili v Triglav komplet.

 

Poleg tega novo  zavarovanje povečuje skupni komplet popust, ki bo upoštevan pri vsakokratni obnovi že sklenjenih zavarovanj vseh članov Triglav kompleta.

   

Če imate pri Zavarovalnici Triglav že sklenjenih nekaj zavarovanj, je smiselno, da premislite tudi o sklenitvi drugih zavarovanj pri Triglavu in vključitvi teh zavarovanj v komplet. Več zavarujete, več privarčujete.

 

Koliko popusta dobim, če sklenem avtomobilsko zavarovanje za drugi avto?

Če izhajamo iz primera zgoraj, je trenutna višina skupnega Triglav komplet popusta 8 %. Avtomobilsko zavarovanje za drug avto vam prinese dodatna 2 %, kar je skupaj 10 %. Ker pa je zavarovanje novo , to pomeni dvojni popust za sklenjeno avtomobilsko zavarovanje, v tem primeru je to 20 %.

 

Ali lahko še vedno dobim tudi druge popuste, če uporabim Triglav komplet popust?

Lahko, saj se Triglav komplet popust ne izključuje z drugimi popusti.

 

Ko sklepate avtomobilsko zavarovanje, ste ob tem lahko deležni še vseh drugih ugodnosti, kot so: do 15 % popusta za izkušene voznike, 10 % popusta za mlade družine.

 

Kako združim zavarovanja v komplet?

Večini uporabnikov Triglav kompleta je pri oblikovanju kompleta pomagal in jih o ugodnostih seznanil zavarovalni zastopnik.

 

Lahko pa Triglav komplet sklenete tudi na prodajnih mestih ali prek Enote za odnose s strankami. Vse, kar morate storiti, je da izpolnite in podpišete pristopno izjavo za nosilca in pristopno izjavo za člane. Izjavi skenirajte ter jih posredujte:

 

  • na e-naslov komplet@triglav.si ali
  • po pošti na naslov Zavarovalnica Triglav, d.d., Enota za odnose s strankami, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

 

Na podlagi prejetih izjav bomo nosilcu Triglav kompleta po e-pošti oziroma navadni pošti poslali številko kompleta. S številko lahko vsak član samostojno sklepa zavarovanja in jih vključuje v komplet ter tako vpliva na višino skupnega popusta Triglav kompleta.

zavarovanje doma, sklepanje zavarovanj, zavarovanje potovanj v tujino, avtomobilsko zavarovanje, dopolnilno zdravstveno zavarovanj, Triglav komplet
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan dvakrat na mesec v vašem e-nabiralniku.