Že več kot pol milijona zavarovancev ima Triglav komplet

Na enem mestu smo zbrali vse informacije, da se jim boste lahko pridružili tudi vi.

Če ste danes že nakupovali, so vam zagotovo zastavili vprašanje: »Imate našo kartico?« Verjetno ste jo imeli. Zakaj pa ne, če ste s tem ob nakupu deležni nekaterih ugodnosti. Zavarovalnica Triglav nima kartice, a svoje zavarovance nagrajuje s Triglav kompletom. Da boste tudi vi pri zavarovanjih deležni prihrankov, pojasnjujemo vse o njem.

Kaj je Triglav komplet?

Je bonitetni program, ki na enostaven in pregleden način nagrajuje vašo zvestobo – s popusti na zavarovanja. Namenjen je fizičnim osebam, ki imajo pri Zavarovalnici Triglav sklenjeni dve ali več zavarovanj, od katerih je vsaj eno premoženjsko.

 

Kakšen pa je ta komplet popust?

Odvisen je od sklenjenih zavarovanj in se z vsakim zavarovanjem spreminja. Zato se ugotavlja vsakič znova, ko se v komplet vključi obnovljeno ali novo zavarovanje.

 

Na tej povezavi si lahko pogledate, koliko popusta vam prinaša katero od zavarovanj: avtomobilsko na primer 2 %, paketno zavarovanje doma 3 % in turistično 1 % popusta.

 

Primer:

Pri Zavarovalnici Triglav in Triglav, Zdravstveni zavarovalnici imate z ženo sklenjena naslednja zavarovanja:

 

  1. Paketno zavarovanje doma 3 %
  2. Avtomobilsko zavarovanje 2 %
  3. Dopolnilno prostovoljno zdravstveno zavarovanje 1 %
  4. Dopolnilno prostovoljno zdravstveno zavarovanje 1 %
  5. Turistično zavarovanje 1 %

 

Skupaj imate 8 % popusta, ki se prizna poleg vseh drugih veljavnih popustov.

 

Kaj sodi v premoženjska zavarovanja?

Premoženjska zavarovanja so na primer: zavarovanja doma, avtomobila, individualno nezgodno zavarovanje, zavarovanje za potovanje v tujino, zavarovanje malih hišnih živali...

 

Če imate zavarovani dve osebni vozili, lahko v Triglav komplet vključite obe zavarovalni polici. In že imate komplet.

 

Katera zavarovanja še lahko vključim v Triglav komplet?

Dodate lahko tudi različna življenjska zavarovanja, naložbeno obročno in rentno zavarovanje ter pokojninska zavarovanja Zavarovalnice Triglav.

 

Vključite pa lahko tudi dodatno pokojninsko zavarovanje Triglav, pokokjninske družbe ter dopolnilno prostovoljno zdravstveno in druga zdravstvena zavarovanja Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

 

Katerih zavarovanj ne morem vključiti?

V komplet sodijo le letna, dolgoročna ali permanentna zavarovanja.

 

Če sklenete na primer 8-dnevno družinsko turistično zavarovanje, ga ne morete vključiti v komplet. Vsem, ki pogosteje potujete v tujino, to je vsaj 3-krat letno, svetujemo sklenitev letnega zavarovanja, ki pa ga lahko vključite v komplet.

 

Morda vas zanimajo druga vprašanja o turističnem zavarovanju?

 

Sta zavarovanje avtomobilske odgovornosti in letno turistično zavarovanje že dovolj za komplet?

Tako je.

 

Kaj pa, če nisem edini v družini z zavarovanji pri Triglavu?

S svojimi zavarovalnimi policami se lahko kadarkoli v vaš komplet vključijo tudi družinski člani in ožji sorodniki, ki živijo z vami na istem naslovu.

 

Če imate vi največ sklenjenih zavarovanj v družini oziroma skupnem gospodinjstvu, predlagamo, da ste nosilec Triglav kompleta vi, drugi člani družine pa se pridružijo kot člani. Ugodnosti bodo za vse enake.

 

Zakaj je to bolje, kot da ima vsak svoj komplet?

Višina popusta, ki ga dobite, je odvisna od števila zavarovanj, ki jih imate sklenjena vsi skupaj. In več vključenih zavarovanj pomeni več skupnega popusta.

 

Kje lahko vidim ta popust?

Ta popust lahko vidite na računu.

 

Kako uporabim ta popust za že sklenjena zavarovanja?

Če izhajamo iz zgornjega primera: Ko boste naslednjič obnovili polico avtomobilskega zavarovanja, boste iz naslova Triglav kompleta deležni 8 % popusta na zavarovalno premijo – ceno zavarovanja. To velja tudi za vsa druga zavarovanja, ki jih boste obnovili.

 

Kaj pa, če sklenem novo zavarovanje?

Nova zavarovanja so nagrajena z dvojnim popustom.

 

Ko se boste naslednjič odločali in izbirali med različnimi ponudbami zavarovalnic ter bo neko zavarovanje pri drugi zavarovalnici morda ugodnejše, upoštevajte tudi popust, ki bi ga dobili, če bi to zavarovanje priključili v Triglav komplet.

 

Pa to ni le dvojni popust ob sklenitvi. To je še eno dodatno zavarovanje, ki vam povečuje znesek ugodnosti Triglav kompleta tudi za kasneje, ko boste to zavarovanje ali katero od že sklenjenih zavarovanj obnavljali.  

 

Več o tem, kako med različnimi zavarovalnicami izbrati pravo ponudbo za zavarovanje doma in kaj upoštevati.

 

Če imate pri Zavarovalnici Triglav že sklenjenih nekaj zavarovanj, je smiselno, da premislite tudi o prenosu drugih zavarovanj k Triglavu in vključitvi teh zavarovanj v komplet. Več zavarujete več privarčujete.

 

Koliko popusta dobim, če sklenem avtomobilsko zavarovanje za drugi avto?

Če izhajamo iz primera zgoraj, imate s Triglav kompletom skupen popust v vrednosti 8 %. Avtomobilsko zavarovanje za drug avto vam prinese še 2 %, kar je skupaj 10 %. Ker pa je novo zavarovanje, to pomeni: 10 % x 2 = 20 % popusta, ki velja samo za sklenitev avtomobilskega zavarovanja za drugi avto.

 

Ali lahko še vedno dobim tudi druge popuste, če uporabim Triglav komplet popust?

Lahko, saj se Triglav komplet popust ne izključuje z drugimi popusti.

 

Ko sklepate avtomobilsko zavarovanje, ste ob tem lahko deležni še vseh drugih ugodnosti, kot so: do 15 % popusta za izkušene voznike, 10 % popusta za mlade družine, 5 % na takojšnje plačilo premije …

 

Kako združim zavarovanja v komplet?

Večini uporabnikov Triglav kompleta je pri oblikovanju kompleta pomagal in jih o ugodnostih seznanil zavarovalni zastopnik.

 

Lahko pa Triglav komplet sklenete tudi na prodajnih mestih ali prek Enote za odnose s strankami. Vse, kar morate storiti, je da izpolnite in podpišete pristopno izjavo za nosilca in pristopno izjavo za člane. Izjavi skenirajte ter jih posredujte:

 

  • na e-naslov komplet@triglav.si ali
  • po pošti na naslov Zavarovalnica Triglav, d.d., Enota za odnose s strankami, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

 

Na podlagi prejetih izjav bomo nosilcu Triglav kompleta po e-pošti oziroma navadni pošti poslali številko kompleta. S številko lahko vsak član samostojno sklepa zavarovanja in jih vključuje v komplet ter tako vpliva na višino skupnega popusta Triglav kompleta.

zavarovanje doma, sklepanje zavarovanj, turistično zavarovanje, avtomobilsko zavarovanje, dopolnilno zdravstveno zavarovanj, Triglav komplet
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan dvakrat na mesec v vašem e-nabiralniku.