Kateri so najlepši kužki pod Triglavom?

Spoznajte nagrajence nagradne igre.

Pod Triglavom imamo lepe, predvsem pa zanimive kužke. Spoznajte Gigi, Čilija in Shyja, kosmate zvezde fotografij, ki so v nagradni igri Najlepši kužek pod Triglavom požele veliko slave. 

Vsak lastnik za svojega psa pravi, da je ta najboljši kuža na celem svetu. Upravičeno! Zagotovo ste ponosni nanj, tako kot so Nuša, Saša in Anja, ki so svoje kosmatince ujele v objektiv in z nami delile slike, ki so se uvrstile med tiste z največ glasovi.

Skupaj s svojimi ljubljenčki so tako osvojili profesionalno fotografiranje.

 

V nadaljevanju spoznajte zvezde nagradne igre Najlepši kužek pod Triglavom, Gigi, Čilija in Shya. 

 

Nuša Erjavec in Gigi

Najlepši kužek

Foto: Nik Jarh

 

Pasma: borderski ovčar.

 

Starost: 2 leti, 6 mesecev.

 

Gigi v Nušinih očeh: živahna, radovedna, igriva, rada raziskuje in je tudi malo lumpa.

 

Naj prigoda: Nekoč je po nesreči pogoltnila skokico, ki so jo veterinarji uspešno odstranili s pomočjo gastroskopije. Na veterini je zato poznana kot žogica.

 

Naj kuža je, ker: je točno to, kar si je Nuša želela – brihtna in občasno tudi zvita, večino časa pa je zlata punca.

 

Če bi lahko počela kar koli, bi: ves čas jedla in se igrala. Po sterilizaciji je postala vsejed. Njena najljubša igrača je šnofka. Če je ne pospravimo na varno mesto, Gigijine oči neprestano in nepremično počivajo na njej, celo med spanjem.

 

Gigi, ki je prišla iz Italije, je za svojo pasmo majhna. Ima zelo koničasta ušesa, zato jo kličejo tudi lisička. Obožuje trike.

 

Gigijin dan: Zjutraj gre na krajši sprehod, kjer vse prevoha in se sprosti, a brez nekaj vaj poslušnosti vseeno ne gre. Za nagrado sledi malo igre, trikov in lovljenja frizbija. Nuša namreč skrbi, da je Gigi vedno umsko zaposlena.

 

Kaj počnejo skupaj: Praktično vse. Skupaj gredo skoraj vsepovsod – na kosila, obiske, piknike, tudi spijo skupaj. Seveda pa Nuša poleg vseh aktivnosti Gigi nameni tudi dan za sprostitev, da se lahko samo igra s svojimi pasjimi prijatelji.

 

Zoprne reči: Ko je Nuša pri striženju krempljev Gigi premalo odščipnila peti krempelj, si ga je ta med sprehodom zlomila, tako da je ven pokukal živec. Veterinar je svetoval mirovanje in prevezovanje rane. Kmalu je Gigi zrasel nov krempeljček, tako da je zdaj že pozabila na to.

 

A Nuša je pred enim letom Gigi zavarovala prav za takšne primere. Tako pri njenih nezgodah dobi povrnjen del stroškov.

 

Nuša je bila izbrana kot najboljša promotorka nagradne igre Naj kužek pod Triglavom na družbenih omrežjih. Pravi, da bodo fotografije, ki so jih prejeli za nagrado, zagotovo krasile njihov dom.

 

Saša Magister in Čili


Foto: Nik Jarh

 

Pasma: samojed.

 

Starost: 1 leto.

 

Čili v Sašinih očeh: zelo prijazen, željan pozornosti in crkljanja, živahen, dobrovoljček.

 

Naj prigoda: Na potovanju po Dolomitih so se ustavili ob cerkvi. Ko so zadoneli zvonovi, je Čili začel tako glasno tuliti, da je postal prava atrakcija za druge ljudi. Začeli so se zbirati okrog njega in ga seveda snemali.

 

Naj kuža je, ker: je zelo prijazen do vseh, zelo rad ima ljudi, zlasti otroke, in druge živali. Vedno polepša tudi slab dan, saj vsakogar pride poljubčkat.

 

Če bi lahko počel kar koli, bi: se stiskal z vsemi ljudmi. Saša pravi, da bi se verjetno šel pocrkljat tudi k roparju, če bi ga zasačil v hiši.

 

Ko si Čili želi crkljanja, vedno daje tačko.

 

Čilijev dan: Začne ga z glasnim laježem, tako da vsi vedo, da se je zbudil. Nato gre na polurni sprehod, na katerem mora narediti nekaj vaj, a je kmalu zatem prost. Ko se Saša vrne iz službe, Čili od navdušenja nekajkrat zatuli. Hitro gresta na sprehod, nato pa pride čas za njegovo najljubšo aktivnost – ruvanje z igračo. Zvečer se po daljšem sprehodu crklja pred TV in Saši vztrajno daje tačko, s čimer jo pred spanjem nagovarja k božanju.

 

Zoprne reči: Samojedi so zelo zgovorni in se radi oglašajo. Čili spi v drugem prostoru, kar mu ni najbolj všeč, zato vsako jutro vztrajno laja. Sašini sosedje nad tem niso bili preveč navdušeni in so se začeli pritoževati. Kar nekaj dela je bilo potrebnega, da se je jutranje lajanje končalo.

 

Čili ima svoj Instagram profil – Življenje s Čilijem. Na njem Saša spremlja njegovo življenje od mladička do pravega fanta.

 

Na profilu bo objavljena tudi ena izmed fotografij s profesionalnega fotografiranja, ki sta si ga Saša in Čili prislužila, ker sta bila med zmagovalci nagradne igre.

 

Anja Babnik in Shy


Foto: Nik Jarh

 

Pasma: mali nemški špic.

 

Starost: 1 leto, 8 mesecev.

 

Shy v Anjinih očeh: igriv, nagajiv, pameten, iznajdljiv, zaščitniški, čuječ.

 

Naj prigoda: Ko je bilo Shyju nekoč na morju dolgčas, se je odločil, da si bo pobližje ogledal natikače, za katere je Anja odštela nekoliko več denarja. Tako jih je pogrizel, da niso bili več uporabni.

 

Naj kuža je, ker: je kljub svoji velikosti zelo zaščitniški, pa tudi nadvse ljubezniv in prinaša dobro voljo, tako da z njim ni nikoli dolgčas.

 

Če bi lahko počel kar koli, bi: brcal žogo, iz katere, ko se premika, padajo priboljški.

 

Shy je resda majhen kuža, a je zelo pogumen. Ne utrudi se zlahka, energija kar puhti iz njega. Ko se za nekaj odloči, to tudi doseže. Trma je pač ena izmed njegovih prikupnih posebnosti.

 

Shyjev dan: Zbudi se zelo zgodaj, a se nato, ko poje zajtrk in vitamine, še malo spočije. Stanovanje si deli še s kokeršpanjelko, s katero se igrata in si nagajata. Na sprehodu je ubogljiv, hodi ob nogi in se ne ozira na druge. Rad poje kakšen priboljšek in žveči kost. Popoldneve večinoma preživlja tako, da se igra in gre na sprehod, po večerji pa se umiri in počasi zaspi.

 

Zoprne reči: Zaradi manjše poškodbe očesa in alergije na nekatere vrste hrane je Shyja moral pregledati veterinar, a so težave gladko odpravili. Shy je zavarovan že od začetka – zaradi stroškov, ki jih lahko prinese zdravljenje bolezni in poškodb.

 

Shy se je že kot mladiček zelo rad slikal, na profesionalnem fotografiranju pa je prav dobro sodeloval.

 

Anja se je za sodelovanje v nagradni igri odločila, ker si je želela profesionalno slikanje in lep spomin na trenutke s Shyjem.


Imate pasjega mladička ali pa ga v kratkem pričakujete? Prenesite si brezplačni Vodnik za vzgojo in nego psa.

nagradna igra Najlepši kužek pod Triglavom
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno življenje z vašim psom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.