Naj destinacije za poročna potovanja

Pred vama je odločitev za potovanje vajinega življenja.

Odločita se lahko za rajske plaže, šumenje valov v tropih ali se podate spoznavat utrip evropskih ter ameriških velemest. Spoznajta nekaj najbolj priljubljenih destinacij za poročna potovanja po vsem svetu, pa tudi na kaj morata biti pozorna pri načrtovanju.

Poročna potovanja v tropih

Brez dvoma so slikoviti tropski otoki v Indijskem oceanu sinonim raja na Zemlji. Otoške države, kot so Sejšeli, Maldivi in Mauritius, imajo čudovite bele peščene plaže in kristalno čisto turkizno morje. Omogočajo razkošno razvajanje in aktivno preživljanje prostega časa, kjer se bosta zaljubila v edinstveno kuliso in atmosfero, ki jo ustvarjajo palme, pesek, sonce, morje. 

Na naštetih destinacijah lahko skleneta tudi pri nas veljavno poroko in jo preprosto podaljšata v medene tedne.  

Da načrtovanje poroke in poročnega potovanja hkrati ne postane nočna mora, upoštevajta nekaj praktičnih nasvetov iz priročnika Ta veseli dan.


Čeprav si tega pri načrtovanju poročnega potovanja na sanjsko poročno destinacijo ne želita slišati, pa lahko iz najrazličnejših razlogov pride tudi do odpovedi poroke. Da tudi poročno potovanje ne bi šlo v nič, je na voljo zavarovanje odpovedi turističnih potovanj


Romantične destinacije v ZDA

ZDA navdušujejo s svojimi mesti kot s svojo naravo, zato so odlična izbira za poročna potovanja. Odpravita se na Florido, v Narodni park Everglades, Orlando z najbolj priljubljenimi zabaviščnimi parki ali na plaže Miamija. Obiščeta lahko tudi mesta - New York, Los Angeles ali San Francisco, kjer začneta poročno potovanje po Kaliforniji. 

Oddaljene in luksuzne destinacije pa so običajno povezane tudi s precejšnjimi stroški. Ker  vesta, da nesreča nikoli ne počiva, in ker je bila že poroka najverjetneje finančni zalogaj, naložbo v poročno potovanje enostavno dodatno zavarujta


Medeni tedni v Evropi

Evropa ponuja nekaj za vse in v vseh letnih časih. Je mešanica kulture, zgodovine, naravnih lepot in raznolikih izkušenj, ne glede na to ali iščete sprostitev, avanturo ali oboje. 

Naj destinacija za mladoporočence, ki jih navdušuje osupljiva arhitektura, odlična kulinarika in ikonična, očarljiva mesta, ki pri parih ne potrebujejo posebne predstavitve, naj gre za mesto ljubezni Pariz, Benetke, Rim, italijanske pokrajine ali grške otoke. 

Ena od prednosti poročnega potovanja po Evropi so dobro urejene povezave. Med državami in mesti so z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, hitrimi vlaki in cestami razdalje ugodne in obvladljive. Z ustreznim zavarovanjem še toliko bolj. 

Se sprašujete, zakaj poročna potovanja v Evropo sploh zavarovati?

V primeru poškodbe ali bolezni vam v Evropi na pomoč sicer lahko priskoči brezplačna Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, a turistična zavarovanja so namenjena tudi: 


  • kritju stroškov prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve, stroškov zamud in odpovedi letov, tatvine prtljage;

  • kritju stroškov zaradi odpovedi potovanja oziroma neudeležbe zaradi koronavirusa, bolezni družinskih članov, nesreče, odpovedi poročnega potovanja zaradi odpovedi poroke ipd.;

Kako načrtovati poročna potovanja na naj destinaciji 

Destinacijo izberita glede na svoje želje in tudi proračun, ki je na voljo za potovanje. Tega bosta lažje obvladovala, če bosta pravočasno in dobro načrtovala. 

Zato se organizacije poročnega potovanja v tujino lotita vsaj pol leta vnaprej. Tako si lahko zagotovita najboljše cene letalskih vozovnic in nastanitev. 

Mesec do dva pred potovanjem poskrbita tudi za veljavnost osebnih dokumentov, kot so potni list in vizumi. Preverita, če lahko s svojimi plačilnimi karticami plačujeta v tujini, ter razmislita, kako jih zavarovati pred odtujitvijo ali izgubo. 

Ko je že skoraj čas za odhod, spremljajta vremensko napoved in primerno spakirajta ter se seznanita z varnostnimi priporočili. Številne destinacije za poročna potovanja veljajo za varne in polne prijaznih ljudi ob upoštevanju lokalnih običajev. Ni pa vse v naših rokah. 

Načrtovanje uživanja in praznovanja na medenih tednih je vsekakor razburljivo in zadnja stvar, o kateri želita skrbeti je, kaj se bo zgodilo, če nanje ne bosta mogla odpotovati, a življenje je polno nepredvidljivih dogodkov. 

Zato vse rezervacije (nastanitev, prevozi, vstopnice na dogodke) do 21 dni pred potovanjem enostavno in hitro preko spleta zavarujta za primer odpovedi.


Družina, turistično zavarovanje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.