Usodna prstana

Poskrbite, da bosta na varnem.

Vse se začne s prstanom, naj gre za zaročnega ali poročnega. Brez njega z izbrancem ne morete pred oltar. Seveda pa vam lahko tudi prstan povzroča preglavice. Preverite nasvete iz priročnika Ta veseli dan, kako poskrbeti, da ne ostanete brez njega.

Prstan za vedno

Poročni dan naj bi bil eden najlepših dni v posameznikovem življenju. Popolna poročna obleka, obred in zabava so enkratni in zato ostanejo v spominu vse življenje. Ampak te stvari so minljive. Poročno obleko vrnete v salon, torto s svati pojeste in odplešete svoj ples. Na koncu vam ostaneta le mož in poročni prstan.

 

Izguba prstana

Ah, počitnice ... Pravijo, da so ravno plaže najpogostejši kraj, kjer se poročni prstan izgubi. Lahko si sicer izposodite detektor kovin, morda vam bo kdo celo priskočil na pomoč, a verjetnost, da se boste morali sprijazniti z dejstvom, da ga je mivka za vedno pogoltnila vase, je velika. V tem primeru je dobro ostati v stiku z zlatarjem, saj vam lahko naroči ali izdela prstan čim bolj podoben originalnemu. Ne bo isti, bo pa prikupen spomin na vajino skupno potovanje. Tipičen primer sreče v nesreči!

 

Hranjenje prstana

Pred poročnim dnem je seveda modro hraniti poročni prstan na varnem mestu doma, če to ni mogoče, pa pri sebi. Po izmenjavi prstanov na poročni dan je leva roka najvarnejše in edino mesto, kjer morate poročni prstan hraniti. Drugi prst z leve, če smo res natančni. Kaj je sploh smisel prstana, če ga potem ne nosite? Tudi zlatarji ne izdelujejo poročnih prstanov zato, da vam počiva v predalu in se na njem nabira prah. Nosite ga ponosno!

 

Različni poklici, različne navade

Kljub vsemu pa nekateri poklici preprosto ne dopuščajo, da poročni prstan krasi vašo roko ves čas. Če se vsakodnevno srečujete z rokavicami ali opravljate kakršna koli dela z rokami, kjer se prstan lahko poškoduje, zlatar priporoča, da poročni prstan obesite na verižico. Puščanje prstana na umivalniku ali predalniku je izjemno nespametno, saj se lahko hitro izgubi in je odlična vaba za tatove.

 

Popravila

Nesreča nikoli ne počiva. Če prstan tako ali drugače poškodujete ali uničite, si vseeno lahko oddahnete, saj so popravila poročnih prstanov mogoča in vsaka nezgoda je rešljiva. Prav tako je mogoče ob pomembnih življenjskih trenutkih na prstan tudi kaj dodati. Nekateri se odločijo za dodatek kamenčka ob rojstvu otroka ali pa graviranje.

 

Dovolj pazite nanj?

Ne smemo pozabiti, da je poročni prstan karseda vreden nakit, zato je dobro vedeti, da je v vašem domu zavarovan za primer vloma (z zavarovanjem doma). Če gre za prstan višje vrednosti, ki presega limit kritja za primer vloma in ropa pri zavarovanju doma, razmislite o povišanju kritja. V vsakem primeru pazite nanj. Če potujete v manj varne kraje, je prstan vredno pustiti doma. Verjetnost, da vam ga ukradejo, je tam pač večja. Doma pa poročni prstan le nosite, saj vas bo vsak pogled nanj spomnil na vajin čudovit poročni dan.

 

V brezplačnem priročniku Ta veseli dan pa najdete še več nasvetov za poročni dan in izkušnje tistih, ki so že bili v poročnih čevljih.

 

družina, dom, poroka
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.