Valentinovo: Nasveti naših športnikov

Športniki svetujejo, s čim lahko na valentinovo razveselite ljubljeno osebo.

Valentinovo je pred vrati, vi pa še nimate darila za ljubljeno osebo? Ker vemo, da je v zadnjem trenutku težko biti zelo kreativen in drugačen, smo se za pomoč obrnili na naše športnike. Ti so, kot kaže, uspešni tako v športu kot v ljubezni. Preverite, kaj priporočajo.

Jakov Fak: Povabilo v Magus Tabernus

Ker gre za bližino mojega rojstnega kraja, je moj valentinov namig hrvaška različica Pokljuke, povabilo v oazo miru in sprostitve sredi mogočnih borovih gozdov. Za svojo najdražjo bi vsaj za en dan najel hišico iz sanj. Tako gostitelji in lastniki radi rečejo čarobni koči Magus Tabernus v Gorskem Kotarju na Hrvaškem, v bližini Ravne gore.

 

Ima veliko možnosti za razvajanje in že sama po sebi spodbuja občutek romantike, ki je za valentinovo več kot pomemben. Tja bi jo povabil na večerjo, saj ima koča tudi ogromno kuhinjo, kjer se z malo domišljije in v prijetnem ambientu vsakdo lahko dokaže kot izvrsten kuhar. Koča ponuja popolno ugodje sredi nepreglednih gozdov, na lepi in intimni lokaciji, kjer se lahko zares prepustite le svoji najdražji ali svojemu najdražjemu.

 

Dve izmed njenih prednosti sta tudi finska savna in zunanji bazen. Bazena za valentinovo najbrž ne bi bilo dobro uporabljati, zato pa finska savna lahko ponudi zaljubljenemu paru obilo užitkov v mrzlih nočeh.

 

Klemen Bauer: Valentinovo v gorskem bivaku

Ideja se mi zdi primerna predvsem za bolj aktivne pare, pripravljene na avanture. Zmenek kot zimska tura v gore in nočitev v enem izmed visokogorskih bivakov je brez dvoma edinstven. Ozračje, ki ga pričara varno zavetje gorskega bivaka, skritega pred množicami ljudi, doživimo redkokje. Zmenek lahko zaključimo z opazovanjem sončnega zahoda ali ga podaljšamo vse do naslednjega dne, ko nas prebudi sončni vzhod. Občutek povezanosti dveh oseb, ko se daleč od mestnega vrveža stiskata in grejeta pod toplo odejo, je še toliko bolj pristen.

 

Resda je za valentinovo dostop do bivakov v visokogorju morda lahko otežen in velja posebno pozornost nameniti predvsem zimsko-snežnim razmeram, a prav to daje ideji poseben čar.

 

Poleg tega nas takšen zmenek ne bo »udaril po žepu«. Za takšno doživetje potrebujemo le primerno fizično pripravljenost, topel čaj iz termovke in obilo dobre volje. Za tiste malo manj drzne oziroma izkušene pare pa je še vedno na voljo romantičen obisk katere izmed planinskih koč, ki so v tem času odprte in prav tako ponujajo podobno idilo kot bivaki.

 

Žan Košir: Koča sredi gora

Ker sem ljubitelj snega in gora, bi za to rad navdušil še njo. Zato bi jo presenetil z izletom v gore, kjer bi bila čisto sama, in nočitvijo v zasneženi koči sredi gora s prečudovitim razgledom. Pripravil bi ji večerjo ob kaminu. Naslednji dan pa bi se skupaj s smučkami oziroma bordom vrnila nazaj v dolino.

 

Jurij Tepeš: Polet v tandemu

Svojo najdražjo bi povabil na polet v tandemu v Vikersundu. Zato, ker tega ni storil še nihče, ker je letenje posebno doživetje in zato ker imam 14. februarja na valentinovo rojstni dan. Vsem ostalim predlagam, da se sprehodijo po ogromni skakalnici in na vrhu uživajo v čudovitem pogledu na okolico.

 

Teja Gregorin: Za gregorjevo v Madrid

Sama bi se namesto namiga za valentinovo raje odločila za slovensko različico tega praznika, za gregorjevo. Čeprav sem izbrala domačo različico, pa bo namig bolj mednaroden. Za svoje izhodišče ponujam Španijo, kjer sem preživela že nekaj nepozabnih dni. Svojo ljubezen bi torej na gregorjevo peljala na izlet v Madrid na ogled znamenitosti tega veličastnega mesta. Dan bi se zaključil z večerjo v restavraciji Botin, ki naj bi bila po Guinnesovi knjigi rekordov najstarejša (od leta 1725) neprekinjeno delujoča restavracija na svetu. Ponuja izvrstno hrano, ki jo pripravljajo  v fascinantni in zelo stari krušni peči.

 

Naslednji dan bi začela z jutranjo kavico na trgu Mayor ob poslušanju pomirjajoče glasbe uličnih glasbenikov. Mislim, da so zgornji opisi dovolj prepričljivi, da ni treba še posebej navajati razlogov za obisk španske prestolnice, četudi se osebno zelo navdušujem nad domačo Pokljuko, kjer preživljam ogromno časa.

 

Špela Rogelj: Adrenalinski zmenek

Svojega najdražjega bi povabila na Ljubno, kjer bom sodelovala na svetovnem pokalu v smučarskih skokih, da se bova sploh lahko videla. To bi bil zelo zabaven in adrenalinski zmenek v naravi in na svežem zraku. Zato predlagam tudi ostalim, da se nam pridružijo, navijajo in v dobri družbi preživijo drugačno valentinovo.

prosti čas, aktivno življenje