5 najpogostejših vprašanj o turističnem zavarovanju

Pojasnjujemo najbolj pogoste neznanke o zavarovanju potovanj v tujino.

Vemo, da radi potujete, saj dobivamo številna vprašanja o tej tematiki. Najbolj pogosto, katero turistično zavarovanje izbrati? Naše zavarovanje potovanj v tujino. Naj vam ga pojasnimo.  

1. Katero turistično zavarovanje izbrati?  

Žal niti v tujini nesreča ne počiva. Lahko zbolite, izgubite prtljago, povzročite nesrečo … z vsem tem se ljudje srečujejo tudi na potovanjih.

 

Z našim zavarovanjem vam v zgoraj omenjenih primerih ne bo treba raziskovati in iskati pomoči v neznanem okolju. Mi vas usmerimo na pravo mesto in poskrbimo za hitro in učinkovito pomoč.

 

S telefonskim klicem na +386 2222 2864 v 24-urni asistenčni center boste prišli do potrebne pomoči, ki bo rešila vašo težavo. Če bodo v času vašega klica vsi operaterji zasedeni, vas bodo v najkrajšem času poklicali nazaj.

 

Prav tako vam stojimo ob strani, če se vam poškoduje prtljaga, izgubite prtljago ali osebne dokumente, rešujemo zagate zaradi zamude letov, predčasnega vračanja domov ipd., v primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

 

2. Kdaj skleniti zavarovanje potovanj v tujino?

Velja poudariti, da to zavarovanje začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije ali kasneje. Zato ga je treba skleniti najpozneje na dan pred potovanjem, ne glede na to, ali ga sklepate prek spleta, na poslovnem mestu Zavarovalnice Triglav ali na pooblaščenih turističnih agencijah.

 

3. Kako prijaviti škodni primer? 

Priporočamo, da v  primeru nezgode ali bolezni v tujini  pokličete asistenčni center, ki nudi 24-urno pomoč oziroma asistenco, in sicer na tel. št. 386 2222 2864. Ta bo potem organizirala zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino. Radi bi poudarili, da se je na asistenčni center potrebno obrniti čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

 

Če zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na naši najbližji enoti. Predložiti morate zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev. 

 

Če pa v tujini ne iščete zdravstvenih storitev in si sami organizirate prevoz v domovino ter šele tu obiščete zdravnika, potem to ni več predmet zavarovanja za tujino, saj so ti stroški kriti v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji.

 

4. Je možno zavarovati odpoved potovanja?

Na voljo imate samostojno Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj in Zavarovanje odpovedi večkratnih potovanj v tujino. Slednje lahko sklenete kot razširitev paketa C celovitega Zavarovanja potovanj v tujino.

 

5. Po čem se razlikujejo paketi zavarovanj?

Izbirate lahko med tremi paketi zavarovanj, ki omogočajo kritja po vaši meri in so časovno prilagojeni času trajanja potovanja oz. potovanj.

 

 

 

Ne zamudite nasvetov naših strokovnjakov, ki vas bodo razgibali in poskrbeli za bolj aktiven in zdrav vsakdan. Vpišite svoj e-naslov in se nam pridružite. Tri, štiri, zdaj!

 

%
Letno turistično zavarovanje vam v Triglav kompletu prinese 1 % dodatnega popusta.

Zanima me več
potovanja, sklepanje zavarovanj