Kako nastaviti avtomatsko snemanje vožnje v aplikaciji DRAJV?

Da prevoženi kilometri ne bodo šli v nič.

Je aplikacija DRAJV tudi vaš stalen sopotnik? Sama sem jo odkrila pred dvema mesecema, saj sem želela preveriti ustreznost svoje vožnje. In me je prepričala. Ne le, da vozim bolj varno, v dveh mesecih sem z aplikacijo prevozila 381 km in zbrala kar 5 % popusta pri avtomobilskem zavarovanju. Sem Ema, podiplomska študentka ekonomije, in popust pri zavarovanju ter varna vožnja mi veliko pomenita.

Aplikacija DRAJV je enostavna za uporabo

Kljub temu pa je trajalo kar nekaj časa, da sem se aplikacijo DRAJV navadila uporabljati. Zakaj? Ker sem jo pogosto pozabila vključiti. Zdaj sem odkrila rešitev – avtomatsko snemanje vožnje.

 

DRAJV je brezplačna mobilna aplikacija, s katero lahko analizirate svoje vožnje, spremljate in izboljšujete vozne navade, poleg tega pa prihranite pri avtomobilskih zavarovanjih. Je zelo enostavna za uporabo. Vse, kar morate narediti, je, da se usedete v avto, pripnete varnostni pas in na telefonu odprete aplikacijo.

 

Preberite si več o uporabi.

 

Proces aktiviranja aplikacije je sicer hiter in ne vzame veliko časa. Če se jo seveda spomniš vklopiti. Sama sem se na DRAJV prepogosto spomnila šele med samo vožnjo, a tedaj vklop ni možen.

 

Iz varnostnih razlogov vožnje ne morete začeti snemati, ko je enkrat hitrost višja od 30 km/h. Enako velja za zaključek snemanja. Zato sem nekajkrat kljub številnim prevoženim kilometrom skoraj ostala brez popusta.

 

Za posnetih vsaj 400 km voženj s skupno oceno vsaj 90 točk, lahko vsak mesec pridobite 2 % popusta.

 

Avtomatsko snemanje voženj

Z vklopom funkcije avtomatičnega snemanja voženj sem lahko brez skrbi in pozornost namenim izključno vožnji, saj se vsaka vožnja samodejno posname. Vožnjo lahko v roku 24 ur tudi zavrnem in se tako ne upošteva. Če je v tem času ne zavrnem pa se šteje kot potrjena in se upošteva pri skupni oceni voženj.

 

Postopek aktiviranja avtomatičnega snemanja vožnje

Tudi vklop avtomatičnega snemanja voženj je enostaven. Če se boste odločili, da boste imeli to funkcijo vklopljeno, vam v nadaljevanju pojasnim, kako si jo aktivirate v treh preprostih korakih.

 

Ključno za delovanje avtomatičnega snemanja je, da imate na telefonu dober sprejem GPS signala.

 

  1. Na svojem telefonu odprete aplikacijo DRAJV. V levem zgornjem kotu kliknete na ikono svojega profila.

 

 

  1. Odprete funkcijo NASTAVITVE/SETTINGS.

 

 

  1. Aktivirate funkcijo AVTOMATIČNO SNEMANJE VOŽENJ/AUTOMATIC TRIP DETECTION. V tem koraku vas aplikacija opozori, da v nastavitvah telefona aktivirate »vedno dovoli dostop do lokacije«.

 

In to je to. Če imate vključeno možnost avtomatičnega snemanja voženj, se snemanje posamezne vožnje samodejno ustavi po zaključku vožnje.

 

Ne čakajte, že kar takoj si vključite avtomatično snemanje voženj in srečno na vaših poteh.

 

Več o prednostih aplikacije DRAJV.

avto, varna vožnja, DRAJV, preventiva
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.