Avtomobilska asistenca: Kjerkoli po Evropi v 45 minutah

Predstavljamo zgodbe voznikov, katerim smo priskočili na pomoč.

Koga bi prosili za pomoč, če bi si zaklenili ključe v prtljažnik avta, če vam ponoči na stranski cesti poči pnevmatika, če se vam sprazni akumulator, ker ste pozabili ugasniti luči …? Nekoga imate zagotovo v mislih. No, kaj pa če dodamo, da se kaj podobnega zgodi ob treh zjutraj na Lastovu? Potem večina odpade. In na koga tudi v takem in podobnih primerih lahko računate?

Predstavljamo zgodbe voznikov, ki so vedeli, koga poklicati in so z našimi sodelavci iz avtomobilske asistence rešili nastalo težavo.

 

Ni ovir

»Pred leti nas je julija poklicala gospa, ki se ji je avto pokvaril na Lastovu. Ko sem ji zatrdil, da bomo poiskali pomoč in prekinil klic, nisem vedel, kako naj se zadeve lotimo. Takrat na otoku nismo imeli nobenega serviserja, do Splita pa avta nismo mogli spraviti. Takrat se nam je utrnila ideja, da pokličemo lokalno konobo in jih povprašamo za najbližjega avtomehanika, ki bi nam priskočil na pomoč. Po dveh kratkih klicih je bila zadeva urejena in avto naše zavarovanke v popravilu. Počitnice so bile rešene,« šaljivo pove naš sogovornik iz centra za Asistenčno pomoč.

 

Zavarovanci največkrat pokličejo, ko jim poči pnevmatika, ko ne morejo zagnati motorja svojega vozila, ko je treba odpeljati nevozno vozilo, ki je bilo težje poškodovano v prometni nesreči, dostaviti nadomestne dele v tujino ali ko v rezervoarju zmanjka goriva.

 

Pogosto morajo biti sodelavci asistenčnega centra tudi precej kreativni, saj se tudi oni znajdejo v zagati, kako pomagati. Kot pa dokazuje zgornji primer, se ne dajo kar tako. Radi se pohvalijo, da so v 14 letih uspešno posredovali v več kot 210.000 primerih. Leta 2014 so v povprečju pomagali več kot 85 voznikom na dan.

 

»Včasih rešujemo tudi otroke iz zaklenjenih vozil, na dopust dostavljamo rezervne ključe (stranka je ključ pomotoma zaklenila v svoje vozilo) ali pa urejamo odvoz vozila na odpad v tujini.«

 

Kaj pa vas prepriča?

Preverili smo nekaj zgodb voznikov, ki so se s svojim vozilom znašli v težavah:

  • »Jaz sem asistenco uporabila, ko sem šla na službeno pot na Dunaj in se mi je avto pokvaril na avtocesti. Ustavila sem na bližnji črpalki, poklicala in v miru spila kavo. Brez skrbi. Čez manj kot uro so mi dostavili nadomestni avto, tako sem lahko nadaljevala pot brez zamude pomembnih sestankov, mojega pa so odpeljali na izbrani servis,« zadovoljno komentira uporabnica.
  • »Odpravljali smo se na izlet v Avstrijo, zato sem možu zatrjevala, da bo goriva zagotovo dovolj do cilja in bo ceneje, če tam obiščemo bencinsko črpalko. Po vožnji čez prelaz Ljubelj se je raven goriva zelo hitro začela zmanjševati in ostali smo brez. Sredi ničesar. Zunaj pa dež in prazna cesta. Do Celovca pa še čisto predaleč. Po začetni slabi volji sva vseeno poskusila poklicati asistenco, ker se nama je zdelo, da to pa ne bo za njih. A prijazna operaterka me je potolažila in poslala nekoga, da nama je dostavil dovolj goriva za nadaljevanje poti do najbližje črpalke. Rešena težava in najin zakon,« šaljivo zaključuje zavarovanka.
  • »Mi smo imeli prometni nesrečo v Nemčiji. Avto je bil totalka, sami smo jo sicer odnesli brez večjih posledic. Avto je s pomočjo zavarovalnice romal na odpad, mi smo prenočili v hotelu in potem so nas odpeljali domov. Dopust sicer propadel, a mi smo bili v redu,« piše uporabnik.
  • »Takole. Mi smo bili že nekaj let brez asistence in ni bilo nobenih težav. Potem me kolega, ki je zastopnik, prepriča, da brez tega res ne gre. No, pa dajmo, si rečem. K sreči. Sredi najboljšega dopusta doslej, na idilični lokaciji sredi majhne vasice v Italiji nam zjutraj ob odhodu naprej avto ne vžge. Potem, ko so se zbrali vsi vaščani, saj to je bil očitno dogodek leta, pride tudi mehanik in ugotovimo, da je počila cev na hladilnem sistemu. Zmajuje z glavo. Slab znak. Tega ni mogoče dobiti. Pokliče vse, ki jih v okolici pozna. Ne bo šlo. Nakar se končno spomnim na asistenco in si rečem, dajmo poskusiti. Ja, dostava nadomestnih delov v tujino je vključena. Dobimo. Vse kar moramo narediti je počakati še en dan, kar res tu ne bo težko. Seveda, sem moral, ko sem prišel nazaj domov, dati zastopniku za kavo,« slikovito pripoved zaključi naš zavarovanec.

 

Z asistenco se torej lahko brez skrbi odpravite na pot, pa naj bo to zgolj kratka razdalja do službe ali pa več sto kilometrov oddaljen cilj vašega dopusta. Kajti tudi če se med vožnjo zgodi kaj nepredvidenega, je Avtomobilska asistenca le en klic oddaljena od vas, ne glede na to, koliko je ura. Pa srečno pot. 

 

Kako avtomobilska asistenca deluje v praksi?

 

Avtomobilska asistenca zagotavlja pomoč v Sloveniji in na geografskem območju Evrope 24 ur na dan. Če jo potrebujete, pokličete število 080 2864 iz Slovenije ali  00 386 2222 2864 iz tujine in pomoč je na kraju v Sloveniji povprečno že v 35 minutah od prejetega klica. V Evropi pa je povprečni odzivni čas 45 minut.

 

Želite več tovrstnih člankov? Vpišite svoj elektronski naslov in poslali vam bomo najboljše strokovne nasvete s področja avtomobilskih zavarovanj direktno v vaš elektronski nabiralnik.

 

potovanja, varna vožnja, avtomobil, avtomobilska asistenca