Kako zavarovati starejši avto?

Do katere starosti vozila je še smiselno skleniti kasko zavarovanje?

Tudi če je vaš avto po letih že prvošolec, ste na cesti nenehno izpostavljeni nevarnostim. Zato tehten premislek o ceni zavarovanja v primerjavi s stroški, ki se vam lahko vrtoglavo naberejo ob škodnem primeru, ne bo odveč. Preverite, katera zavarovanja je  smiselno skleniti poleg obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

  • Samo zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije le škodo, povzročeno drugim udeležencem nezgode. Če ste torej krivi za prometno nesrečo, boste morali sami poplačati stroške popravila lastnega vozila.

  • Tudi če gre za starejše vozilo, ki ni več veliko vredno, ste vi zagotovo neprecenljivi, zato poskrbite, da boste tudi dobro zavarovani, kar vam omogoča zavarovanje voznika povzročitelja za primer telesnih poškodb ali smrti – AO plus za primer telesnih poškodb ali smrti - AO plus. Če boste povzročili prometno nesrečo, boste za avto sicer morali poskrbeti sami, mi pa bomo poskrbeli za vas in vam povrnili pravno priznano škodo, ki ste jo utrpeli zaradi telesnih poškodb.

  • Na nalepki na zadnjem steklu vašega vozila piše, da prevažate princa, zato bi bilo dobro poskrbeti, da bo vaš prestolonaslednik dobro (za)varovan.  Z nezgodnim zavarovanjem zavarujte voznika in sopotnike pred nezgodami ki nastanejo pri vožnji z motornimi in drugimi vozili.

  • Nikakor pa ne moremo mimo naše avtomobilske asistence, s katero se vedno radi pohvalimo, pa to le zato, ker to počnejo tudi naši uporabniki. Če se odpravite od doma in se vam na poti pokvari vaš nekaj let zvesti jekleni konjiček, pa se vam nihče ne javi na mobitel, ker jih kličete ob treh zjutraj, smo mi že pripravljeni. 24-ur na dan, ker dogodkov pač ni možno predvideti, v Sloveniji in v večini evropskih držav.

  • Avtomobilsko kasko zavarovanje – upravičeno ali ne za vozilo v letih? Na to vam mi ne moremo odgovoriti. Res je, da vozilo z vsakim letom izgublja na vrednosti, a stroški popravila ostajajo enako visoki. Da bi vam olajšali odločitev, smo razvili prav posebno zavarovanje kasko karambol za osebna vozila stara šest let ali več. Kasko karambol osnovni krije škodo zaradi poškodovanja ali uničenja zavarovanih stvari zaradi trčenja vozila z drugim vozilom oziroma udeležencem v prometu (kolesar, pešec …). Kasko karambol plus pa vključuje kritje pomembnih nevarnosti, kot so kraja in vlomska tatvina, toča, udar strele, poplava ter hudourniška ali visoka voda, vihar in potres. Potrudili smo se tudi, da si ga boste lahko privoščili.

 

Svetujemo vam, da naj starost vozila in njegova vrednost ne bosta edina dejavnika, ki bosta vplivala na izbiro potrebnih zavarovalnih kritjih. Premislite tudi o tem, koliko časa preživite v avtomobilu in koliko kilometrov prevozite. Če ste več na cesti, še posebno v večjih mestih, se tudi statistično poveča možnost, da bo prišlo do škodnega primera. Imate garažo in se vam ni treba vsakodnevno boriti za parkirni prostor na prenatrpanem parkirišču? Tako vaše vozilo ni ves dan izpostavljeno naravnim nesrečam in poškodbam ter je tudi manj izpostavljeno kraji.

 

Vsekakor si vzemite čas in izberite zavarovanje, ki je za vaše avtomobil  najbolj ustrezna. Za pomoč se lahko obrnete na vašega zastopnika.

avto, varna vožnja, rabljen avto, sklepanje zavarovanj