Odkrivamo države Skupine Triglav: 3 predlogi za obisk Hrvaške

Hrvaška je polna znamenitosti, a poleti ga ni čez obisk njene čudovite obale.

Komaj smo ga čakali in sedaj je končno tu – čas dopustov. Če še niste povsem odločeni, kje boste preživeli svoj oddih, vas morda prepričamo z našimi nasveti. Kot Skupina Triglav smo namreč doma na najlepših možnih koncih. Zato smo sodelavce iz naših hčerinskih družb prosili, da odkrijejo dva bolj znana kraja in eno skrivnost svojih lepih držav in vam predlagajo, kam se lahko odpravite. Poglejte, kaj so nam zaupali na Hrvaškem, kjer posluje naša družba Triglav Osiguranje.

REPUBLIKA HRVAŠKA

Število prebivalcev: 4,28 milijona

Glavno mesto: Zagreb

Najboljši čas za obisk: od aprila do junija (priporočamo dva tedna).

 

KAJ OBISKATI?

 

Dubrovnik – najbolj znano in najboljše mesto

Dubrovnik je s svojim mestnim obzidjem in stolpi, čudovito arhitekturo in cerkvami, ena najbolj priljubljenih destinacij v regiji. Pojdite in preverite, zakaj snemajo serijo Igro prestolov na tako nenavadnem kraju.

 

Naš poseben nasvet je obisk trdnjave Sv. Ivana, v sklopu dubrovniškega mestnega obzidja. Nahaja se na južni strani in njena glavna naloga je bila obramba mestne luke. Danes se v njej nahajata Pomorski muzej in Akvarij.

 

Priporočamo pa tudi vožnjo z žičnico, s katero se v zgolj štirih minutah povzpnete na 405 metrov nadmorske višine na hrib Srđ, ki ponuja čudovit pogled na mesto.

 

Jadranje po hrvaških otokih  - zelo priljubljena in čudovita izkušnja pravega Mediterana

Jadransko morje je dom stotinam otokov in nudi odlične možnosti za jadranje. Če jadrate sami, imate na voljo številne priložnosti; raziščete lahko dalmatinska otoka Šipan in Korčulo, ki jo krasi čudovita beneška arhitektura, ali se odločite za Hvar, za katerega pravijo, da je najbolj sončen kraj v Evropi. Hvar ima tudi frančiškanski samostan in stolp, ki ponuja dih jemajoč razgled. Te in mnoge druge otoke pa si lahko ogledate tudi, če se odločite za kakšno izmed številnih ponudb organiziranega skupinskega jadranja.  

 

Romantika na zapuščenem otoku – manj znano in čisto posebno

Če želite romantični oddih, obiščite otok Koločep, ki je od Dubrovnika oddaljen zgolj 30 minut. Ima le 165 prebivalcev in nič avtomobilov, zato nudi mir in tišino. Kalamota Island Resort, ki je edini hotel na otoku, je rezerviran zgolj za pare.

 

Ne zamudite nasvetov naših strokovnjakov, ki vas bodo razgibali in poskrbeli za bolj aktiven in zdrav vsakdan. Vpišite svoj e-naslov in se nam pridružite. Tri, štiri, zdaj!

 

potovanja, dopust, prosti čas