Odkrivamo države Skupine Triglav: 3 predlogi za obisk Srbije

Srbija obiskovalca očara s čudovito naravo, dobro hrano in prijaznostjo.

Velika dežela, številni različni vplivi, bogata zgodovina, okusna hrana, in še mnogo več. Ta teden s pomočjo naših sodelavcev iz Triglav osiguranja Beograd spoznavamo Srbijo. Glavno mesto Beograd je srce države, ki obiskovalca zagotovo ne pusti hladnega, a domačini so se odločili, da nam predstavijo malo manj znane, a kljub vsemu prekrasne kraje, ki jih je v njihovi deželi vredno obiskati.

REPUBLIKA SRBIJA

Število prebivalcev: 7,5 milijona
Glavno mesto: Beograd
Najdaljša reka: Donava, 588 km skozi Srbijo

 

KAJ OBISKATI?

 

Zlatibor

Znan poletni in zimski turistični center na nadmorski višini od 700 do 1500 metrov  se nahaja v jugozahodnem delu Srbije, 238 kilometrov od Beograda.  Z najvišjima vrhovoma Tornik (1.496 metrov) in Čigota (1.422 metrov) gostom nudi številne sprehajale poti, dve umetni jezeri pa sta jim poleti na voljo za sončenje in kopanje, pozimi pa za drsanje. V bližini je mogoče obiskati dve etno vasici Sirogojno in Gostilje, ki sta zagotovo vredni ogleda.

 

Vojvodina –Salaši

Salaši so sinonim za kmečki turizem v Vojvodini, ki se razteza severno od Beograda in se ponaša z bogato in zanimivo zgodovino, lepo naravo in prijetno klimo. Beseda salaš je turško-madžarskega porekla in pomeni »zavarovan kraj«, azil. Nomadski Madžari so imeli svoj salaš, mesto, kjer so se lahko začasno nastanili oziroma zadržali. Salaši so domačije s hišo za domovanje in spremljevalnimi objekti ter s pripadajočim zemljiščem, običajno oddaljeni od naseljenih mest. Danes so tudi oaze miru, kjer se gostje lahko spočijejo in uživajo v domači hrani in pijači. Svojo poiščite pri Paliću, Novem Sadu ali Subotici.

 

Đavolja Varoš

Znamenitost, katere ime v prevodu pomeni Vražje mesto, najdete na jugu Srbije, 89 kilometrov jugozahodno od Niša. Gre za kamnito formacijo stolpičev, ki je nastala kot posledica dejavne erozije. S področjem Đavolje Varoši so povezani bližnji hidrološki pojavi. Eden od njih je Đavolja voda, zelo mineraliziran vrelec, ki naj bi bil po izročilu zdravilen, drugi pa je Crveno vrelo. Voda je rdeče barve, okoliške formacije pa so različnih barv, kar daje področju poseben pečat. Đavolja Varoš se pod vplivi erozije ves čas spreminja- stolpiči nastajajo, rastejo, se preoblikujejo in izginjajo in ta menjava poteka že stoletja.

 

Ne zamudite nasvetov naših strokovnjakov, ki vas bodo razgibali in poskrbeli za bolj aktiven in zdrav vsakdan. Vpišite svoj e-naslov in se nam pridružite. Tri, štiri, zdaj!

 

potovanja, dopust, prosti čas