S sodobno tehnologijo do bolj varne vožnje

Predstavljamo mobilno aplikacijo, ki vas spodbuja, da vozite varneje.

Pametni telefoni danes omogočajo marsikaj, kar je bilo pred leti povsem nepredstavljivo: Z njimi na primer lahko spremljate svoj napredek pri teku, se orientirate v neznanem mestu ali najdete najboljšo restavracijo v vaši bližini. V Zavarovalnici Triglav smo sodobno tehnologijo izkoristili za razvoj mobilne aplikacije DRAJV, ki vas spodbuja k varnejši vožnji.

 

Z varno vožnjo prihranite tudi pri zavarovanju

Brezplačna mobilna aplikacija DRAJV s pomočjo signala GPS in senzorjev v pametnem telefonu spremlja upoštevanje hitrostnih omejitev ter prekomerne sile pri pospeševanju, zaviranju in vožnji v ovinek, na podlagi zbranih podatkov pa poda oceno varnosti vožnje. Na ta način vozniki spremljajo svojo vožnjo, z varnim vedenjem pa lahko koristijo prihranek pri avtomobilskem zavarovanju. Voznik, ki po 300 prevoženih kilometrih zbere vsaj 90 točk, namreč prejme kodo za popust pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja.

 

Z aplikacijo želimo prispevati k izboljšanju voznih navad slovenskih voznikov in tako  pomagati zagotoviti večjo varnost na naših cestah, kar je že vrsto let  ena naših pomembnejših nalog na področju preventive. Tako smo na primer med prvimi opozarjali, da prav mladi vozniki potrebujejo več izkušenj za varno udejstvovanje v prometu. Že leta 2009 smo namreč pričeli projekt Dan varne vožnje za mlade voznike v AMZS Centru varne vožnje Vransko, ki smo ga kasneje, ko je dodatno usposabljanje voznikov začetnikov postalo tudi zakonsko obvezno, nadgradili z Delavnico Triglav mladi.

 

Mladi vozniki lahko pridobijo največ ugodnosti

Aplikacija je primerna za vse voznike, ki želijo prispevati k večji prometni varnosti, še posebej pa za voznike začetnike. Mladi kot rizična skupina voznikov praviloma plačujejo višje premije avtomobilskih zavarovanj, aplikacija pa jih spodbuja, da že ob svojih prvih samostojnih kilometrih za volanom razvijejo varne in odgovorne vozne navade ter odpravijo morebitne napake pri vožnji. S tem, ko bodo s pomočjo aplikacije dokazali, da so varni vozniki, kar storijo z doseženo skupno oceno voženj vsaj 90 točk, bodo lahko prejeli ugodnost v obliki znižanja doplačila za mladega voznika ali popusta na celotno premijo avtomobilskega zavarovanja.

 

Novost na slovenskem zavarovalnem trgu

Mobilna aplikacija DRAJV je prva tovrstna aplikacija na slovenskih tleh. Temelji na tehnološki rešitvi telematike, ki jo nekatere zavarovalnice v tujini že uspešno uporabljajo pri spremljanju, spodbujanju in nagrajevanju varnega ravnanja voznikov. 

 

»Za razvoj telemetrijske aplikacije na pametnih telefonih smo se odločili, ker verjamemo, da lahko dolgoročno pripomore k spremenjenim voznim navadam voznikov in s tem k večji varnosti prometa. Z aplikacijo želimo izkoristiti vse prednosti moderne tehnologije, pri čemer smo izhajali iz uspešnih praks iz tujine, ki so že uporabljale telematiko v podobne namene.« je pojasnil Zoran Miloševič, izvršni direktor za trženje in distribucijo zavarovanj.

 

Več o mobilni aplikaciji si lahko preberete na drajv.triglav.si. Brezplačno aplikacijo DRAJV si že lahko naložite z obiskom spletne mobilne trgovine Google Play, za vse uporabnike operacijskega sistema iOS pa bo aplikacija kmalu na voljo tudi v trgovini App Store.

video, avto, varna vožnja, mobilni telefon