Ko dopust ne gre po načrtu

Kaj morate vedeti, če želite uveljaviti škodo iz zavarovanja potovanj v tujino.

Zakaj je tako pomembno, katero turistično zavarovanje za potovanje boste izbrali? Zato, da se boste hitro in enostavno rešili iz zagate, če zbolite, izgubite prtljago, ali pa vam ukradejo osebne dokumente in plačilne kartice. Pojasnjujemo ključne postopke in korake, kje in kako se lotiti uveljavljanja zavarovanja potovanj v tujino.

Ne cena, temveč kritja

Ko se odločate o primernem zavarovanju potovanj v tujino, ne razmišljajte le o cenovno najbolj ugodni možnosti. Raje se vprašajte, zakaj sklepate to zavarovanje in kakšnim nevarnostim boste na potovanju izpostavljeni.

 

Izbirate lahko namreč med tremi paketi zavarovanj, ki omogočajo kritja po vaši meri in so časovno prilagojeni času trajanja potovanja oz. potovanj.

 

 

Kritja zavarovanja potovanj v tujino smo predstavili zato, da veste, v katerih primerih vam je na voljo pomoč zavarovalnice. Zdaj pa poglejmo črne scenarije, predvidimo nesreče, kraje, zamude in druge nevšečnosti, da boste vedeli, kako uveljaviti zavarovanje, če se vam zgodijo.

 

Zavarovalno kritje velja tudi, če v tujini zbolite zaradi okužbe s koronavirusom Dodatna pojasnila, vezana na koronavirus, si lahko preberete v članku Ostajamo vam na voljo.

 

Razširitev kritja

Pri vseh zavarovanjih, sklenjenih za namen turističnih potovanj (obstoječa in nova zavarovanja, ki bodo sklenjena v času akcije), veljajo za čas akcije naslednje razširitve kritja zavarovanja prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega: 

 

  • kriti so stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja, ki zavarovancu nastanejo zaradi odrejene karantene v tujini, ker je bil v tujini v stiku z nekom, ki je zbolel za koronavirusom, sam pa je zdrav;
  • v primeru sklenjenega družinskega zavarovanja so kriti stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja tudi družinskim članom;
  • kriti so stroški podaljšanega bivanja do največ 14 dni;
  • kritje je že vključeno v paketu C (v višini do 2.500 EUR), v času akcije pa je brezplačno vključeno tudi v paket A (v višini do 500 EUR) in paket B (v višini do 1.000 EUR).

 

Več informacij o akciji najdete na spletni strani.

 

Na potovanju zbolite

Na voljo sta dve možnosti:

 

  • Pokličete Triglav asistenco na tel. št. +386 2222 2864, kjer so vam na voljo 24 ur na dan. Sodelavci v klicnem centru bodo organizirali zdravljenje, zavarovanje pa bo v okviru zavarovalne vsote pokrilo stroške zdravljena v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino. Vam v tem primeru ni potrebno storiti ničesar več. Razen obiskati zdravnika, ki vam ga priporočijo.

 

Zdravstveno asistenco lahko pokličete tudi neposredno iz mobilne aplikacije Triglav Asistenca. Če se slučajno zgodi, da morate ob klicu čakati na prostega operaterja, lahko klic mirno prekinete, da vam ne bi nastali previsoki stroški zaradi klica iz tujine. Sodelavci vas bodo v najkrajšem času poklicali nazaj

 

  • Stroške zdravljenja in drugih storitev poravnate sami, če zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti. Potem lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na naši najbližji enoti.

 

Če izberete drugo možnost, je postopek uveljavljanja povračila naslednji: zavarovalnici predložite celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

 

Izpolniti morate naslednji obrazec in ga priložiti ob prijavi škode v poslovalnici ali pa prek spleta. Enak obrazec izpolnjujete tudi za uveljavljanje bolnišničnega dne v tujini.

 

Ključno je, da izpolnite vse rubrike. Če tega ne naredite, lahko reševanje škode traja dalj časa, saj se mora zavarovalnica ponovno obrniti na vas, da bi pridobila manjkajoče podatke.

 

Ključne informacije v obrazcu so čas trajanja potovanja (od - do), skupni znesek stroškov zdravniške oskrbe ter podatek o tem, ali so bili računi že plačani ali ne.

 

Podatek ali so bili računi plačani ali ne, je pomemben zato, da zavarovalnica ve, kam oziroma komu naj izplača zavarovalnino.

 

potovanja, dopust, prosti čas, aktivno življenje, poletje, prijava škode, škodni primer, sklepanje zavarovanj, zavarovanje odgovornosti
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan dvakrat na mesec v vašem e-nabiralniku.