ZA ali PROTI zavarovanju potovanj v tujino?

Morda menite, da turističnega zavarovanja ne rabite, a naše izkušnje govorijo drugače.

Ni potrebno, se odpravljate na Kitajsko ali na tritedenski treking v Južno Ameriko, da se znajdete v situaciji, ko vam lahko pomaga zavarovanje potovanj v tujino. Včasih je dovolj že, da za nekaj ur prestopite meje Slovenije. V zavarovalnici rešujemo številne tovrstne primere. Pa vendar še vedno velikokrat slišimo različne dvome glede sklenitve tega zavarovanja. Odločili smo se, da ovržemo najpogostejše in vam svetujemo, da ne potujete brez zavarovanja v tujino.

 

 

1. Zavarovanja potovanj v tujino z asistenco

Zavarovanje potovanj v tujino vsebuje tudi asistenčno storitev v tujini, in sicer v primeru bolezni ali nezgode zavarovanca. Triglav zdravstvena asistenca zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku na telefonski številki: + 386 59 09 18 81. In verjemite, klicali so nas tudi že iz Namibije. V primeru zdravstvenih težav v tujini pokličete telefonsko številko, poveste številko police, svoje ime in priimek, trenutno lokacijo, kjer se nahajate, in opišete težave. Triglav zdravstvena asistenca se takoj vključi v postopek zdravljenja, tako da prevzame komunikacijo z zdravstvenimi ustanovami, z zavarovancem, sorodniki ter prevzame tudi stroške, ki nastanejo v povezavi z zdravljenjem zavarovanca v tujini.

 

Če kartice s številko police nimate pri sebi, jo lahko pogledate tudi v spletni poslovalnici i.Triglav, do katere lahko dostopate preko mobilne aplikacije za pametni telefon.

 

Zavarovalno kritje velja tudi, če v tujini zbolite zaradi okužbe s koronavirusom Dodatna pojasnila, vezana na koronavirus, si lahko preberete v članku Ostajamo vam na voljo.

 

Razširitev kritja

Pri vseh zavarovanjih, sklenjenih za namen turističnih potovanj (obstoječa in nova zavarovanja, ki bodo sklenjena v času akcije), veljajo za čas akcije naslednje razširitve kritja zavarovanja prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega: 

 

  • kriti so stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja, ki zavarovancu nastanejo zaradi odrejene karantene v tujini, ker je bil v tujini v stiku z nekom, ki je zbolel za koronavirusom, sam pa je zdrav;
  • v primeru sklenjenega družinskega zavarovanja so kriti stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja tudi družinskim članom;
  • kriti so stroški podaljšanega bivanja do največ 14 dni;
  • kritje je že vključeno v paketu C (v višini do 2.500 EUR), v času akcije pa je brezplačno vključeno tudi v paket A (v višini do 500 EUR) in paket B (v višini do 1.000 EUR).

 

Več informacij o akciji najdete na spletni strani.

 

2. Že z osnovnim zavarovanjem zagotovljeno kritje stroškov nujnega zdravljenja

Vemo, da popotnike odlikujejo odprtost, dobra volja in želja po odkrivanju novega. Vsak bi si počitnice želel opisati kot: nepozabne, prehitro so minile, čudovite, brezskrbne … Zavarovalnice pa  iz izkušenj vemo, da  gre na dopustu lahko marsikaj narobe. In kadar se to zgodi, je že iskanje ustreznega zdravljenja lahko veliko breme, še večje pa plačilo računa, ki sledi. Je res vredno tvegati, glede na to, da imate že z osnovnim zavarovanjem zagotovljeno kritje stroškov nujnega zdravljenja in stroškov prevoza zaradi bolezni ali nezgode, ki se zgodijo v tujini?

 

Včasih velja razmisliti celo o zavarovanju, ki poleg tega krije še stroške pravne pomoči, stroške, ki izhajajo iz odgovornosti, stroške poškodbe ali uničenja prtljage in osebnih stvari, prekinitev potovanja zaradi nepredvidenih dogodkov, zlorabo plačilnih kartic in stroške izdelave novih dokumentov. Vse to je namreč tudi del zavarovanja potovanj v tujino.

 

3. Izbirate lahko med tremi različnimi paketi 

Pripravili smo tri različne pakete, ki vključujejo zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco in nekatera dodatna zavarovanja najpogostejših rizikov, katerim ste lahko izpostavljeni na potovanjih v tujini. Med seboj se razlikujejo po naboru nevarnosti in višini zavarovalnih kritij posameznih nevarnosti. 

 

Z izbiro paketa si na jasen in pregleden način zagotovite ustrezno zaščito.

 

Če pa zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na naši najbližji enoti. Predložiti morate zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

 

4. Ne brez zavarovanja v tujino

Za ceno 8-dnevnega paketa B za družino, ki stane 25,30 evrov, si sicer res lahko privoščite tri pice v Italiji, eno noč v šotoru na Hrvaškem ali vstopnino v živalski vrt na Dunaju. Ampak, če vam bo po pici postalo slabo, če si boste zvili nogo, ko boste v temi iskali šotor ali če vam bo nekdo ukradel denarnico v živalskem vrtu, morda ne boste več navdušeni nad svojo odločitvijo.

potovanja, dopust, zdravstvena asistenca