Izbor uredništva: Da boste videli in boste vidni

Dnevne, zasenčene, dolge, meglenke … Kako ji uporabljati?

V splošnem je tako, da sprednje avtomobilske žaromete uporabljamo zato, da vidimo, zadnje, da nas vidijo drugi. Kako jih uporabljamo slovenski vozniki? Na spletni strani Vozim se preverjamo, kako nam gre pravilna raba avtomobilskih žarometov. Tudi zato, ker je jesen s krajšimi dnevi in meglo pravi čas za osvežitev znanja o tej temi.

Znate pravilno uporabljati avtomobilske žaromete?

Kdaj prižgete in še pomembneje, kdaj ugasnete dolge luči? Ali v koloni ugasnete zadnje meglenke? Kako in kako pogosto preverjate delovanje avtomobilskih žarometov? Ali veste, kako daleč mora seči snop zasenčenih luči? Ali poznate razliko med zasenčenimi in dnevnimi lučmi?  

 

Preverjamo znanje in raziskujemo, kako slovenski vozniki uporabljamo avtomobilske žaromete. Sodelujte v anketi.

 

Na spletni strani Vozim se pa že tudi pripravljamo članek, v katerem bomo razložili vsa pravila in priporočila za uporabo avtomobilskih luči.

 

Kako skozi prometne izzive Kopra, Kranja in Slovenj Gradca?

Jesenska akcija Ponovno na izpitno vožnjo, ki je potekala po šestih slovenskih mestih, je zaključena. Na portalu Vozim se bomo pripravili natančno analizo največjih vozniških dilem in grehov za vsako mesto. Zdaj že vemo, da je treba vozniško znanje obnavljati. O tem govori tudi dejstvo, da bi izpit opravila le četrtina voznikov, če bi šlo zares.

 

Kateri so najtežji prometni izzivi Kopra, Kranja in Slovenj Gradca in kako so jih premagali vozniki, pa že lahko preverite na vozimse.si.

 

V Kranju smo na ponovno izpitno vožnjo povabili tudi Domna Prevca, ki je primerjal izkušnjo vožnje s simulatorjem in vožnjo z učiteljem. Simulator je Domna ocenil kot varnega voznika, kako pa mu je šlo na ponovni izpitni vožnji? Čeprav je pred vožnjo napovedal, da izpita ne bo ponovno opravil, ga je opravil odlično.

 

V posnetku si oglejte, kako je Domnovo vožnjo ocenil učitelj varne vožnje Darko Daljević, ki je sedel na sovozniškem sedežu.

 

 

varna vožnja, preventiva, avto, video, avtomobilsko zavarovanje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.