Čas je za Mlade upe

Odprte so prijave za razpis Mladi upi 2018.

Ali se še spomnite, kako je biti mlad? Imeti sanje? Se odločiti,  da hobi postane tvoja pot? Začutiti draž uspeha? To so zgodbe Mladih upov.

Prijavite se na razpis Mladi upi

V Zavarovalnici Triglav že šesto leto zapored s projektom Mladi upi podpiramo mlade športnike, umetnike, znanstvenike in parašportnike. To so mladi, ki jih odlikuje nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Pri svojem delu se srečujejo tudi z mnogimi izzivi, kot so usklajevanje šolskih obveznosti in treningov, vaj ali dela v laboratoriju, obvladovanje stresa, napora in tekmovalnosti.

 

Ker njihova karierna pot še ni profesionalizirana, se soočajo tudi s finančnimi izzivi. Sponzorskih sredstev še ne morejo pridobiti, toda nakup opreme ali inštrumenta, udeležba na pripravah ali tekmovanjih v tujini, dodatna vadba ali fizioterapija, študij in bivanje v tujini so breme, ki ga mora največkrat prevzeti družina. Zato lahko pomeni to v njihovem življenju točko, ko se bo odločilo, ali bo posameznik svoj talent lahko razvijal, ali pa se bo z neko dejavnostjo ukvarjal le ljubiteljsko oziroma jo bo moral celo opustiti.

 

Če poznate talentiranega in prizadevnega mladostnika med 16. in 20. letom,  ne spreglejte razpisa za Mlade upe 2018. Razpis bo odprt od 20. decembra do 18. januarja.

 

Pomagali že 62 Mladim upom

Do sedaj je bilo z lavreatom Mladih upov okronanih že 62 mladih. Z denarnimi sredstvi, znanjem in izkušnjami, ki so jih pridobili, so posegli po zvezdah, nekateri od njih pa so postali resnično del svetovne elite na svojem področju:

 

  • Janja Garnbret, športna plezalka, svetovna prvakinja težavnostnem in balvanskem plezanju ter v kombinaciji.
  • Aleksej Jurca, astrofizik, osvojil je 1. mesto na mednarodni olimpijadi iz astronomije in astrofizike ter dosegel številne vrhunske rezultate na svetovnih tekmovanjih in olimpijadah iz fizike, matematike, astronomije in lingvistike.
  • Patricija Crnkovič, plesalka, svetovna prvakinja v različnih kategorijah, številne druge nagrade.
  • Maja Horvat, violinistka, študentka na londonski glasbeni akademiji Royal College of Music, prejemnica številnih mednarodnih glasbenih nagrad in priznanj.
  • Hana Brečko Simšič, angleško dresurno jahanje, parašportnica, državna prvakinja v različnih disciplinah.
  • Timi Zajc, skakalec, državni prvak v skokih, od lanskega leta tekmuje v svetovnem pokalu.

 

Še več odličij, rekordov, prvih mest in izjemnih dosežkov Mladih upov si lahko ogledate tukaj. Morda bo s pomočjo projekta Mladih upi tudi vaš otrok lahko dosegel vrhunske rezultate. Prijavite ga na razpis, da bo v beri odličij Mladi upi zablestelo tudi njegovo. 

družina, otroci