Čas je za Mlade upe

Odprte so prijave za razpis Mladi upi 2021.

Ali se še spomnite, kako je biti mlad? Imeti sanje? Se odločiti, da hobi postane tvoja pot? Začutiti draž uspeha? To so zgodbe Mladih upov.

Prijavite se na razpis Mladi upi

V Zavarovalnici Triglav že deveto leto zapored s projektom Mladi upi podpiramo mlade športnike, umetnike, znanstvenike in para-športnike. To so mladi, ki jih odlikuje nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Pri svojem delu se srečujejo tudi z mnogimi izzivi, kot so usklajevanje šolskih obveznosti in treningov, vaj ali dela v laboratoriju, obvladovanje stresa, napora in tekmovalnosti.

 

Ker njihova karierna pot še ni profesionalizirana, se soočajo tudi s finančnimi izzivi. Sponzorskih sredstev še ne morejo pridobiti, toda nakup opreme ali inštrumenta, udeležba na pripravah ali tekmovanjih v tujini, dodatna vadba ali fizioterapija, študij in bivanje v tujini so breme, ki ga mora največkrat prevzeti družina. Zato lahko pomeni to v njihovem življenju točko, ko se bo odločilo, ali bo posameznik svoj talent lahko razvijal, ali pa se bo z neko dejavnostjo ukvarjal le ljubiteljsko oziroma jo bo moral celo opustiti.

 

Če poznate talentiranega in prizadevnega mladostnika med 16. in 19. letom, ki se ukvarja s športom, para-športom ali umetnostjo ter mladega znanstvenika med 17. in 20. letom, ne spreglejte razpisa za Mlade upe 2021. Razpis bo odprt do 14. oktobra.

 

Pomagali že 101 Mladim upom

Do sedaj je bilo z lavreatom Mladih upov okronanih že 101 mladih talentov. Z denarnimi sredstvi, znanjem in izkušnjami, ki so jih pridobili, so posegli po zvezdah, nekateri od njih pa so postali resnično del svetovne elite na svojem področju:

 

  • Janja Garnbret, športna plezalka, šestkratna svetovna prvakinja in olimpijska prvakinja v športnem plezanju.
  • Tevž Lotrič, dobitnik zlate medalje na 4. Nordijsko-baltski fizikalni olimpijadi 2020 na daljavo, osvojil je tudi absolutno 9. mesto med 250 tekmovalci iz 57 držav ter nagrado za najboljšo rešitev prve teoretične naloge na 4. Evropski fizikalni olimpijadi (EuPhO).
  • Alex Cisar, biatlonec, je letos na mladinskem svetovnem prvenstvu postal svetovni podprvak na posamični preizkušnji med mlajšimi člani, s štafeto na svetovnem prvenstvu pa so osvojili 8. mesto.
  • Maja Horvat, violinistka, prejemnica nagrade Royal Philharmonic Society Emily Anderson violinist award za leto 2019/2020. Magistrirala je na prestižni glasbeni akademiji Royal College of Music v Londonu.
  • Kaja Kajzer, judoistka, evropska podprvakinja v kategoriji do 57 kilogramov, letos pa je na svojih prvih olimpijskih igrah v kategoriji do 57 kilogramov osvojila odlično 5. mesto.
  • Timi Zajc, skakalec, državni prvak v skokih, tekmuje tudi v svetovnem pokalu.

 

 

Več o projektu si lahko preberete tukaj. Morda bo s pomočjo projekta Mladih upi tudi vaš otrok lahko dosegel vrhunske rezultate. Prijavite ga na razpis, da bo v beri odličij Mladi upi zablestelo tudi njegovo.

 

Preberite tudi, kaj smo se o dosežkih in izzivih nadarjenih otrok pogovarjali s starši štirih zmagovalcev razpisa Mladi upi.

 

družina, otroci
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan z vašimi otroki, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.