Izbor uredništva: 7 »najhitrejših« Instagram profilov

Za dodatno motivacijo sledite tem Instagram tekačem.

Imate včasih več razlogov proti kot za tek? Vsak tekač se bo zagotovo strinjal, da mu motivacija občasno upade in takrat je izgovorov za »špricanje« teka veliko. Za vse tiste, ki se kdaj znajdete v taki situaciji, smo zato pripravili nabor profilov Instagram tekačev. Ti naj vam bodo v navdih, da pozabite na izgovore in dobite nov zagon. Obujte športne čevlje in se vidimo na 11. Triglav teku, ki bo 9. septembra na Brdu pri Kranju.

Instagram tekači

Na Instagramu boste našli številne profile tekačev: profesionalne tekače, popolne začetnike,  ljubitelje bosonogega teka, triatlonce itd. Torej, za vsakogar nekaj. Tudi slovenskih tekačev je veliko, zato smo imeli težko nalogo, katere izbrati.

 

Pri izboru nam je bilo glavno vodilo, da tekači spodbujajo zdrav način teka, dajejo koristne nasvete in motivirajo tudi ostale, da se podajo v dir.

 

Eva Pepelnak, @eva_pepelnak

 

 

Eva je atletinja v troskoku, ki jo šport navdihuje, pomirja in sprošča. Bila je tudi finalistka razpisa Mladi upi 2018, ki vsako leto mladim nadarjenim posameznikom s področja športa, umetnosti, znanosti in para športa podeli finančna sredstva.

 

Eva svojo ljubezen do športa deli tudi na svojem Instagram profilu, kjer sicer ne boste našli nasvetov za tek. Vendar pa vas bodo njene objave navdihnile, da tudi sami date vse od sebe.

 

Nataša Robnik, @natasa.robnik

 

 

V opisu svojega profila pravi, da je mama in žena, ki prosti čas preživlja v tekaških supergah. Je državna rekorderka v teku na 12 in 24 ur, sodelovala je na prireditvah kot so Spartathlon  in Ultrabalaton.

 

Spremljajte njen profil in motivacije za tek vam ne bo nikoli zmanjkalo. A če boste poskusili slediti tudi njenim tekaškim avanturam, vas vnaprej opozarjamo, da vas čaka veliko dela in truda.

 

Polona Brajkovec, @pollyxd

 

 

Polona Brajkovec @pollyxd, ki je na svojem profilu zapisala, da rada teče in hodi v hribe, je uspešno združila svoji dve ljubezni: tek in potovanja. Tudi ko je v drugi državi, vedno najde čas za aktivno preživljanje časa.

 

Njene objave vas bodo zagotovo zamikale, da se tudi vi podate na tek nekje v naravi.

 

Pulz šport, @pulzsport

 

 

Blaž Kavčič iz Pulz športa je eden izmed trenerjev pripravljalnih tekaških vadb za Triglav tek. Zato boste na njihovem profilu našli številne utrinke skupinskih treningov iz preteklih let. Morda si boste tudi vi zaželeli teči v družbi, ko boste videli, da to zna biti zelo zabavno.

 

Med objavami pa se najdejo tudi motivacijski reki, ki bodo poskrbeli, da z več veselja obujete tekaške čevlje.

 

Saša, @sasarunsaround

 

 

Kot je moč razbrati že iz njenega uporabniškega imena, Saša @sasarunsaround celo svoje življenje teče naokrog in kamorkoli gre, vedno najprej preveri, kje lahko teče.

 

Pravi, da najraje teče sama, a da dobra družba nikoli ne škodi. In v njeni družbi na Instagram profilu vam navdušenja nad tekom ne bo zmanjkalo.

 

Triglav tek, @triglavtek

 

 

Ne moremo si pomagati, da ne bi na seznam uvrstili tudi uradnega Instagram profila po našem prepričanju najlepšega teka v Sloveniji, ki vsako leto poteka na Brdu pri Kranju. In upamo, da vas bodo objave s preteklih tekov prepričale, da se nam septembra pridružite in da čas do dogodka izkoristite za vadbo. Obenem pa boste pri nas našli tudi uporabne nasvete in zanimiva tekaška dejstva.

 

Prijavite se in se vidimo 9. septembra na 11. Triglav teku, ki bo potekal na Brdu pri Kranju.

 

tek, preventiva, prosti čas, aktivno življenje, zdravje, zavarovanje športnih aktivnosti
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.