Izbor uredništva: Kakšni vozniki smo Slovenci?

Sledite ugotovitvam, ki smo jih pridobili na simulatorju varne vožnje DRAJV.

Verjamete, da obstaja razlika, kako vozijo moški in kako ženske, ter da se prebivalci različnih regij drugače obnašajo na cesti? V nadaljevanju predstavljamo naše ugotovitve, ki smo jih pridobili na simulatorju vožnje DRAJV. Z njim smo se spomladi in jeseni 2019 podali na Turnejo mobilnosti po nekaterih slovenskih krajih.

Jesenska Turneja mobilnosti se zaključuje. Kaj bodo pokazali rezultati simulatorja vožnje?

Potem ko smo s Turnejo mobilnosti obiskali 10 krajev po Sloveniji, se  na simulatorju varne vožnje DRAJV lahko preizkusite še 13. in 14. novembra v Triglav Labu v Ljubljani.  

 

A simulator vožnje ne ponuja le virtualne izkušnje vožnje, ampak analizira vožnjo in zbira podatke. Nekaj podatkov, ki smo jih pridobili s spomladansko Turnejo mobilnosti, smo že predstavili na portalu vozimse.si. Ena izmed zanimivih ugotovitev je, da dva od treh voznikov ne bi opravila izpitne vožnje.

 

Spremljajte naš portal vozimse.si, kjer lahko skozi teste in članke osvežujete znanje cestnoprometnih predpisov, se seznanite z  nenapisanimi pravili cestnega bontona in spremljate naše aktivnosti na področju cestne varnosti.

 

Kdo vozi varneje: moški ali ženske?

Menite, da drži trditev, da so ženske bolj previdne voznice od moških? Ter da so moški bolj odločni? Ali se strinjate, da so mladi vozniki na cesti manj previdni od starejših? Analizirali smo vožnjo 131 voznikov in voznic, starih med 18 in 80 let, ki so se udeležili spomladanske Turneje mobilnosti 2019 in prišli do zanimivih ugotovitev.

 

Oceno, kako vozijo ženske in kako moški, je podal tudi Sandi Štepnc, učitelj vožnje, ki pripravi in spremlja voznike na simulatorju vožnje.

 

 

Kje v Sloveniji so najbolj varni vozniki?

Med izvajanjem spomladanske Turneje mobilnosti 2019 po Sloveniji smo analizirali in primerjali, ali se vožnja prebivalcev iz različnih regij Slovenije razlikuje in kako. Uspelo nam je odkriti in strniti zanimive rezultate.

 

Kdo je boljši za volanom - Peter ali Domen Prevc?

Skakalna asa – brata Peter in Domen Prevc sta se pomerila v vožnji na simulatorju DRAJV. Oglejte si, komu je šlo bolje in kje se lahko na stimulatorju preizkusite tudi vi.

 

 

preventiva, varna vožnja, avto, video
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.