Kako varno z otroki v hribe?

Da iz prigod ne bodo nastale nezgode.

Kako z otroki v hribe, da bodo nastale lepe in zanimive zgodbe, ki se jih bodo otroci z veseljem spominjali? In kako, da se iz prigod ne bodo razvile nezgode? Svoje izkušnje hribolazenja z otroki bosta na posvetu »Z otroki v hribe – prigode in nezgode« delila Betka Šuhel Mikolič in Uroš Kuzman, z nasveti glede varnosti pa bo pomagal zdravnik, gorski letalec in reševalec Gregor Hvalc.

Kako z otroki v hribe, da bo zanimivo in varno?

Podati se z otroki v hribe je lahko najlepša dogodivščina, saj je v eno dejavnost združeno aktivno preživljanje skupnega časa, gojenje športnega duha, učenje vztrajnosti, narava pa je sama po sebi odprta učilnica. A tako stvari vidimo starši.

 

Kako motivirati otroke, kako se pripraviti za gorski podvig in kako se odzvati na morebitne nepredvidene nevarnosti, kot so poškodbe, vremenska presenečanja ali srečanje z nevarnimi živalmi in rastlinami?

 

Na posvetu, ki bo v torek, 22. junija ob 18. uri, bosta svoje izkušnje planinarjenja z otroki delila navdušena planinca in starša:

  • Betka Šuhel Mikolič, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda ter
  • Uroš Kuzman, stand up komik in matematik.

Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti za varno hojo v hribe z otroki dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec in letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

 

Naj planinska pot 2021

Na posvetu bomo že četrtič razglasili tudi Naj planinsko pot 2021. Letos se za naziv poteguje 8 planinskih poti. Planinsko društvo zmagovalne planinske poti bo prejelo sredstva za njeno obnovo.

 

Za svojo najljubšo pot, za katero menite, da najbolj potrebuje pomoč, lahko glasujete vse do 21. 6. 2021.

 

Prijavite se na posvet: Z otroki v hribe – prigode in nezgode?

 

Dogodek, ki bo potekal prek aplikacije Microsoft Teams, si lahko ogledate tudi v živo*, v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Svojo prisotnost na dogodku ustrezno označite v prijavnem obrazcu, število mest je omejeno.

 

Posvet: Z otroki v hribe – prigode in nezgode, bo potekal preko aplikacije Microsoft Teams, in sicer 22. 6. 2021 ob 18. uri.

 

 

*Za vašo varnost bomo poskrbeli z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

očistimo gore, preventiva, pohodništvo, družina, otroci, aktivno življenje, prosti čas, zdravje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan z vašimi otroki, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.