Izbor uredništva: Zapravljati ali varčevati?

Naučite se spremljati, kam gre vaš denar in začnite varčevati.

Priznajte: kolikokrat se je konec meseca uresničila vaša pobožna želja, da boste, če bo kaj ostalo, ta denar dali na stran? Zato raje upoštevajte tale nasvet: če želite uspešno varčevati, mora znesek, namenjen varčevanju, prvi zapusti vaš tekoči račun. Toliko za začetek. V nadaljevanju pa priporočamo nekaj uporabnih povezav, kako začeti varčevati.

Ste varčevalni čarovnik ali nepoboljšljivi zapravljivec?

Kakšen je vaš odnos do denarja? Ali za vas drži načelo, da če za denar trdo delate, ga tudi z zadovoljstvom zapravljate, ali pa vam varčevanje za jutri pomeni več od brezskrbnega zapravljanja? Z enostavnim testom preverite, kakšen upravljalec z denarjem ste ter kako začeti varčevati.

 

Kam gre vaš denar?

Eno dejstvo v zvezi z osebnimi financami prav gotovo drži. Zdi se nam, da imamo denarja vedno premalo. Da bi znali bolje spremljati, kako razrežete vaš kolač mesečnih prihodkov in koliko ga namenite za varčevanje, si naložite eno od aplikacij za upravljanje z osebnimi financami. Zelo priljubljena je aplikacija Toshl Finance slovenskega zagonskega podjetja, ki je na voljo za Android, iOS in Windows Phone.

 

Donosni nasveti

Poznate osnovne zakonitosti varčevanja v vzajemnih skladih? Eno od teh je tudi metoda povprečnega nakupnega stroška. Zveni preveč strokovno? V resnici je zelo preprosto. Pomeni namreč varčevanje s stalnim mesečnim zneskom v daljšem časovnem obdobju. Tako se boste izognili dragim nakupom in poceni prodajam, predvsem pa prenagljenim odločitvam. Preverite ostale Donosne nasvete.

 

Kako začeti varčevati v vzajemnih skladih?

S e sprašujete, ali je varčevanje v skladih sploh primerno za vaše potrebe? Koliko želite tvegati? Kako izbrati prave sklade? Kako začeti z varčevanjem v skladih ter kako se izogniti najpogostejšim napakam? Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila brošuro Kako uspešno varčevati v vzajemnih skladih.

varčevanje, osebne finance
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.