A poznate tisti občutek …

Zaupajte nam dogodke, ki so zaznamovali vas.

… ko se ti avto pokvari 31. decembra pred trgovino, zunaj je pod ničlo, zamujaš na zabavo in ne veš, kaj narediti? Kljub temu, da delaš na zavarovalnici že nekaj let in znaš v teoriji našteti vse prednosti Avtomobilske asistence. V praksi pa potrebuješ 10 minut, da se nanjo spomniš in jo pokličeš? Ne, tega občutka ne poznate, ker se je ta izkušnja zgodila meni. Vam se je morda nekaj povsem drugega. In mi si želimo, da to delite z nami.

Kako nastajajo naše zgodbe?

Že več kot tri leta ustvarjamo portal Vse bo v redu, kjer želimo vam, bralcem, ponuditi nasvete za brezskrben vsakdan, pa naj bo to doma, na cesti, v tujini, pri športu ... Vsak mesec se tako postavljamo v različne situacije, gasimo požare, pomagamo otrokom pri pisanju domačih nalog, popravljamo streho in sprehajamo pse.

 

Nekatere so nam znane, kot zgoraj opisana, spet druge so nam popolnoma tuje, a jih raziščemo in sprašujemo druge, ki so to doživeli. Z gasilci se odpravimo na teren, govorimo z zavarovalnimi zastopniki, spremljamo športnike, kot so bratje Prevc in Jakov Fak. A računamo tudi na vas.

 

Prostor za vaše zgodbe, mnenja in predloge

Zavedamo se namreč, da nam ni treba doživeti vsega o čemer pišemo: kako je to, če ti hišo poškoduje zemeljski plaz, kako si povrniti občutek varnosti v lastnem domu, potem ko so ga razdejali vlomilci, s kakšnimi izzivi se srečujejo samostojni podjetniki itd. Po pravici povedano si tega niti ne želimo. Želimo pa o tem pisati in deliti izkušnje tistih, ki so šli skozi to, ravno zato ker smo prepričani, da s tem lahko pomagamo številnim drugim. 

 

Tudi vi verjetno niste doživeli vsega, a imate zgodbo. Pomislite, katero doživetje bi delili s prijatelji, da bi jih opozorili na nevarnost, malo nasmejali ali pa se pohvalili, kako dobro ste bili kos izzivu?

 

Morda mi že iščemo prav tako zgodbo, lahko pa, da se nanjo sploh še nismo pomislili. Nova rubrika Vse bo v redu + je namenjena prav vam, da sodelujete pri ustvarjanju vsebin in pogledate v zakulisje našega dela.

 

Imate predlog za novo zgodbo, vprašanje za strokovnjaka, ali bi nam radi kaj sporočili? Pišite nam!

 

Kdo stoji za zgodbami?

Za lažji začetek bomo nekaj lastnih izkušenj najprej delile me – sodelavke, ki ustvarjamo Vse bo v redu. To bo tudi priložnost, da nas spoznate in pokukate v zakulisje naših zgodb, ugotovite, kako nastajajo ideje in kako jih oblikujemo v zanimivo vsebino.

 

 

Alenka, urednica portala Vse bo v redu in vodja oddelka: Odkar skrbimo za vsebine na portalu Vse bo v redu, se pogosto sprašujem »Bi to zanimalo tudi naše bralce?« In to ne le, ko se sama znajdem v vlogi stranke in denimo iščem odgovor na vprašanje, kako naj najhitreje uredim prepis in zavarovanje ob nakupu rabljenega avta. Tudi ko v časopisu naletim na novico o požaru v stanovanjskem bloku, ali ko mi prijateljica razlaga, da ji je iz pomivalnega stroja iztekla voda in poškodovala parket.

 

Idej za nove nasvete nam tako nikoli ne zmanjka. Sama pa se – opremljena z novim znanjem – pogosto zalotim, da tudi v prostem času svojim prijateljem in sorodnikom pojasnjujem, čemu služi zavarovanje, in jih hkrati opominjam še na vsa mogoča tveganja, ki jih vidimo samo zavarovalničarji.

 

Andreja, ustvarjalka različnih vsebin na portalu Vse bo v redu, urednica e-novičnikov in Facebook skupnosti Vozim se in Očistimo gore: Sama nisem motoristka, zato o motorističnih podvigih in nasvetih za varno pot ne morem pisati. Sem pa ob sodelovanju z motorističnimi mojstri, ki pišejo za naš portal, v svet motorizma vstopila skozi stranska vrata. In kdo ve, morda bom kdaj tudi sama sedla na motor … 

 

Se pa od jutra do večera soočam z izzivi starševstva. Pa ne le s tem, katere kremice za ritko so boljše, ampak predvsem o tem, ali so otroci že dovolj samostojni, da ostanejo sami doma, kako varni in izkušeni so v prometu, o izzivih in nevarnostih na družbenih omrežjih in spletu nasploh ter ali si lahko vzamem čas tudi zase … 

 

Vesela sem in pomembno se mi zdi, da se na portalu lotimo tudi tem, ki se jih drugi morda ne bi: od pobiranja pasjih iztrebkov do občutljive zgodbe o žalovanju.

 

Alenka, urednica profilov Zavarovalnice Triglav v družbenih medijih: Priznam, ves čas razmišljam o svojem naslednjem potovanju in spremljam, kdaj so ugodne letalske karte. Ker urejam naše profile na Facebooku, Twitterju in Linkedinu, sem z vsem zelo na tekočem. In tako hitro odkrijem ugodno karto. Ker pa nikoli ne vem, kdaj se pojavi nova priložnost za potovanje, imam vedno sklenjeno zavarovanje potovanj v tujino . Brez tega ne grem nikamor.

 

Pri potovanjih ne želim imeti vsega načrtovanega do zadnje minute. Malo spontanosti in elementa presenečenja, ki ti požene kri po žilah, pač mora biti. Pustolovščinam zaradi ukradenih dokumentov, nezgode v tujini ali stroškov zaradi izgubljene prtljage pa se raje izognem. Zato vsakega, ki me sprašuje za nasvet, kam odpotovati, najprej vprašam, ali je sklenil zavarovanje. In že razlagam, zakaj brez tega res ne sme na pot. In kje si lahko na enostaven in razumljiv način vse to prebere. Na spletni strani Vse bo v redu. Ali pa nas najde na Facebooku, Twitterju ali Linkedinu. Kjer vse te nasvete tudi objavljamo. Torej, nas že spremljate?

 

Inga, ustvarjalka vsebine na portalu Vse bo v redu: Zame velja – pišem, torej sem. Pišem v službi, pišem doma, na potovanjih, ko čakam na roditeljski sestanek, na avtobusu, povsod. Pri vseh zgodbah pa mi je najbolj pomembno to, da so bralcem zanimive, da jih naučijo nekaj novega, nasmejijo, razveselijo, dajo misliti. Zato naj končam, kjer sem začela. Z mojo izkušnjo, ki vam pove, da sem 31. 12. med tistimi, ki opravljajo zadnje nakupe v trgovini in zamujam na zabavo, pa še kam drugam. Ob tem se ne spoznam na avte, razen da svojega vozim zelo počasi in previdno. Zato sem tako zelo srečna, da se ob okvari avta, ne glede na to, kdaj se zgodi, vedno lahko obrnem na Asistenčni center. In da lahko o tem pišem in svojo izkušnjo delim na portalu Vse bo v redu. Pridružite se mi in bodite del portala tudi vi.

Avto, potovanja, varnost doma, preventiva, prosti čas
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.