Izbor uredništva: 5 Instagram profilov, kjer so psi … psi

Poiskali smo nekaj profilov na Instagramu, ki bodo ljubiteljem psov ogreli srce.

Le koga ne spravijo v dobro voljo vsi videi, memi in gifi s prikupnimi, navihanimi in porednimi hišni ljubljenci, predvsem mački in psi? A mnogi od teh so na meji izumetničenosti ali rahlo neumni. Zato smo poiskali pse na Instagramu, ki so drugačni in so lastnikom psov lahko v navdih.

Psi na Instagramu

Na Instagramu najdemo tudi prave pasje zvezde, ki nas zabavajo s  karikiranjem človeških lastnosti. Ti profili so izredno priljubljeni, imajo tudi več milijonov sledilcev, avtorji profilov pa lahko na pasji račun tudi precej zaslužijo. Absolutni rekorder je igrači podoben @jiffpom z 9 milijoni sledilcev, v srca instagramarjev pa se je usedel tudi @tunameltsmyheart, kužek, ki se je skotil malo drugačen, bil zavržen in zdaj živi z ljubečo družino.

 

Toda imeti psa, niso le trenutki, ko vas vaš pes pogleda s »tistim« pogledom ali naredi kaj smešnega. Imeti psa je način življenja.

 

Imeti psa je odgovornost, je ves čas, ki ga kvalitetno preživite z njim. Pomeni vzgojo in učenje, razvijanje kužkovih spretnosti, skrb za njegovo zdravje, nešteto trenutkov, ki sestavljajo vajin skupni čas.

 

Profili, ki so lahko v navdih

Zato smo na Instagramu poiskali nekaj slovenskih profilov, kjer psi niso potisnjeni vlogo, zatlačeni v oblačilca na umetni sceni, objava pa ni napisana, kot da bi govoril pes v prvi osebi ednine. Predstavljamo profile, ki morda nimajo največ sledilcev, a izražajo skrb in ljubezen vzrediteljev in kjer so psi psi. 

 

@piamencinger nas navduši, ker fotografije in objave pripovedujejo čudovito zgodbo o prijateljstvu med avtorico profila in aljaškim malamutom.

 

 

@anjatroha je profil border colliejev Vicky in Tuvalu. Avtorica profila je del ekipe, ki ukvarja z vzgojo psov pri Alfakanu, predvsem pa odlična fotografinja. V zgodbah je predstavljenih tudi mnogo nasvetov in trikov, ki vam lahko pomagajo pri vzgoji, prehrani in preživljanju časa z psom.

 

View this post on Instagram

A post shared by Anja Troha (@anjatroha) on

 

@ovcarska_sheepdogs je poseben profil, saj se avtorica profila ukvarja s tečaji za pašne pse. Tukaj je veliko narave in blata, a psi in lastniki so enostavno srečni.

 

View this post on Instagram

A post shared by Kaja Špruk (@ovcarska_sheepdogs) on

 

@cute.beagle.eli – na Instagramu niso priljubljeni le huskyi ali border collieji. Navihana psička Eli je dokaz, da so tudi beagli prikupni. 

 

View this post on Instagram

A post shared by ��​��​��​�� (@cute.beagle.eli) on

 

@ash_and_mojca  - to je profil o lepem sivem weimaranerju. Avtorica profila poskrbi za veliko gibanja v naravi, se s svojim Ashem odpravi v hribe in trenira.

 

View this post on Instagram

A post shared by Ash&Mojca (@ash_and_mojca) on

 

Da bo pes zadovoljen, vaše življenje z njim pa srečno  ̶  in to ne le na fotografijah na Instagramu  ̶  je treba imeti nekaj znanja. Veliko nasvetov o vzgoji in vsakodnevnih aktivnostih je za naš portal prispeval Jure Pribičevič. Svojega psa pa tudi zavarujte.

 

Instagramovci lahko pse spremljate ali svoje objave označite z oznakami (hashtagi) #psisozakon, #pasjilajf, #spsomnapot, #kuzkogram, od tujih pa so najbolj pogosta #dogsoninstagram, #dogstagram  in #dogphotography.

 

Predstavljamo pa še dva tuja profila, ki sta posvečena objavljanju fotografij psov z vsega sveta.   

 

@weratedogs je profil, kjer z duhovitimi pripisi ocenjujejo kužke. Nadvse je simpatično, da prav vsi kužki prejmejo oceno 13 ali 14, čeprav je najvišja ocena 10.

 

@thedogist pa je med ljubitelji psov nekaj takega kot The Sartorialist med ljubitelji mode in stila. Dnevno objavlja fotografije psov s celega sveta in ima 3,5 milijona sledilcev.

psi, družina, domači ljubljenčki, zavarovanje psov
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno življenje z vašim psom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.