Izbor uredništva: Naredite nekaj zase

Trije koristni prispevki iz revije za zdravje Pazi nase.

»Pazi nase,« rečete otroku pred odhodom v šolo. »Pazi nase,« rečete dragemu, ko gre z gorskim kolesom čez drn in strn. »Pazi nase,« rečete prijateljici, ki se odpravlja na daljše potovanje. Pa vi? Ali pazite nase? Naredite kaj zase?

Trije prispevki iz najnovejše številke revije Pazi nase

Nekaj dobrega zase boste prav gotovo naredili z branjem revije Pazi nase. To je svetovalna revija o zdravju in zdravem življenjskem stilu. Članki nastajajo v sodelovanju z zdravniki in najboljšimi strokovnjaki z različnih področij medicine. Posebna odlika revije pa so grafični ali slikovni prikazi ključnih informacij ali postopkov, ki si jih lahko izrežete in shranite na vidno mesto.

 

Za vas izpostavljamo tri koristne in zanimive prispevke iz najnovejše številke.

 

  1. Možgansko kap je mogoče preprečiti, zdraviti in ozdraviti, pravi nevrologinja prof. dr. Bojana Žvan z Nevrološke klinike UKC v Ljubljani. Zato je pomembno, da poznate tveganja za njen pojav, prepoznate znake, če se zgodi, in da reagirate hitro. Preberite članek Nevihta v glavi.
  2. Že imate principe, kako ne preživeti preveč časa on-line, in jih tudi upoštevate? Vsake toliko je načrt za odklop od interneta, družbenih omrežij in videoiger dobro posodobiti. O odvisnosti od tehnologije si lahko preberete v članku Pripravljeni na odklop.
  3. Je beljenje zob smiselno? Zobozdravniki so zadržani do uporabe različnih pripravkov, saj so močno abrazivni. Lahko pa poskrbite za dobro ustno higieno, se odpoveste kajenju, po kavi in rdečem vinu vsaj izplaknete zobe … in se posvetujete s svojim zobozdravnikom. Več v članku  V iskanju sijočega nasmeha.

 

Novi nasveti direktno v e-poštni nabiralnik

V najnovejši številki revije Pazi nase pa najdete tudi prispevke o tem, kdaj smete biti prisotni v ordinaciji, ko pospremite k zdravniku svojca, in kdaj ne, o skrivnem življenju nohtov, kako lahko škoduje dolgotrajno sedenje in še več podobnih vsebin. Na revijo Pazi nase se lahko naročite tukaj. Revija izide dvakrat letno.

zdravje, preventiva, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.