Digitalni posvet: Novodobne oblike mobilnosti

Kako lahko tudi sami prispevate k trajnostni mobilnosti?

Si upate pogledati v prihodnost mobilnosti? Vas zanima, kako ste lahko pri vožnji in uporabi vozil tudi sami bolj trajnostno naravnani? Ali veste, kako le z nekaj kliki najeti ali oddati vozilo? So e-skiroji le modna muha? Odgovore na omenjena vprašanja bodo iskali in podali sodelujoči na digitalnem posvetu o souporabi vozil.

Statistika kaže, da Slovenci osebno vozilo uporabljamo le 55 minut na dan, v njem pa povprečno sedita manj kot dva potnika. Po zadnjih podatkih v zrak skupno spustimo 15,9 milijona ton emisij CO2 na leto, saj avtomobil uporabljamo tudi za premagovanje kratkih razdalj. K zmanjševanju emisij lahko prispevajo tudi novi modeli deljenja vozil in souporabe vozil, kot so denimo skupni prevozi ter oddaja/najem vozila.

 

Kako?

Vabljeni na digitalni posvet Novodobne oblike mobilnosti. Skupaj s strokovnjaki na področju mobilnosti bomo ugotavljali, kakšna bo ta v prihodnosti in kaj lahko vsak izmed nas stori, da bomo kot družba naredili korak bližje trajnostni mobilnosti.

 

Na brezplačnem dogodku Novodobne oblike mobilnosti bodo v razpravi sodelovali:

  • Miloš Milač, urednik pri časniku Finance s področja avtomobilizma,
  • Aleš Furlanič, vodja projektov s področja digitalizacije, Zavarovalnica Triglav,  
  • Klemen Furlan, direktor Giro car share,
  • Mark Žabkar Marič, podjetnik in poslovni partner podjetja Giro car share in
  • Žan Koprivec Perjet, moderator.

 

Na digitalnem dogodku boste izvedeli tudi, kako je nastala in kako deluje aplikacija GiroCarShare, ki povezuje tiste, ki bi svoje vozilo radi oddali in s tem zaslužili, in tiste, ki bi ga radi najeli, ter aplikacija GoGiro – platforma za najem e-skirojev.

 

Kdaj bo potekal digitalni posvet?

Digitalni posvet Novodobne oblike mobilnosti, ki se mu boste lahko pridružili preko posebne povezave, bo potekal 5. 5. 2021 ob 11. uri.

 

Prijava na digitalni posvet

Dogodek bo potekal v aplikaciji Microsoft Teams. Na dogodek se prijavite z obrazcem spodaj.

 

 

avto, varna vožnja, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.