Izbor uredništva: Za voznike in kolesarje

Nasveti, da bo lažje izbrati asistenčne sisteme in pravilno kolesariti.

Tokrat vam v branje, ogled in v reševanje priporočamo poročilo z dogodka, tri videe in test – tri raznolike vsebine s portala Vozim se, kjer s svojim izborom tem poskušamo pokriti vse udeležence v prometu.

Asistenčni sistemi

Na digitalnem posvetu Asistenčni sistemi: med varnostjo in udobjem, ki smo ga pripravili v sodelovanju s portalom Vozim se in Triglav Labom, sta Andrej Brglez, direktor Inštituta za civilizacijo in kulturo, in Jaka Klement, direktor avtomobilskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav, govorila o uporabi, koristih in pasteh asistenčnih sistemov. Pomagala pa sta nam pripraviti tudi izbor asistenčnih sistemov, ki pripomorejo k večji varnosti in izbor asistenčnih sistemov, ki prispevajo k udobju. Izbora najdete v članku Kako izbrati asistenčne sisteme za svoje vozilo.

 

Superjunaki na cesti

Slovenci smo pri uporabi telefona med vožnjo očitno preveč  samozavestni superjunaki, saj je policija v letu 2020, ko je bilo prometa precej manj, zaznala 17 odstotkov več kršitev glede uporabe telefona med vožnjo.

 

Na vozniški preizkus s telefonom smo povabili superjunakinjo z izjemnimi refleksi in koncentracijo Anamarijo Lampič. V članku Vožnja in telefon: nemogoče tudi za superjunake si oglejte, kako (ne)uspešno je Anamarija  opravila tri izzive. Mislite, da bi jih vi uspešno?

 

Za začetek preverite, kaj se je zgodilo, ko je ob vožnji s hitrostjo 50 km/h morala napisati kratko sporočilo.

 

 

Preverite CPP za kolesarje

V test pa smo zbrali težja vprašanja, ki se nanašajo na poglavja iz CCP za kolesarje. Ali smete kolesariti in hkrati imeti pripetega psa na povodcu? Ali smete imeti na kolo pripeto prikolico? Preverite svoje kolesarsko znanje s testom.

avto, varna vožnja, preventiva
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.