Izbor uredništva: Še več nasvetov, kako s psom pozimi

O tem, kaj psi potrebujejo pozimi in ali je učenje trikov smiselno.

Dobre nasvete o skrbi za pse je vredno deliti. Zato vam posredujemo tri povezave, kjer boste lahko našli nekaj kvalitetnih nasvetov ali vsebin za skrb in odlično sobivanje z vašim psom tudi pozimi.

Zima s psom: da ga ne bo zeblo

Zimski čas s snegom in temperaturami pod nič stopinj tudi psom ne prizanaša. S psom se kljub temu še vedno lahko odpravite vsak dan na sprehod, le čas in dolžino sprehoda prilagodite. Kako pa zaščitite pasje tačke pred ledom in soljo, kako poskrbite za toplejše zavetje, ali potrebuje zimsko oblačilo  … vse odgovore na ta vprašanja najdete v članku 6 načinov, kako psa zaščititi pred hudo zimo. Ne bo pa odveč še opozorilo: psom izredno diši tekočina prosti zmrzovanju (antifriz). Če jo zaužijejo, morate takoj obiskati veterinarja.

 

Je učenje trikov smiselno?

Kako pa psa zaposliti doma? Nekatere pasme psov uživajo v učenju trikov. Toda če se vam je kot otroku zdelo strašno dobro, da ste svojega kužka naučili kakšnega trika, pa danes marsikateri lastnik v učenju »cirkuških veščin« ne vidi nobenega smisla. O vprašanju, ali so trikci v vsakdanjem življenju uporabni, piše Anja Troha. Avtorico, ki se ukvarja s fotografiranjem psov, in njeno psičko Vicky pa lahko spremljate tudi na čudovitem Instagramu profilu @anjatroha.

 

Še potekajo vpisi v zimske tečaje

Če na našem portalu Vse bo v redu berete nasvete Jureta Pribičeviča iz Alfakana, potem veste, kaj je pomembno pri vzgoji psa. Še več pa se lahko naučite na njihovih tečajih. Prijavite se lahko tukaj.

družina, domači ljubljenčki, psi
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno življenje z vašim psom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.