Izbor uredništva: Osvežite znanje CPP

Ali že spremljate spletno stran za voznike Vozim se?

A poznate tisti občutek, ko se v drugem kraju sprašujete, kako bo šlo v naslednjem križišču? Ali ko se s sovoznikom pregovarjate, kako pravilno peljati skozi turbo krožišče? Ste zasledili nov prometni znak, pa ne veste, kaj pomeni? Osvežite svoje znanje CPP s članki in testi na naši spletni strani za voznike Vozim se.

Preverite vaše znanje CPP in se preizkusite v poznavanju pravil v križiščih

Če poenostavimo, v križišču veljata dve ključni pravili: pravilo srečanja in desno pravilo. A ko se v križišče uvršča daljše vozilo, ti dve pravili ne bosta dovolj. V članku Se upate preizkusiti v poznavanju pravil v križiščih smo po korakih razložili 5 težjih situacij v križiščih, ki voznikom povzročajo največ težav. Preberite, premislite in si zapomnite. Potem pa svoje znanje preverite še v testu.

 

Kaj morate vedeti, da vas noben rondo ne bo zmedel?

Čeprav velja, da je v krožiščih manj kritičnih točk, kjer vozniki delajo napake in se dogajajo nesreče, pa mnogi vozniki krožišč še niso posvojili in osvojili. Kdaj je treba in kdaj ni treba uporabiti smerne utripalke? Ali lahko zapustite rodno iz notranjega pasu? Odgovore na ta in podobna vprašanja dobite v članku: Kaj morate vedeti, da vas noben rondo ne bo zmedel.

 

CPP pa je le ena izmed tem, o kateri pišemo na portalu Vozim se. Pripravljamo tudi kampanje za voznike, kot so bile Turneja mobilnosti, Ponovno na izpitno vožnjo in Bi se preizkusili na simulatorju intervencijske vožnje.

 

Da boste o novostih na strani Vozim se vedno obveščeni, se naročite na e-novičnik Vozim se ali sledite profilu Vozim se na Facebooku.

 

Poznate teh 5 novih prometnih znakov?

Cestnoprometni predpisi in prometna infrastruktura se spreminjajo hitreje, kot si mislimo. Tudi prometni znaki. Ali ste vedeli, da imamo poleg znaka, ki označuje območje umirjenega prometa tudi znak, ki označuje območje skupnega prometnega prostora? Ali poznate nov prometni znak za hitro cesto (namig: je enak znaku za avtocesto, le da je modre barve)? Da vas novi prometni znaki ne bodo presenetili na cesti, preberite članek 5 novih prometnih znakov, ki jih morate poznati

preventiva, varna vožnja, avto
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.