Samozaposleni, a ne sami

Leto 2021 bo negotovo za številne samozaposlene delavce. S priročnikom Svoboda Espe bo morda lažje.

Imate svoj s. p., d. o. o., zavod ali društvo, ste morda samozaposleni v kulturi ali delate prek avtorskih pogodb? Priročnik Svoboda Espe, ki so ga s pomočjo Zavarovalnice Triglav pripravili pri Poligonu – Kreativnem centru, vam bo vsem, ki ste samozaposleni, pomagal osvojiti številne koristne tehnike: da boste lažje delali, bolj smiselno organizirali svoje delo, z manj napori krmarili med vsemi delovnimi vlogami in nalogami, da svojih storitev ne boste prodajali pod ceno ter ne, da boste zgolj živeli za delo, ampak da boste delali zato, da boste bolje živeli.

Preštevilne vloge in naloge vsakega samozaposlenega

Vaše karierne zgodbe so različne in prav tako so najrazličnejše vaše delovne izkušnje, predznanja, potrebe in pričakovanja. Vsekakor pa so vam na samostojni poti skupni številni izzivi.

 

Samozaposleni morate poleg obvladovanja kopice administrativnih nalog spretno krmariti med številnimi delovnimi vlogami, premišljeno morate postavljati cene ter neprestano pridobivati in negovati odnose z naročniki. Domiselno razvijanje svojih storitev in izdelkov je ključna sestavina vašega preživetja in spoprijemati se morate s številnimi poslovnimi in socialnimi negotovostmi, ki so zaposlenim pogosteje prihranjene.

 

Kako organizirati delo in ostali nasveti

Tudi v Sloveniji obstajajo številni servisi, ki nudijo kakovostno podporo pri premagovanju administrativno-birokratskih ovir. Prav tako se samozaposleni pogosto vključujete v razne inkubatorske programe, namenjene piljenju poslovnih konceptov.

 

Vsebina priročnika Svoboda Espe pa ne ponuja tega. Priročnik vključuje vaje in strategije za krepitev mehkih delovnih veščin, ki so jih v Poligonu - Kreativnem centru razvijali več let, in to z vključenostjo več kot 3.000 samozaposlenih.

 

Ta priročnik namesto vašega poslovnega koncepta v središče postavlja vas – delavca.

 

Priročnik vam bo pomagal krepiti vaše delovne veščine, da boste uspešnejši pri svojem delu, in to ne le pri naslednjem projektu, ampak dolgoročno. Tako boste imeli več časa za prostočasne aktivnosti in vaše bližnje.

 

Naložite si svoj brezplačni izvod priročnika Svoboda Espe, ki so ga s pomočjo Zavarovalnice Triglav pripravili pri Poligonu – Kreativnem centru.

 

Svoboda Espe

Za lajšanje delovnih izzivov samozaposlenih

Prenesite

 

Za lajšanje delovnih izzivov samozaposlenih

Priročnik ima šest poglavij. Vsako poglavje ima več vaj na določeno temo. Vaje lahko rešujete od začetka do konca, lahko pa poglavja in vaje tudi preskakujete:

  • Kako ste pripravljeni na prevzemanje raznolikih delovnih nalog, ki jih zahteva samozaposlitveni status?
  • Kaj znate delati dobro? Kaj si želite delati danes in kaj v prihodnosti?
  • Kako na osnovi prihodkov, izdatkov in potreb oceniti vrednost svojega dela? Kako ukrepati pri povečanem in zmanjšanem obsegu dela?
  • Kako si učinkovito organizirati delo in kako uspešno zamejevati delo in zasebni čas?
  • Kako pridobiti in ohraniti naročnike? Kako sodelovati s sodelavci?
  • Kako kljub večji negotovosti, oteženim pogojem poslovanja in zmanjšanim naročilom prebroditi krizo covid-19?

 

preventiva, posel
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno podjetniško pot. Enkrat na mesec v vašem nabiralniku.