Triglav podjetniški komplet: Prihranite čas in denar

Kako (še) lahko prihranite čas in denar?

»Aha, a že spet zavarovanje? Katerega pa moram obnoviti zdaj?« vprašate zastopnika, ko se po telefonu najavi na obisk. Zavarovanj, ki jih imate sklenjena za svoje podjetje, je kar nekaj: požarno, odgovornostno, pa avtomobilsko … Kaj pa imate od tega? Najprej kritja za škodo v primeru nepredvidenega dogodka. Po novem pa tudi popust, ki ga pridobite z bonitetnim programom Triglav podjetniški komplet, ki je namenjen mikro in majhnim podjetjem. Če imate enotno polico za zavarovanje premoženja podjetnikov, je vse skupaj še enostavneje.

Z enotno polico za zavarovanje premoženje pregledno in enostavno

Ni vam vseeno, kam razporejate denar svojega podjetja. A tudi vaš čas je dragocen. Da bo klicev in obiskov zavarovalnega zastopnika manj, vaša zavarovanja pa bodo pregledno zbrana na eni polici, svojega zastopnika prosite za enotno polico ter se pozanimajte, ali izpolnjujete pogoje za bonitetni program Triglav podjetniški komplet.

 

Enotna polica za zavarovanje premoženja podjetnikov je dokument, na katerem je prednastavljenih 8 podvrst premoženjskih zavarovanj za podjetja, za katera smo ocenili, da jih mikro in majhna podjetja potrebujejo v največji meri. Med njimi boste izbirali in sklenili tista, katerih kritja potrebujete glede na zahteve vašega podjetja. To so naslednje podvrste zavarovanj:

 

 • požarno zavarovanje,
 • zavarovanje splošne odgovornosti,
 • strojelomno zavarovanje,
 • zavarovanje elektronske opreme,
 • zavarovanje stekla,
 • obratovalni zastoj zaradi požara,
 • vlomsko zavarovanje in
 • zavarovanje živil v zmrzovalnikih.

 

Z enotno polico boste imeli na enem mestu zbrana premoženjska zavarovanja za svoje podjetje.

 

Sklepanje na ta način je enostavno in pregledno. Z zastopnikom se boste lahko lažje posvetovali, o morebitnih nevarnostih, ki lahko ogrozijo vaše poslovanje, in o tem, katera zavarovanja potrebujete. Poleg tega pa se boste izognili tudi skrbi, kdaj poteče eno ali drugo zavarovanje, ter brskanju med kupom polic v primeru, če boste morali prijaviti škodo.

 

Seveda pa zavarovanja, če tako želite, še vedno lahko sklepate s posameznimi policami in tako razporedite stroške zavarovanj na več mesecev.

 

Če imate sklenjeni vsaj dve od omenjenih premoženjskih zavarovanj, vsaka od teh premij pa znaša vsaj 50 evrov (s popusti, doplačili in brez davka na promet zavarovalnih poslov), pa že izpolnjujete pogoje za bonitetni program za mikro in majhna podjetja Triglav podjetniški komplet.

 

Triglav podjetniški komplet

Z generiranjem enotne police za zavarovanje premoženja podjetnikov bo naš program avtomatsko preveril, ali izpolnjujete pogoje za uvrstitev v bonitetni program Triglav podjetniški komplet ter izračunal, koliko popusta ste zbrali. Uveljavili ga boste lahko takoj ter pri vseh naslednjih obnovitvah ali sklepanjih novih zavarovanj iz zgoraj omenjene skupine in avtomobilskih zavarovanjih.

 

Zgoraj omenjena premoženjska zavarovanja pa so le ožji del iz naše ponudbe zavarovanj za podjetnike. Ali v bonitetnem programu štejejo tudi ostala?

 

Tako je. V Triglav podjetniškem kompletu štejejo tudi ostala zavarovanja, ki jih kot podjetje sklenete pri Zavarovalnici Triglav ter družbah Triglav Zdravje in Triglav Pokojnine.

 

Ste poskrbeli za vsa kritja? Najbolj osnovno o zavarovanjih za podjetnike.

 

Zavarovanja oziroma zavarovalne podvrste, ki so vključena v Triglav podjetniški komplet in prispevajo k skupnemu popustu, so razdeljena v 4 skupine, z vsako izmed njih pa je mogoče zbrati določeno število odstotnih točk popusta:

 

 1. Zavarovanja ožjega premoženja – to so zavarovalne podvrste, ki sestavljajo prej omenjeno enotno polico – z njimi je mogoče pridobiti do 10 odstotnih točk popusta.
 2. Avtomobilska zavarovanja – največ do 5 odstotnih točk. Vsak zavarovan avto lahko prispeva po 1 odstotno točko popusta.
 3. Kmetijsko zavarovanje, transportno zavarovanje, zavarovanje kibernetske zaščite in ostala premoženjska zavarovanja – skupaj največ do 5 odstotnih točk popusta.
 4. Kolektivna pokojninska zavarovanja, kolektivna življenjska zavarovanja, dodatna zdravstvena zavarovanja in kolektivna nezgodna zavarovanja – prinesejo največ do 5 odstotnih točk popusta.

 

Skupno je torej mogoče pridobiti do 25 % popusta.

 

K skupnemu popustu štejejo tako dolgoročna, permanentna, letna zavarovanja s potekom in kratkoročna zavarovanja, in to ob pogoju, da premija posameznega zavarovanja znaša vsaj 50 evrov.

 

Kdaj in na katera zavarovanja pa lahko pridobljeni popust izkoristite?

Popust se upošteva ob novi sklenitvi ali obnovitvi zavarovanj iz 1. in 2. skupine zavarovanj oziroma zavarovalnih podvrst, to je na zavarovanja ožjega premoženja in avtomobilska zavarovanja. Popust se ne upošteva na potresno zavarovanje.

 

Več informacij o Triglav podjetniškem kompletu in o tem, koliko prispevajo posamezne podvrste zavarovanj, si lahko ogledate tukaj oziroma preverite s svojim zastopnikom.

 

Da pa si boste lažje predstavljali, koliko popusta lahko zberete, smo pripravili informativni prikaz.

 

Zavarovalna podvrsta in skupina Popust
Požarno zavarovanje (1. skupina) 3 %
Zavarovanje elektronske opreme (1. skupina) 1 %
Splošna odgovornost (1. skupina) 3 %
Vlomsko zavarovanje (1. skupina) 1 %
Avtomobilsko zavarovanje (2. skupina) 1 %
Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje (4. skupna) 3 %
Skupni popust 12 %

 

Enotna polica ni pogoj

Tudi če se niste odločili za enotno polico premoženjskih zavarovanj, ste lahko brez skrbi. Vse individualne zavarovalne police prispevajo odstotne točke k skupnemu popustu, na njih pa se pravtako obračuna popust Triglav podjetniškega kompleta – seveda skladno s pravili bonitetnega programa.

 

Za vstop v bonitetni progam Triglav podjetniški komplet vam ni treba podpisati nobene pristopne izjave ali skrbeti, če imate v kompletu zbrana vsa zavarovanja, ki prispevajo k popustu. Enako se vam ni treba obremenjevati, ali je ob obnovitvi oziroma sklenitvi novega zavarovanja bil upoštevan trenutni Triglav podjetniški komplet popust.

 

Ob vsaki obnovitvi ali sklenitvi novega zavarovanja se namreč avtomatično posodobijo tudi podatki o trenutnem skupnem popustu Triglav podjetniškega kompleta ter se skladno s pravili upoštevajo pri izračunu premije. Vse o popustu bo izpisano na računu, vsak trenutek pa lahko za informacije o popustu povprašate svojega zastopnika.

podjetniški komplet, sklepanje zavarovanja, požarno zavarovanje, posel, premoženjska zavarovanja posel, avtomobilsko zavarovanje posel, nezgodno zavarovanje posel, turistično zavarovanje posel, življenjsko zavarovanje posel, pokojninsko zavarovanje posel
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno podjetniško pot. Enkrat na mesec v vašem nabiralniku.