S kavča do zavarovalnice

Prek i.triglava do informacij in storitev, brez obiska poslovalnic.

Navdušuje me uporabnost spletne poslovalnice i.triglav. A veliko mojih prijateljev in znancev spremlja zgolj stanje privarčevanih sredstev, ne izkoriščajo pa njenih drugih prednosti, kar je res škoda.

Sama že leta mesečno plačujem za zavarovanja, zato zame ni dovolj, da imam sklenjena, želim vedeti tudi, kaj se z njimi dogaja. Včasih je to pomenilo čakanje na letno obvestilo zavarovalnice, zdaj pa vse informacije dobim v brezplačni spletni poslovalnici ali mobilni aplikaciji i.triglav. To mi koristi pri številnih opravilih.

 

Prihranki

Prihrani mi nepotrebne poti, predvsem pa čas in stroške. Dostop do poslovalnice i.triglav ni vezan na delovni čas, zato jo uporabljam, ko to želim – doma iz udobja naslanjača, v službi ali celo na potovanju – kjer koli in kadar koli.

 

Hramba

Vse zavarovalne police imam varno shranjene v elektronski obliki, na enem mestu in vedno pri roki. Za urejanje zavarovanj mi ni več treba brskati po papirjih in iskati prave police. Podatke o policah in zavarovalne pogoje najdem z nekaj kliki.

 

Spremljanje donosov

Najpogosteje spremljam dosežene donose na naložbenih policah, strukturo naložb in gibanje sredstev v izbranih skladih. Lani sem kar po računalniku uredila tudi zamenjavo skladov na naložbenih policah.

 

Pregled plačil

Pregledujem plačane in neplačane obroke zavarovanj. V i.triglavu so za vsako zavarovalno polico posebej na voljo podatki o plačanih oziroma neplačanih obrokih, številu obrokov, ki so mi še ostali za plačilo, in o njihovi višini.

 

Izračuni

Delam različne informativne izračune. Najraje izračunavam mesečno pokojninsko rento. Tako izvem, koliko pokojninske rente bom dobila, če nadaljujem varčevanje v sedanji višini, in koliko rente bi dobila, če bi vplačala več. Ti izračuni me tako tudi motivirajo za redno varčevanje.

 

Vlaganje zahtevkov

Izpolnjujem in vlagam zahtevke v elektronski obliki. Spreminjam lahko svoje osebne podatke in vlagam zahtevke za predujem ali mirovanje. Spletna poslovalnica i.triglav mi je koristila tudi, ko se mi je rodil otrok in sem ga želela kot upravičenca dodati na svoje življenjsko zavarovanje, saj z njo lahko določam nove ali spreminjam obstoječe upravičence po posamezni polici.

 

Pregled škodnih zahtevkov

Spremljam škodne zahtevke. Nekoč sem pozabila, da sem že prejela delno izplačilo za škodni zahtevek. V i.triglavu imam zdaj pregled vseh škodnih zahtevkov, ki sem jih kadar koli vložila prek i.triglava ali osebno na zavarovalnici, in podatke o višini izplačil.

 

Novosti

Novosti, nasvete, akcije, nagradne igre in imena nagrajencev ter drugo prejemam v mapo sporočil v i.triglavu. Pregledujem jih, ko to želim, in sem tako vedno o vsem obveščena.

 

Spletna poslovalnica i.triglav, ki na enem mestu združuje vsa življenjska, premoženjska in zdravstvena zavarovanja, pa ni koristna le za urejanje zavarovanj. Večkrat mi je bila v pomoč, ko sem potrebovala podatke svojih družinskih članov, kot je na primer davčna številka. Nemalokrat sem poiskala tudi številko šasije in registrsko številko svojega avtomobila ali druge podatke.

 

Zame je i.triglav partner, ki mi prihrani čas in poenostavlja življenje. Z njim imam nadzor nad svojimi zavarovanji, poznam ugodnosti in akcije, predvsem pa uživam v prostem času po svoji izbiri.

 

Diana, zavarovalka Zavarovalnice Triglav

 

Zavarovalnica v žepu

Na svoj mobilni telefon si naložite aplikacijo i.triglav in zavarovalnico boste imeli praktično ves čas pri sebi. Mobilni i.triglav omogoča pregledovanje vaših zavarovalnih polic, vpogled v stanje privarčevanih sredstev ter plačil. Na voljo je za Android in iOS.

 

 

Članek je bil objavljen v 15. številki Naložbenika, kjer boste našli še več nasvetov, izzivov in priložnosti pri upravljanju osebnih financ. Naročite se na svoj izvod.

življenjsko zavarovanje, sklepanje zavarovanj, Naložbenik, prijava škode, mobilni telefon
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.