Test: Kakšen tip vlagatelja ste?

Konzervativen, zmeren ali agresiven – kakšen vlagatelj ste vi?

Stari Grki so imeli rek: »Spoznaj se.« Ali veste, kakšna so vaša finančna načela in kakšen varčevalec ste? Poznate odgovore na vprašanja: koliko časa želite varčevati, koliko tveganja ste pripravljeni sprejeti in za kaj varčujete? Da se boste lažje odločili, kako vlagati sredstva, rešite test in spoznajte, kakšen tip vlagatelja ste. Na koncu pa si brezplačno prenesite nasvete za vlaganje v vzajemne sklade.

Tveganje pri vlaganju – kdaj boste mirno spali?

Ko razmišlja o vlaganju, večina ljudi pomisli na donose. Seveda si vsi želimo visokih donosov.

 

Pri vlaganju v vzajemne sklade pa je poleg donosa pomembno tudi vprašanje, kakšno tveganje ste pripravljeni sprejeti za želeni znesek.

 

Zakaj? Na trgu vrednostnih papirjev se obdobja rasti in padcev nenehno izmenjujejo. Zato je pomembno, da veste, kako se boste odzvali na nihanja.

 

Prav vsi, ki vlagajo, čutijo padanje vrednosti kot nekaj negativnega. A ne reagirajo vsi enako. Izkušeni vlagatelji z visoko pripravljenostjo za tveganje bodo mirni, saj vedo, da so nizke vrednosti lahko nove priložnosti za nakup. Vlagatelji z nizko pripravljenostjo za tveganje pa bodo nemirni in bodo svoje naložbe želeli čim prej prodati.

 

Pri družbi Triglav Skladi so pripravili kratek test, s katerim lahko preverite, kakšen odnos do tveganj imate vi. Na koncu testa vas čaka še brezplačen priročnik z nasveti za vlaganje v sklade.

 

 

osebne finance, premoženje, varčevanje, vzajemni skladi
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno podjetniško pot. Enkrat na mesec v vašem nabiralniku.