Z zavarovalnico do izvedljivih novoletnih obljub

Poiskali smo novoletne obljube, kjer vas lahko kot zavarovalnica spodbujamo.

Novo leto je spet tu. Zadnji mesec dni ste si zagotovo obljubili tudi, kaj vse boste pri sebi spremenili v tem letu. A žal statistike neusmiljeno kažejo, kako se večina zaobljub zelo hitro pozabi. Ker pa se tudi mi zavedamo, kako težko je vse te dobronamerne in odlično zastavljene odločitve izpeljati, smo poiskali take, kjer vam lahko kot zavarovalnica ponudimo dodatno spodbudo.

Živite bolj zdravo.

Zagotovo je sedaj pravi čas za spremembe, lotite se jih premišljeno. S tem delate največjo uslugo sebi, za zdrav življenjski slog pa vas nagrajuje tudi zavarovalnica.

 

Če se odločite za sklenitev življenjskega zavarovanja, vas med drugim povprašamo tudi, ali ste kadilec. Kadilske navade namreč pomembno vplivajo na premijo življenjskih zavarovanj. Pri nekaterih zavarovanjih lahko kadilci plačujejo celo dvakrat višjo premijo v primerjavi z zavarovanci, ki nimajo te zdravju škodljive razvade. 

 

Na višino premije življenjskega zavarovanja za primer smrti pa med drugim vpliva tudi indeks telesne mase.

 

Privarčujte.

Strošek življenjskega zavarovanja je bistveno manjši od finančnih obveznosti, ki bi bremenile vas oziroma vaše bližnje v primeru, če bi se vam kaj zgodilo.

 

Pri zavarovanjih lahko tudi privarčujete, ne na račun potrebnih kritij in zavarovanih nevarnosti, ampak s pravo izbiro. Premislite, kaj vas najbolj ogroža, kaj želite zavarovati, za kakšne nevarnosti, v kakšni višini, pod kakšnimi pogoji,... Odločitev ne bo niti enostavna niti hitra. Čas, ki ga boste namenili za razmislek, pa se bo obrestoval tako, da boste sklenili pravo zavarovanje ob ugodnih pogojih.

 

Obenem je smiselno, da vsa vaša zavarovanja »zberete pod eno streho« in tako pridobite še dodaten popust – več zavarovanj, ki jih združite v Triglav komplet, prinaša več skupnega popusta. Bonitetni program Triglav komplet na enostaven in pregleden način nagrajuje zvestobo naših zavarovancev in vseh, ki bodo to še postali: vas, vaših družinskih članov ter ožjih sorodnikov. Ugodnosti, ki vam jih prinaša Triglav komplet, lahko preverite na spletni strani.

 

Mislite na prihodnost.

Ob varčevanju je pomembna zaobljuba tudi skrb za prihodnost. Zavedate se, da bodo zaradi zaostrovanja pogojev upokojevanja pokojnine iz obveznega pokojninskega zavarovanja precej nižje od vaših sedanjih dohodkov. Zato veste, da je nujno, da sami poskrbite za finančno varnost v obdobju po upokojitvi.

 

Če za to še niste poskrbeli, je sedaj pravi čas, da sklenete prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Z vplačili vanj varčujete za dodatno pokojnino, hkrati pa izkoriščate še davčno olajšavo.

 

Naši obstoječi in novi zavarovanci prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja imate večjo svobodo izbire glede naložbenih možnosti. Izbirate lahko med več kritnimi skladi, ki se med seboj razlikujejo po naložbeni politiki in posledično tudi po potencialu rasti in po naložbenem tveganju. Odločite se lahko tudi za upravljanje sredstev skladno z naložbeno politiko življenjskega cikla. V tem primeru se bo naložbena politika v času varčevanja prilagajala starosti člana. To pomeni, da bo v začetnem obdobju varčevanja naložbena politika praviloma (odvisno od starosti člana v tem obdobju) agresivnejša in zato z vidika doseganja donosov tudi perspektivnejša. Ko se obdobje varčevanja izteka,  se povečuje delež varnejših naložb v obliki obveznic in instrumentov denarnega trga. To zmanjšuje naložbeno tveganje pred iztekom varčevanja in s tem varuje že ustvarjene donose. Takšen način upravljanja sredstev je praviloma donosnejši od varčevanja v kritnem skladu z zajamčenim donosom ves čas varčevanja.

 

Preverite, kako lahko še bolj učinkovito varčujete za dodatno pokojnino.

 

Bodite premišljen voznik.

Začnite uporabljati DRAJV, prvo brezplačno aplikacijo v Sloveniji in regiji, ki s signalom GPS in senzorji v pametnem telefonu spremlja varnost vožnje in voznike za varno vožnjo nagradi s popustom pri zavarovalni premiji.

 

Če vozite v okviru omejitev, brez nenadnih pospeševanj in zaviranj ter s prilagojeno hitrostjo v ovinkih, dokažete, da vozite varno in odgovorno. 

 

Privozite si lahko prihranek do 25 % pri avtomobilskih zavarovanjih AO, kasku in AO+ na letni ravni.

 

Kako?

Vsak mesec lahko zberete po 1 % popusta za prevoženih vsaj 100 km mesečno oziroma za 2 % za vsaj prevoženih 200 km mesečno. Pri zbiranju popustov mora biti skupni rezultat voženj vedno najmanj 90 točk. Maksimalni seštevek popusta, ki ga lahko zberete v 10 mesecih, je 20 %.

 

Na voljo pa imate še številne ostale ugodnosti.

 

Torej, ko se odpravljate na pot, bodite strpen in varen voznik.

varčevanje, osebne finance, pokojnina, avtomobilsko zavarovanje, DRAJV, pokojninsko zavarovanje
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.