Video: Zakaj potrebujem dodatno pokojninsko zavarovanje?

V posnetku odgovarjamo na vaša vprašanja o pokojninskih zavarovanjih.

»V življenju se sprašujemo marsikaj,« pravi Maša Mihelj iz Zavarovalnice Triglav, ki jo najbolj zanima, kaj ji prinaša prihodnost in kaj lahko za svoj boljši jutri naredi sama. Se enako sprašujete sami? Potem veste, zakaj potrebujete dodatno pokojninsko zavarovanje. Toda katero dodatno pokojninsko zavarovanje izbrati, kdaj in kako. Na vse to Maša odgovarja v videu.

Zakaj potrebujem dodatno pokojninsko zavarovanje?

Ker redna starostna pokojnina najverjetneje ne bo dovolj za uresničitev vaših želja v jeseni življenja, poskrbite za svojo finančno varnost s prostovoljnim dodatnim pokojninskim zavarovanjem.

 

Če vaš delodajalec ne omogoča varčevanja za pokojnino v okviru kolektivnega prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja (PDPZ), lahko to zavarovanje sklenete tudi individualno.

Kolektivno in individualno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje

S kolektivnim ali individualnim PDPZ varčujte za dodatno starostno pokojnino, s katero boste nadomestili izpad dohodka po upokojitvi. To je tudi oblika varčevanja, ki je v skladu z Zakonom o dohodnini davčno stimulirana. Z vplačilom razlike do maksimalne višine vplačil, ki se štejejo v davčno olajšavo, si lahko znižate dohodnino in povečate svoje prihranke za prihodnost.

 

Svoje prihranke za prihodnost lahko decembra še povečate in si hkrati znižate dohodnino – z vplačilom razlike do maksimalne višine vplačil, ki štejejo v olajšavo.

 

Naložbenik, osebne finance, življenjsko zavarovanje, varčevanje, pokojnina
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.