»Želim si, da bo tako kot njegov oče poln idej«

Žan Košir o vlogi očeta in življenju

Ko postaneš starš, na življenje gledaš bolj odgovorno, pravi Žan Košir, dobitnik velikega kristalnega globusa v deskanju na snegu, olimpijski in svetovni podprvak, ki je pred kratkim dobil otroka. V videu si oglejte, kako prežene skrbi in kaj ga dela živega, pa tudi, kako se znajde v vlogi očeta.

Žan Košir je tisti športnik, ki ima vse: neskončno energijo, ambicijo zmagovati, vztrajnost, delavnost, trdno voljo premagati temačne trenutke, poškodbe, strahove. Ima izkušnje, odlične dosežke, trezno glavo pa tudi igrivo mladostnost, ki ga sili naprej, premagovati nove in nove izzive. Neustrašnost in koncentracijo. Fokus. V vsej tej zgodbi, polni adrenalina in nemirnega duha pa ima od pred kratkim tudi nekaj neprecenljivega, zaradi česar se je – kot nam je zaupal v kratkem pogovoru – v zadnjih mesecih moral vprašati tudi o tem, kako pomembno je njegovo življenje. Ima družino.

 

Starševstvo prinaša odgovornost

Tudi v družinskem krogu Žan – podobno kot v športu – stremi k odkrivanju novega, uživanju in iskanju tistega, kar ga osebno izpolnjuje. A če si v športu lahko osredotočen zgolj nase, na svoje želje in svoje cilje, je v družinskem življenju povsem drugače.

 

»Starševstvo je čudovito, pomeni pa tudi odgovornost. Odgovornost do drugega, tudi na način, da poskrbimo za njegovo prihodnost,« pravi Žan in priznava, da »je težko, pa tudi nelagodno razmišljati o prihodnosti z vseh vidikov, torej tudi v kontekstu, da bi se kateremu od staršev kdaj kaj zgodilo.«

 

Bistvo je iskrica v očeh

Žan vztraja pri adrenalinu. Ta ga vsak dan vleče na kolo, pozimi na desko, v naravo, po strmih klancih navzdol. Svojo ljubezen do športa bo negoval naprej, verjamemo, da jo bo tudi prenesel na svojo družino. In še naprej sledil prepričanju, da je pred nami še mnogo možnosti, da življenje popolnoma začutimo in doživimo.

 

Enako Žan želi tudi svojemu sinu, ki se danes še radovedno spogleduje s svojo okolico. »Želim si, da bo tako kot njegov oče poln idej, kako si zapolniti življenje. Če bom v njegovih očeh videl tisto iskrico zadovoljstva in sreče, bom ponosen nanj. In prav nič pomembno ne bo, ali bo glasbenik, odvetnik ali kmet…«

 

Kako Žan prežene skrbi in kaj ga dela živega, poglejte v spodnjem videu.

 

 

 

Osebno varnost in zagotovilo, da bo tudi v prihodnje za blaginjo naših najbližjih poskrbljeno, nam  daje življenjsko zavarovanje za primer smrti, s katerim našim najbližjim zagotovimo nujno potrebno finančno varnost. Združite zavarovanja cele družine v Triglav Komplet in prihranite do 40 %.

 

Foto: Mojfokus

 

video, družina, otroci, osebne finance, življenjsko zavarovanje
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.