Razbijamo predsodke o DRAJV-u

Vodja projekta predstavlja, kaj o DRAJV-u drži in kaj ne.

Na kaj pomislite, ko preberete: »DRAJV, aplikacija, ki spremlja varnost vožnje in voznike za varno vožnjo nagradi s popustom pri zavarovalni premiji«? Odzivi na aplikacijo so številni, saj je danes več kot 35.000 uporabnikov, ki so opravili že 400.000 poti in prevozili 9 milijonov kilometrov. Vsak ima svojo izkušnjo, toda skozi čas se je nabralo tudi nekaj predsodkov. V članku jih razbija in pojasnjuje Gregor Miklič, vodja projekta.

1. »To je samo za mlade.«

Naša želja že pri zasnovi aplikacije je bila, da jo lahko enostavno uporablja največje število različnih uporabnikov ne glede na starost. Cilj, ki smo si ga zadali, je, da prispevamo k spremenjenim voznim navadam voznikov in s tem k večji varnosti prometa. In prepričani smo, da so povratne informacije dobrodošle za vse voznike.

 

Trenutno uporabniki z DRAJV-om opravijo od 3.000 do 4.000 voženj na dan, oziroma tudi do 100.000 km poti, številke pa iz dneva v dan rastejo.

 

Veseli nas, da vozniki vseh starosti aplikacijo redno uporabljajo in sodelujejo v naših nagradnih izzivih ter se potegujejo za uporabne nagrade.

 

2. »Samo za zavarovance Triglava.«

To ne drži, brezplačno aplikacijo DRAJV lahko uporablja vsak, ki ima pametni telefon z operacijskim sistemom Android ali iOS, ne glede na to, ali je zavarovanec Zavarovalnice Triglav ali ne.  

 

Vsi uporabniki aplikacije lahko sodelujejo v zabavnih in zanimivih DRAJV izzivih. Če zastavljeno nalogo uspešno opravijo, se lahko potegujejo za praktične nagrade. Tako smo na primer že podelili letne vinjete, vstopnice za Planico, brisalce, pripravljamo pa še več privlačnih izzivov.   

 

Na spletni strani DRAJV-a je seznam izzivov, ki jih morate osvojiti za sodelovanje v nagradni igri. Po vsakem opravljenem izzivu osvojite značko, ki simbolizira vaš DRAJV.

 

3. »Ne splača se.«  

Za razvoj aplikacije smo se odločili, ker smo želeli predvsem prispevati k večji varnosti v prometu. Vozniške navade pa lahko spremenimo zgolj z redno uporabo DRAJV-a, ki vam nudi povratno informacijo o vaši vožnji. K temu vas želimo spodbuditi tudi s popusti. Sistem smo pripravili tako, da morate prevoziti nekaj sto kilometrov, da ga pridobite. Vabimo vas torej, da svoje vožnje snemate in preverjate vašo vožnjo ter tako prihranite tudi več kot sto evrov.

 

Z redno uporabo aplikacije lahko pridobite do 25 % popusta, kar lahko znese tudi sto in več evrov. Prihranite pa tudi pri porabi goriva.

 

4. »Katastrofalna ocena vožnje.«

Marsikateri izkušen voznik je na začetku morda presenečen nad slabo oceno, ki jo dobi. Aplikacija pri oceni vožnje namreč upošteva hitrostne omejitve in čezmerne sile pri pospeševanju, zaviranju in vožnji v ovinek. Zato morate voziti umirjeno in se prilagajati okoliščinam v prometu.

 

Pri kratkih vožnjah napake res lahko hitro poslabšajo oceno. A vožnja, dolga le nekaj kilometrov, četudi ima slabo oceno, ne vpliva bistveno na skupne točke pri DRAJV-u. Po naših izkušnjah se večina voznikov že po nekaj vožnjah navadi in začne dosegati odlične rezultate.

 

Če pa slučajno odkrijete napako v beleženju in ocenjevanju opravljene vožnje, jo lahko prijavite neposredno v aplikaciji. Tehnična ekipa bo težavo hitro rešila, vi pa boste s tem opravili izziv »špeckahla«, s katerim nagrajujemo voznike, ki nam pomagajo pri izboljšavah aplikacije.

 

70 % voženj je ocenjenih z 90 ali več.

 

5. »Če imam slab rezultat, mi zavarovalnica ne bo izplačila škode.«

Uporaba aplikacije nikakor ne vpliva na izplačilo škod. Namen DRAJV-a je namreč nagrajevanje dobrih voznikov in postopno spreminjanje slabih navad. Varna vožnja pomeni manj škod, kar je pozitivno tako za uporabnike kot za zavarovalnico.  

 

Z uporabo aplikacije ne izgubite ničesar, lahko le pridobite, saj lahko z njo izboljšate svojo vožnjo in postanete varnejši voznik. Prav tako lahko pridobite popust pri zavarovanju, če zberete ustrezno število točk in aktivirate kodo za popust.

 

Vam bo ta nasvet prišel prav, ko boste naslednjič za volanom? Potem ne smete zamuditi ostalih. Ljubitelji varne vožnje, vpišite svoj e-naslov in obveščali vas bomo o avtomobilističnih vsebinah.

 

mobilni telefon, DRAJV, mladi voznik, sklepanje zavarovanj, avtomobilsko zavarovanje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.