5 izvirnih daril: Za tekače na smučeh

Predlaga biatlonec Jakov Fak

December je, božič se bliža z neverjetno hitrostjo, še posebej za tiste, ki darila sploh še niso kupili. V tej skupini sem največkrat tudi sam. Glede na to, da imam že dolgoletne izkušnje s paničnim iskanjem daril v decembru, vam bom poskušal dati nekaj priporočil. Pa sej veste, da je pri obdarovanju najbolj pomembno, da je od srca oziroma za srce. Darila morajo biti, ker božič brez daril bi bil kot biatlon brez streljanja. Zato bom z vašo pomočjo poskusil petkrat zadeti tarčo v polno z nasvetom o (biatlonsko-tekaških) božičnih darilih. Če bomo pri izboru daril zgrešili, nas čaka še en kazenski krog po nakupovalnih centrih in tega si vsaj moški del populacije najbrž ne želi.

Prvi nasvet (tarča ●)

Toplo spodnje perilo. To zagotovo ni čipkasto perilo, da ga ne boste zaman iskali po trgovinah.

 

Drugi nasvet (tarča ● ●)

Kakovostna sončna očala z UV filtri. Zima je lahko enako nevarna za oči kot poletje. Z očali se bo obdarovanec lahko lažje prepustil užitkom na snegu.

 

Tretji nasvet (tarča ● ● ●)

Termo steklenička, ki se pripne okrog pasu. Prišla bo prav pri vseh telesnih aktivnostih. Hidracija je zelo pomembna, še posebej pri teku na smučeh.

 

Četrti nasvet (tarča ● ● ● ●)

Hitre smuči, s poudarkom na hitre, saj si vsi želimo zmagovati in za to so nujno potrebne zares hitre smuči. Še posebej, če želimo premagati soseda.

 

Peti nasvet (tarča ● ● ● ● ●)

Kvalitetne smučarske palice. Najbolj pomembno je, da so palice dovolj toge ter niso prenizke ali previsoke. Za vsako zadnjo plat se jih najde.

 

Vesel božič in srečno vam želi, vaš Jakov Fak.

 

Članek izraža stališča avtorja in ne nujno tudi stališč Zavarovalnice Triglav, d.d.

 

Ne zamudite nasvetov naših strokovnjakov, ki vas bodo razgibali in poskrbeli za bolj aktiven in zdrav vsakdan. Vpišite svoj e-naslov in se nam pridružite. Tri, štiri, zdaj!

 

aktivno življenje, prosti čas, zima
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.