Zakaj ne bi pomoči najprej zagotovili sebi, šele nato avtu

Z ustreznim zavarovanjem lahko asistenčni center prosite za pomoč pri poškodbah.

Od sebe pogosto pričakujemo nemogoče. Radi bi vse naredili sami. A v nekaterih situacijah smo še posebej ranljivi. To so bolezni ali poškodbe. Nepričakovano se lahko zgodijo nam ali našim najbližjim. Če si dovolimo prositi za pomoč pri težavah na cesti, si moramo tudi pri zdravju. V vlogi pomočnika je lahko tudi zavarovalnica. Kako?

Zavarovalnico lahko prosite za pomoč tudi pri poškodbah

Vsakodnevno se lastniki vozil na asistenčni center Zavarovalnice Triglav za pomoč največkrat obračajo prav zaradi težav z vozilom na cesti. Malokdo pa ve, da za pomoč ali asistenco lahko prav tako zaprosi, če se poškoduje.

 

V primeru poškodbe nas pokličite:

 

Pomagali vam bomo z informacijami in organizirali termin pri ustreznemu izvajalcu zdravstvenih storitev.

 

  

V članku preverite, katere težave vam ob sklenjeni asistenci še pomaga reševati naš asistenčni center.

 

Katero zavarovanje vam pomaga ob poškodbi?

To je Dodatno zavarovanje asistence po poškodbi. Z njim lahko obogatite svoje obstoječe življenjsko zavarovanje, sklenjeno pri Zavarovalnici Triglav. Pogoj je le, da imate zavarovanju priključeno tudi Dodatno nezgodno zavarovanje oseb.

 

Življenjska zavarovanja, ki vam omogočajo priključitev Dodatnega zavarovanja asistence po poškodbi, so:

 

 

Kaj pa, če na svoji zavarovalni polici še nimate Dodatnega nezgodnega zavarovanja oseb? Obrnite se na svojega zastopnika ali najbližjo enoto Zavarovalnice Triglav. Uredili vam bodo dodatek k polici, ki bo vključeval obe dodatni zavarovanji. Zanju se lahko odločite pri sklepanju novega zavarovanja ali ju priključite naknadno.

 

Svetujemo vam, da pred sklenitvijo Dodatnega zavarovanja asistence po poškodbi preverite, ali morda katero drugo zavarovanje, ki ste ga sklenili pri Zavarovalnici Triglav, že vključuje kritja, ki so sestavni del Dodatnega zavarovanja asistence po poškodbi.

 

Kako zavarovanje koristi v praksi?

Prednosti Dodatnega zavarovanja asistence po poškodbi lahko najbolje ponazorimo s primerom. Recimo, da doživite prometno nesrečo. Pojavijo se bolečine v kolenu. Obiščete urgentni center, kjer opravijo rentgensko preiskavo, ki pa ne pokaže hujše poškodbe. Napotijo vas domov na počitek.

 

V dnevih po nesreči bolečine ne izginejo, zato obiščete osebnega zdravnika. Ta izda napotnico za ortopeda. O nesreči in poteku zdravljenja nas obvestite na telefonsko številko 080 28 64 oziroma +386 2 222 28 64, če kličete iz tujine, mi pa za vas organiziramo pregled pri ortopedu.

 

Ortoped oceni, da za natančnejšo ugotovitev posledic poškodbe potrebuje rezultate magnetne resonance. Tudi ta pregled vam organiziramo v najkrajšem možnem času.

 

Po prejetem izvidu sledi kontrolni pregled pri ortopedu, ki vam svetuje nadaljevanje zdravljenja z obiskovanjem fizikalne terapije. Ker vam Dodatno zavarovanje asistence po poškodbi omogoča tudi zdravljenje s fizioterapijo, poskrbimo tudi za to.

 

Ob pomoči tega zavarovanja tako pridete do specialistične obravnave, zahtevnega diagnostičnega postopka in ambulantne rehabilitacije v najkrajšem možnem času. Poleg tega je prednost tega zavarovanja tudi organizacija.

 

Po izkušnjah zaposlenih v Zdravstveni točki, ki spremljajo zavarovance na poti do zdravja, zavarovancem prav dobra organizacija in dejstvo, da praktično ni čakalnih rokov za storitve, veliko pomenita. Tako se lahko tudi hitreje vrnejo na svoje delovno mesto.

 

Kaj vse torej vključuje zavarovanje?

V teoriji gre pri Dodatnem zavarovanju asistence po poškodbi za diagnosticiranje in rehabilitacijo. Na podlagi utemeljene medicinske indikacije ob poškodbi to zavarovanje krije stroške:

 

  • specialistične obravnave,
  • zahtevnih diagnostičnih postopkov,
  • ambulantne rehabilitacije.

 

Specialistična obravnava so specialistične ambulantne storitve, ki jih potrebujete, da specialist postavi diagnozo poškodbe. Zajema:

 

  • specialistični pregled,
  • pripadajoče enostavne diagnostične preiskave, kot so RTG, UZ, EKG, EMG, EEG, VEP, OCT in laboratorijska preiskava, ter
  • pripadajoče enostavne ambulantne posege, kot so parenteralna aplikacija zdravila, aplikacija blokade, punkcija, oskrba rane, odstranitev tujka.

 

Zahtevni diagnostični postopek zajema zahtevne diagnostične preiskave, ki so nadaljevanje specialistične obravnave in jih morate opraviti, da bi vam specialist lahko postavil diagnozo poškodbe.

 

Zahtevni diagnostični postopki so zlasti računalniška tomografija (CT, CTA), magnetna resonanca (MR, MRA), irigografija, ultrazvočno vodena biopsija notranjih organov in prostate, endoskopski UZ, artrografija, gastroskopija, kolonoskopija, mielografija.

 

Ambulantna rehabilitacija zajema storitve ambulantne fizioterapije, vključno s pregledom specialista fiziatra, delovne terapije oziroma govorne terapije, ki so nadaljevanje specialistične obravnave ali zahtevnega diagnostičnega postopka in jih potrebujete za zdravljenje poškodbe.

 

Zavarovalna vsota, torej najvišji znesek, ki ga zavarovalnica plača za obravnavo poškodbe za eno osebo po eni nezgodi, znaša 3.000 evrov, od tega 600 evrov za ambulantno rehabilitacijo.

 

Zavarovanje za vso družino

S tem zavarovanjem lahko poskrbite za pomoč zavarovalnice, če se poškodba zgodi vam ali kateremu izmed vaših ožjih družinskih članov. Če se namreč odločite za družinsko obliko zavarovanja, bodo poleg vas zavarovani tudi vaši ožji družinski člani (zakonski ali zunajzakonski partner in vajini otroci).

 

Otrok je lahko zavarovan, če ob sklenitvi zavarovanja še ni dopolnil 18. leta starosti, in sicer največ za obdobje do konca koledarskega leta, v katerem je dopolnil 28 let.

 

Za zavarovanje zakonskega ali zunajzakonskega partnerja kot družinskega člana veljajo enake starostne omejitve kot za zavarovano osebo osnovnega zavarovanja.

 

Mesečna zavarovalna premija za individualno obliko zavarovanja ob sklenitvi znaša 2,99 evra, za družinsko obliko pa 5, 98 evra.

Družina, zdravje
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.