Ste vedeli, da lahko zavarujete teh 7 stvari?

Zavarujete lahko tudi slušni aparat in očala.

Imate sklenjeno zavarovanje? Večina bi vas ob tem pokimala. Če imate vozilo, je zavarovanje obvezno. Kaj pa, če se vam poškoduje ali uniči mobilni telefon, slušni aparat, prtljaga v vozilu ali vam ukradejo kreditne kartice? Zavarujete lahko tudi to.

1. Zavarovanje mobilnega telefona

Pametni telefoni so precej dragi, kajti že nekaj časa niso zgolj telefoni, temveč računalniki v malem. Ker jih uporabljate pogosto in so z vami, kamorkoli greste, so bolj izpostavljeni nevarnostim poškodb ali kraje.

 

Pred tovrstnimi škodami, ki so lahko visoke, lahko svojo mobilno napravo ustrezno zavarujete. Enostavno in hitro lahko sklenete zavarovanje novega mobilnega telefona kar preko spleta.

 

2. Zavarovanje zlorabe plačilnih kartic

Verjetno tudi vi vse bolj pogosto plačujete s plačilnimi karticami, kar je veliko bolj enostavno kot plačevanje z gotovino.

 

Vendar je možna škoda pri plačevanju s kartico lahko precej večja kot pri plačevanju z gotovino. Zato bodite pri uporabi kartic zelo previdni in upoštevajte 7 previdnostnih ukrepov

 

Ker kljub pazljivosti lahko nastane škoda, vam svetujemo, da sklenete zavarovanje zlorabe plačilnih kartic. Z enim samim zavarovanjem poskrbite za vse svoje bančne kartice.

 

3. Zavarovanje prtljage v avtomobilu

Si lahko predstavljate izlet z avtom brez prtljage? Težko, kajne? Ne gre brez kolesa, fotoaparata, smučk ali številnih drugih precej vrednih stvari. Ne nazadnje je prtljaga tudi prenosni računalnik, ki ga verjetno vsak dan vozite s seboj.

 

Morebitne stroške zaradi ukradene ali poškodovane prtljage bo pokrilo zavarovanje prtljage, ki ga lahko v sklopu AvtoMobilnega zavarovanja sklenete še ugodneje.

 

4. Zavarovanje slušnega aparata

Cene slušnih aparatov so sicer različne in odvisne od več dejavnikov. A za določen slušni aparat lahko odštejte tudi več tisoč evrov.

 

Zato ne preseneti podatek, da je v zadnjih letih več povpraševanja tudi za zavarovanje osebnih slušnih aparatov. Slušni aparat lahko zavarujete z zavarovanjem medicinskih pripomočkov tudi pri Zavarovalnici Triglav.

 

5. Zavarovanje koles

Po podatkih policije je v Sloveniji letno ukradenih oziroma pogrešanih okoli 3.000 koles. Da ne boste del statistike, je ključno, da je vaše kolo vedno varno shranjeno.

 

Ob primerni tehnični zaščiti pa premislite tudi o ustreznem zavarovanju, ki krije nevarnost vlomske tatvine iz zaklenjenih prostorov vašega doma. Tudi tukaj lahko izbirate med več možnostmi v sklopu zavarovanja doma.

 

Za vse tiste, ki radi kolesarite, pa bo zanimivo zavarovanje mikro mobilnosti, v sklopu katerega je tudi zavarovanje koles in ostalih mikro prevoznih sredstev, kot so e-kolo, e-skiro, segway, električni skuter in invalidski voziček. Izbirate lahko med osnovnim in kasko paketom. Osnovni paket vsebuje zavarovanje odgovornosti voznika – lastnika mikro prevoznega sredstva, asistenčne storitve za mikro prevozno sredstvo in njegovega voznika ter nezgodno zavarovanje. Kasko paket pa ob tem še kasko zavarovanje mikro prevoznega sredstva.

 

Če ste pred sklenitvijo ali podaljšanjem avtomobilskega zavarovanja, pa izkoristite prednosti AvtoMobilnega zavarovanja. V akciji lahko zelo ugodno sklenete zavarovanje odgovornosti in asistence za kolesarje, hkrati pa boste ob tem prejeli tudi druge ugodnosti.

 

6. Zavarovanje psov

Če imate psa, veste, da je življenje z njim čudovita izkušnja, ki pa pomeni tudi dodatne stroške: za ustrezno prehrano, opremo in zdravje psa. Predvsem stroški veterinarja se lahko hitro nakopičijo.

 

Zato ne bo odveč razmislek o zavarovanju psa, da boste lahko s svojim pasjim ljubljenčkom še bolj brezskrbno uživali.


7. Zavarovanje nagrobnih spomenikov


Žal se lahko tudi nagrobni spomeniki poškodujejo, stroški popravil ali celo zamenjave pa so lahko precej visoki. Na voljo vam je zavarovanje nagrobnih spomenikov, ki krije počenje, lom ali razbitje nagrobnega spomenika. Lahko pa ga tudi razširite, da vključuje še: 


  • kritje škod na napisih, vendar le, če je istočasno nastala škoda na nagrobniku, na katerem je napis in
  • kritje škod, ki jih povzročijo storilci na nagrobniku z barvo ali drugimi snovmi.


Več informacij o ureditvi zavarovanja je na voljo pri zastopnikih in v poslovalnicah Zavarovalnice Triglav.

sklepanje zavarovanj, zavarovanje doma, zavarovanje psov, zavarovanje mikromobilnosti, škodni primer, zavarovanje protetike
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.