Prvi šolski dan: Kje bo otroke spremljal Kuža Pazi?

Kuža Pazi bo v prvem tednu septembra obiskal več kot 40 šol po vsej Sloveniji

September pomeni zaključek brezskrbnih počitnic in začetek novih delovnih obveznosti. Za številne prvošolke in prvošolce bo prvi vstop v šolske klopi posebno doživetje, za njihove starše pa zahtevna naloga, kako jih pripraviti  na nove izzive, kot je denimo skrb za varno pot v šolo in domov.

Prav pri varnosti otrok v prometu, še zlasti ob začetku šolskega leta, vam na pomoč priskočimo tudi mi. Tako kot že zadnjih 39 let bomo tudi letos prvošolčkom razdelili več kot 23 tisoč rumenih rutic. Naš Kuža Pazi pa bo skrbel za to, da bodo šolarji varno prečkali cesto pred več kot 40 šolami po vsej Sloveniji. Na spodnjem seznamu lahko preverite, kje se bo pojavil v prvem šolskem tednu.

 

Na varnost v prometu želimo opozarjati tudi z uporabnimi nasveti. Se denimo zavedate, da, čeprav otrok pozna nekatera prometna pravila, mu ne morete zaupati, da bo v skladu z njimi vedno tudi ravnal? Strokovnjaki namreč opozarjajo, da znanje pri otroku še ne zagotavlja tudi varnega vedenja. Največ za varno vedenje otroka v prometu pa boste naredili s svojim zgledom in doslednim pravilnim ravnanjem.

 

Za še lažji vstop v šolo smo vašemu šolarju pripravili urnik Kuža Pazi.

 

Kuža Pazi urnik
  Prenesi urnik (223 KB)

 

 

 


*Na lokaciji bo potekala tudi pravljična urica za prvošolčke s pravljičarko Mašo Jazbec, ki bo otrokom skozi interaktivno pravljično igro podala preventivne nasvete za varnost v prometu in za varno igranje na igralih.

otroci, družina
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.