Predstavljamo DRAJV za motor

Sedaj lahko aplikacijo DRAJV uporabljate tudi kot motorist.

Aplikacija DRAJV postaja prava mobilnostna platforma, saj lahko po novem z enim uporabniškim računom spremljate in izboljšujete svojo vožnjo ter zbirate popuste za zavarovanje za več različnih tipov vozil, in sicer za avtomobile, motorje in za avtodom. Razlagamo, kaj omogoča aplikacija DRAJV in kako jo uporabljati, če ste motorist.

DRAJV – en račun, več vozil

Če uporabljate aplikacijo DRAJV kot voznik avtomobila, potem veste, da je DRAJV telematična rešitev, ki meri premike telefona, hitrost in sile pri pospeševanju, zaviranju in sile v ovinkih.

 

Zakaj pa vam lahko koristi? Na koncu vožnje aplikacija poda skupno oceno. Če ste prejeli oceno med 90 in 100 točkami, je vaša vožnja ocenjena kot varna in lahko šteje v skupen mesečni popust. Na leto lahko z avtom zberete do 20 % popusta, ki ga lahko unovčite na zavarovanje za avto, zavarovanje za avtodom ali zavarovanje Mladi voznik. Na ta način lahko z DRAJV-om vozite bolj varno in hkrati prihranite pri zavarovanju.

 

Podatki Zavarovalnice Triglav kažejo, da so uporabniki aplikacije DRAJV bolj varni vozniki, saj imajo za približno 15 do 20 % manj škod v primerjavi s tistimi vozniki, ki je ne uporabljajo.

 

Aplikacija DRAJV tudi za motoriste in voznike avtodoma

Aplikacijo DRAJV pa lahko uporabljate tudi kot motorist ali kot voznik avtodoma. Za to je dovolj en uporabniški račun, vključite pa lahko več različnih tipov vozil. Kako?

 

  1. Posodobite (oz. naložite) aplikacijo DRAJV v svoji spletni trgovini: App Store, Google Play ali AppGallery. Redno posodabljanje aplikacije priporočamo tudi sicer, da se tako izognete večini težav z nepravilnim delovanjem.
  2. Če uporabljate več DRAJV računov, ker popuste zbirate za več avtomobilov, najprej skozi enostaven postopek združite račune v en račun.
  3. Nato dodajte vozila, s katerimi želite v prihodnje uporabljati aplikacijo DRAJV, spremljati svojo vožnjo in zbirati popuste za zavarovanje. Dodate lahko osebna vozila, motorna kolesa in avtodom.
  4. Pred posamezno vožnjo enostavno izberete vozilo, odložite telefon na varno mesto in vozite varno.

 

 

Vklopite DRAJV tudi na motorju

Seveda lahko tudi kot motorist z varno vožnjo prejmete popust na zavarovanje motornega kolesa, in sicer do 2 % mesečno.

 

Letno je mogoče pridobiti do 15 % popusta, saj v zimski sezoni popusta zaradi manj varne vožnje z motorjem ni mogoče zbirati.

 

Popust lahko unovčite na zavarovanje motorja, in sicer na zavarovanje odgovornosti, zavarovanje nezgode za poškodbe voznika in zavarovanje kaska.

 

 

Telefon imate lahko med vožnjo spravljenega v žepu motorističnega oblačila ali v nahrbtniku; lahko pa ga pred vožnjo namestite v nosilec za telefon na krmilo. Pri tem vas naj ne skrbi, ali bo aplikacija zaznala spreminjanje položaja in kako bo to vplivalo na snemanje vožnje. Ob spremembi lege telefona se bodo senzorji samodejno kalibrirali in omogočili pravilno merjenje sil med vožnjo.

 

Tako kot za vožnjo z avtomobilom, lahko uporabite tudi funkcijo avtomatičnega snemanja voženj.

 

Kaj meri DRAJV ob vožnji z motorjem?

Imate pomislek, da bo vožnja z motorjem ob uporabi DRAJV-a postala dolgočasna? Ko boste uporabljali DRAJV kot motorist, bo merjenje in analiza vožnje prilagojena vožnji motorja, ki je bolj dinamična.

 

Dobro oceno, to je med 90 in 100 točkami, boste pridobili, če boste upoštevali priporočila varne vožnje glede na vaš tip motorja.

 

Skupna ocena vožnje z motorjem z aplikacijo DRAJV je v večji meri odvisna predvsem od upoštevanja hitrostnih omejitev in le v manjši meri pa od sil pri pospeševanju, zaviranju in zaznanih sil v ovinkih.

 

 

Aplikacija DRAJV je za motoriste dobrodošla tudi zato, ker imate na enem mestu shranjene vse zemljevide vaših motorističnih poti, ob tem pa lahko spremljate tudi svoj način vožnje. Za vsako vožnjo namreč lahko v meniju Moje vožnje na zemljevidu preverite, na katerih odsekih ste prekoračili hitrost in kje so zaznane sile bile prevelike.

 

Prav tako lahko preverjate mesečno statistiko, ki vam pove, koliko kilometrov ste prevozili, dnevne razdalje, povprečne dnevne ocene in še mnogo več. Ne spreglejte še zanimivih nagradnih iger in izzivov. Aplikacijo DRAJV bomo stalno izboljševali in dodajali nove funkcionalnosti. Veseli bomo tudi vašega povratnega odziva in ocene na e-naslov ekipe DRAJV drajv@triglav.si.

 

Priporočamo, da vse manevre z motorjem: pospeševanje, prehitevanje, vožnjo v ovinek, vožnjo v skupini … izvajate varno. Za nasvete o varni vožnji preverite članke na portalu Vse bo v redu, kjer svetujejo izkušeni strokovnjaki motoristi, in portalu Vozim se ter se udeležite delavnic oz. tečajev varne vožnje. Želimo vam srečno in varno pot!

 

Varnost motoristov je odvisna od mnogih dejavnikov. Nekatere smo osvetlili na dogodku Anatomija motoristove vožnje, spregovorili pa smo tudi o tem, kako lahko DRAJV za motor pripomore k razumevanju podatkov o motoristični vožnji in prispeva k večji varnosti motoristov.

 

Oglejte si dogodek Anatomija motoristove vožnje, ki smo ga organizirali v sodelovanju z AMZS in voditeljem in motoristom Miho Šaleharjem ter sogovorniki:

 

  • Irmo Žuman, psihologinjo, psihoterapevtko in motoristko;
  • Andrejem Brglezom, predsednikom AMZS in motoristom;
  • mag. Goranom Jovanovićem, presojevalcem motorističnih nesreč pri AVP in motoristom ter
  • Jako Klementom, direktorjem avtomobilskih zavarovanj, Zavarovalnica Triglav.

 

motorno kolo, varna vožnja, zavarovanje motornih koles, preventiva, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim motorjem, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.