Spletno sklepanje kaska je preprosto in hitro

Poleg številnih drugih zavarovanj lahko po spletu sklenete tudi avtomobilski kasko.

Časi, ko smo ljudje le izjemoma in z zadržki nakupovali po spletu, so minili. Samo z nekaj kliki iz domačega naslanjača lahko danes kupite potovanje, hrano za mačke in zavarovanje, tudi zavarovanje avtomobilskega kaska.

Kar 63 odstotkov prebivalcev Slovenije spletni nakup opravi vsaj enkrat na leto. Pomanjkanje časa, hitenje v službi in po družinskih opravkih ter razvoj tehnologije naglo in nepovratno spreminjajo ustaljene navade. Spletno nakupovanje je postalo del vsakdana.

 

Med nakupi, ki jih lahko enostavno in hitro opravite po spletu, je tudi sklepanje zavarovanj. Poleg številnih drugih zavarovanj lahko zdaj prek interneta sklenete tudi zavarovanje splošnega ali delnega avtomobilskega kaska. To zavarovanje krije škodo, ki nastane zaradi uničenja, poškodovanja ali kraje vašega vozila.

 

Petek zvečer, vi pa brez zavarovanja

Ko se v petek zvečer po napornem tednu vendarle zleknete na kavč, vas kot strela z jasnega prešine misel, da vam med tednom ni uspelo iti v poslovalnico zavarovalnice in da vam bo poteklo avtomobilsko zavarovanje, konec tedna pa bi radi preživeli brez obveznosti.

 

Če imate računalnik ali pametni telefon na dosegu roke, se vam za rešitev situacije sploh ni treba premakniti. V nekaj minutah in z nekaj kliki lahko zavarovanje sklenete ali podaljšate kar po spletu.

 

Zakaj bi sklepali zavarovanje na spletu?

 

 • Za sklenitev zavarovanja potrebujete le nekaj osnovnih podatkov.
 • Vse ugodnosti in informacije so na voljo tudi na spletu.
 • Sklepanje je hitro in učinkovito, tudi na mobilnih napravah.
 • Sklepanje je povsem varno – dobro je poskrbljeno za varstvo podatkov in varno plačilo (prvo premijo plačate takoj, za preostale pa lahko med postopkom sklenitve odprete trajnik).
 • Celotno poslovanje je (lahko) digitalno: vso dokumentacijo prejmete na svoj elektronski naslov. Na voljo pa vam je tudi v digitalni poslovalnici i.triglav, kjer lahko z enim klikom dostopate do svojih polic, pregledujete plačane obroke ter preverjate zapadlost polic in jih tako tudi podaljšujete. Koristi spletnega sklepanja zavarovanja so številne, postopek je preprost, prihranite pa tudi čas, ki bi ga sicer porabili za obisk poslovalnice oziroma agenta. Na spletu so namreč vse informacije, ki jih potrebujete, zbrane na enem mestu.

 

Med postopkom sklenitve zavarovanja boste dobili vse napotke, ki jih potrebujete, in ne boste prepuščeni sami sebi.

 

Spletno sklepanje avtomobilskega zavarovanja po korakih

Za še lažje sklepanje navajamo podrobnosti postopka sklenitve zavarovanja avtomobila po spletu – od podatkov, ki jih potrebujete, do izbire posebnih želja in uveljavljanja ugodnosti, ki vam pripadajo (denimo bonusa). Kako torej skleniti zavarovanje na daljavo?

 

1. PRIPRAVITE OSNOVNE PODATKE

Če zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav sklepate prvič, potrebujete:

 

 • registrsko številko vozila (ali številko njegove šasije),
 • davčno številko,
 • število prevoženih kilometrov,
 • številko stare police, če želite prenesti bonus,
 • kreditno/plačilno kartico.

 

Če zavarovanje le podaljšujete, potrebujete:

 

 • številko obstoječe zavarovalne police,
 • davčno številko,
 • število prevoženih kilometrov,
 • kreditno/plačilno kartico.

 

Ti podatki zadoščajo za veliko večino vozil. Na osnovi registrske številke ali številke šasije vozila lahko namreč iz javne evidence registriranih vozil v procesu sklepanja zavarovanja pridobimo vse druge podatke o vozilu, tako da jih ni treba vnašati.

 

Če ste uporabnik digitalne poslovalnice i.triglav, je postopek še preprostejši. Z vpisom v i.triglav sistem pridobi vse podatke o vaših zavarovanjih, ki jih z nekaj kliki le podaljšate.

 

2. IZBERITE POSEBNOSTI

Če podatkov o vozilu ni bilo mogoče pridobiti iz javne evidence registriranih vozil, jih boste morali vnesti sami. Zato imejte pri sebi prometno dovoljenje, iz katerega jih lahko prepišete. V tem primeru boste poleg navedbe serijske številke izbrali tudi dodatno opremo, ki je vgrajena v vaš avto.

 

Če so se izpisali podatki o vozilu, pridobljeni iz javne evidence registriranih vozil, to velja tudi za vse informacije o vgrajeni serijski in dodatni opremi. Tukaj dodatno opremo izbirate le, če ste jo vgrajevali sami.

 

V obeh opisanih primerih lahko dodatno opremo izbirate med številnimi prednastavljenimi možnostmi.

 

3.UVELJAVITE UGODNOSTI, POPUSTE IN BONUS

Uveljavljate lahko vse popuste, ki so na voljo pri posameznem zavarovanju. Z lojalnostnim programom Triglav komplet tako lahko pri sklenitvi premoženjskih zavarovanj prejmete do 40 odstotkov popusta.

 

Veste, kakšen je lahko vaš Triglav komplet popust? Preverite s Triglav komplet kalkulatorjem.

 

Če Triglav kompleta še nimate, ga lahko ustvarite kar v procesu sklepanja zavarovanja in s tem pridobite še dodatnih 15 odstotkov popusta za prvi avto, vključen v bonitetni program. V procesu sklepanja lahko, če ustrezate pogojem, pridobite tudi popust za mlade družine in do 20 % popusta ob uporabi aplikacije DRAJV, unovčite lahko tudi morebitne kupone in izkoristite druge popuste.

 

Če avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav sklepate prvič, lahko celotno boniteto, ki ste jo pridobili pri drugi zavarovalnici, prenesete na novo polico tudi po spletu.

 

4. SEZNANITE SE S PODROBNOSTMI ZAVAROVANJA

Vsi paketi in možnosti zavarovanja so v postopku sklepanja podrobno razloženi. Svoja obstoječa zavarovanja lahko po spletu preprosto podaljšujete.

 

5. SPOZNAJTE IZRAZE IN POJASNILA

Sistem vas prijazno vodi skozi postopek sklenitve. Vsi manj znani izrazi in druga pojasnila so označeni z ikonama i. Če se z miško postavite nanju, boste izvedeli vse, kar morate vedeti.

 

6. VARNO OD KORAKA DO KORAKA

Ne skrbite, če kaj narobe vpišete ali izberete napačno možnost. Preden sklenete zavarovanje, lahko pregledate svojo izbiro in jo tudi spreminjate.

 

7. ZAKLJUČITE SKLENITEV ZAVAROVANJA

Pred plačilom pazljivo preglejte vse vnesene podatke, posebno pozorni bodite na ime sklenitelja zavarovanja, datum začetka zavarovanja in svoj naslov. Nato pa šele v zadnjem koraku zavarovanje varno plačate in ga s tem tudi sklenete. Zavarovalno premijo lahko plačate s kreditno kartico (Mastercard, Visa), plačilno kartico (Maestro), spletno banko (NLB Klik) in storitvijo Valú. Lahko se odločite za takojšnje plačilo ali plačilo na obroke s trajnikom. Pri obročnem plačilu prvi obrok plačate takoj.

 

Zavarovanja ne boste sklenili vse do zadnjega klika, zato se ne bojte poskusiti in se seznaniti s spletnim sklepanjem.

 

8. POLICA JE VARNO SHRANJENA

Ko boste potrdili svoj elektronski naslov, boste nanj prejeli polico in dokumentacijo. Polica pa bo potem varno shranjena tudi v digitalni poslovalnici i.triglav.

 

9. BREZ SKRBI, ČE STE SE ZMOTILI

Če se vendarle zgodi, da po sklenitvi ugotovite svojo napako, zmoto ali pa bi preprosto radi še kaj spremenili, lahko to storite v območni enoti Zavarovalnice Triglav, s pogovorom z zastopnikom ali po elektronski pošti, poslani na e-naslov info@triglav.si. Tako lahko dodate še kakšno kritje ali osebo pri skupinskih zavarovanjih, za popravek datuma, naslova ali imena pa bo treba polico skleniti na novo.

 

Sicer pa lahko preprosto po spletu tudi prijavite škodo, najlažje iz svojega profila v aplikaciji i.triglav. Raziščite možnosti spletnega poslovanja ter si s tem olajšajte življenje in prihranite čas.

 

Avto, avtomobilsko zavarovanje, sklepanje zavarovanj
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno pot z vašim avtomobilom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.