Sodelujte v nagradni igri »Heavy Rescue od blizu«

Gasilska vozila, požarni kontejner, gašenje električnih vozil … vse to na dogodku Heavy Rescue.

Gasilci in reševalci, ki so usposobljeni za reševanja iz najtežjih prometnih ali drugih nesreč, morajo delovati usklajeno, organizirano, hitro, a mirno. Ob tem uporabljajo tehnično zahtevna orodja. Svoja znanja pridobivajo na različnih izobraževanjih in delavnicah. Eno takih je tudi Heavy Rescue, mednarodni dogodek, kjer se urijo profesionalni in prostovoljni gasilci. Bi si ga ekskluzivno želeli ogledati tudi vi? 

Kaj je Heavy Rescue Slovenia 2022?

Dogodek je razdeljen na dva dela. Sejemski del je odprt za javnost, poklicnim in prostovoljnim gasilcem pa je namenjen zaprt del z različnimi delovnimi točkami, kjer izkušeni inštruktorji prikažejo znanje ali delovanje vozil in opreme za reševanje iz različnih vrst nesreč.

 

Heavy Rescue Slovenia 2022 bo letos potekal v Mariboru, in sicer med 9. in 11. 9. 2022 na parkirišču pred trgovino E. Leclerc.

 

Prijavite se za ogled

Bralcem portalov Vse bo v redu in Vozim se v sodelovanju z Heavy Rescue Slovenia 2022 ponujamo ekskluziven ogled dogajanja na dogodku, ki je sicer zaprt za javnost. Na voljo sta dva dneva, in sicer:
 

  • petek, 9. 9. 2022 in
  • nedelja, 11. 9. 2022.

 

Preverite, kaj vse si bo mogoče ogledati od blizu, in se prijavite na ekskluziven ogled dogodka Heavy Rescue.

 

Med prijavljenimi bomo izžrebali 25 udeležencev za petek in 25 udeležencev, ki se bodo dogodka lahko udeležili v nedeljo. Samo za izžrebane pa bodo izvajalci Heavy Rescue Slovenia 2022 pripravili posebno točko električna vozila, kjer bodo udeleženci lahko izvedeli več o varni uporabi in gašenju električnih vozil.

 

Prijave so odprte do 30. 8. 2022.

 

Reševanje Ceneta Prevca

Na dogodek smo leta 2018 že povabili naše bralce. Takrat je ekipa gasilcev izvedla reševanje Ceneta Prevca iz ukleščenega vozila. Na srečo le za vajo, ki pa pomaga razumeti, kako je, kadar gre zares. Preberite si članek  Z gasilci na terenu ob hudi prometni nesreči in si oglejte 360-stopinjski video, kako je potekalo reševanje priljubljenega skakalca.

 

Naslovna  fotografija: Blanka Kroflič

avto, varna vožnja, škodni primer, avtomobilsko zavarovanje