Izbor uredništva: Ena šaljiva in ena resna o pokojnini

Kakšno bo življenje v prihodnosti? Brez dodatnega varčevanja za pokojnino, ne prav rožnato.

Kako bo čez 20, 30 ali 40 let? Če spremljamo projekcije za pokojnine, slika ni prav nič rožnata. Je črna, polna grozečih demografskih napovedi o staranju prebivalstva, odmikanju priložnosti za upokojitev in mizerni pokojnini. V uredništvu Vse bo v redu pa smo našli eno prav šaljivo spletno stran z nasveti za pokojnino.

Nasveti za pokojnino za tiste, ki ne boste začeli varčevati pravočasno

Slovensko zavarovalno združenje je pripravilo spletno stran, na kateri predstavljajo poklice prihodnosti. Vas zanima, kaj delajo nasvetovalec, mestni zoolog, prepihovizor in drugi silno zanimivi profili? Oglejte si posnetke in opise poklicev prihodnosti.

 

Med humorne opise del in kompetenc ljudi, ki so sicer že vsi upokojenci, a so za dodatno plačilo in dostojno kosilo primorani poprijeti za dodatno delo, pa so vpletene tudi grenke resnice o tem, kakšno življenje vas čaka, če boste računali le na pokojnino z Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. In ne, niso šale.

 

Zato Slovensko zavarovalno združenje priporoča: za varno starost začnite varčevati že zdaj.

 

Kaj priporočajo upravljalci pokojninskih skladov?

Dodajamo pa še eno resno novico. Najnovejši podatki kažejo, da starostna pokojnina znaša le 59 % povprečne neto plače, medtem ko OECD priporoča, da bi za varno življenje potrebovali vsaj 70 % prihodkov pred upokojitvijo. Zato je tako pomembno, da začnete za pokojnino dodatno varčevati in da začnete čim prej.

 

V Sloveniji imamo 10 upravljalcev pokojninskih skladov. Preberite, kaj priporočajo. Dodatno pokojninsko zavarovanje se šteje za davčno olajšavo. Si v prihodnosti lahko obetate, da bi lahko bilo stimulirano z dodatno premijo s strani države?

pokojninsko zavarovanje, pokojnina, varčevanje, osebne finance
Ne zamudite ničesar!

Izbor nasvetov za finančno varnost vas in vaših bližnjih.