Kako zavarujem pametni telefon?

Zaradi pogoste uporabe je vaš pametni telefon v nevarnosti, da se poškoduje.

Ne glede na to, ali prisegate na Android ali na iOS, je vaš pametni telefon za vas najbrž nepogrešljiv. Če ste zanj odšteli več sto evrov, kolikor stanejo najnovejši GSM aparati, se morda sprašujete, ali ga lahko zavarujete. Dobra novica je, da ga lahko. Pojasnjujemo vse, kar morate vedeti o zavarovanju mobitela.

Zakaj zavarovati pametni telefon?

Pametni telefon že nekaj časa ni zgolj telefon, temveč računalnik v malem. Postal je vaš nepogrešljiv sopotnik, kamorkoli greste. Ker ga uporabljate tako pogosto, je v večji nevarnosti, da se poškoduje.

 

Zato ne presenetijo podatki o najbolj pogostih poškodbah pametnih telefonov, ki jih je pokazala raziskava družbe Kelton Research o zaščiti pametnih telefonov:

 

  • 37 % uporabnikov je opraskalo ekran,
  • 29 % jih je po napravi polilo pijačo,
  • 29 % uporabnikom je telefon padel po stopnicah,
  • 20 % uporabnikom pa je pametni telefon padel celo v straniščno školjko. 

 

Tudi izbira, kateri telefon kupiti je v poplavi možnosti težka. Nakup telefona, ki ga številni uporabljate za zasebne in poslovne namene pa pomeni  precejšen izdatek.

 

Proti določenim nevarnostim, kot so poškodbe ali tatvine, je torej smiselno skleniti ustrezno zavarovanje.

 

Kako zavarovati pametni telefon?

V Zavarovalnici Triglav imamo v svoji ponudbi tudi zavarovanje mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov ipd.

 

Na voljo imate:

 

Zavarovanje telefona

Za celovitejšo zaščito svojega mobilnega telefona lahko poskrbite z zavarovanjem telefona, ki ga lahko sklenete v okviru zavarovanja naprav.

 

Zavarovanje mobilnega telefona krije uničenje, poškodovanje, okvaro, vlomsko tatvino ali rop telefona.

 

Kritje velja na območju celega sveta, reševanje škode in popravilo pa se izvajata izključno v Sloveniji.

 

Zavarovanje lahko enostavno sklenete preko spleta, vendar najkasneje v sedmih dneh od datuma nakupa naprave, veljati pa začne ob polnoči na dan sklenitve. Ob sklepanju boste potrebovali račun, kjer mora jasno biti zapisana vrednost telefona, saj bo od tega in od trajanja zavarovanja odvisna premija.

 

Zavarovanje lahko sklenete za 1 ali 2 leti, se pa v tem času vsak mesec obračunava tudi amortizacija. V času zavarovanja telefona zavarovalnica pokrije škodo za največ tri škodne primere.

 

Po spletu ali s klicem (v klicni center Zavarovalnice Triglav), lahko tudi prijavite škodo. Zavarovalnica bo poskrbela za prevzem naprave, oceno škode in popravilo. Če bodo stroški popravila višji od zavarovalne vrednosti naprave, boste dobili izplačano zavarovalnino.

 

Zavarovanje doma

Če imate sklenjeno zavarovanje doma, potem je vaš pametni telefon doma zavarovan za škodo, ki nastane zaradi požarnih in vlomskih nevarnosti.

 

Z razširitvijo zavarovanja lahko vključite tudi kritje za škode zaradi strojelomnih rizikov – torej za mehanske poškodbe telefona in indirektnega udara strele.

 

Vendar pa je kritje v primeru zavarovanja doma omejeno in pogosto ni zadostno, da bi pokrilo škodo na dražjih napravah.

 

Drugi načini ureditve zavarovanj za pametne telefone

Nekateri prodajalci ponujajo zavarovanje pametnih telefonov že ob nakupu v poslovalnici ali preko spleta oziroma ob sklenitvi naročniškega razmerja.

 

Razlogov ZA in možnosti KAKO je torej veliko. Zato ni izgovorov, da ne bi poskrbeli za varno in brezskrbno uporabo svojega pametnega telefona.

 

Zagotovo poznate prijatelja, ki bi mu ta nasvet koristil. Delite ga in poskrbite, da bo vaš prijatelj še naprej dosegljiv na svojem pametnem telefonu.

drobni tisk, paketno zavarovanje DOM, zavarovanje premičnin, sklepanje zavarovanj, škodni primer