8 razlogov, da obiščete Triglav Lab

Triglav Lab je mesto, kjer lahko preizkusite nove storitve, ki vas bodo na zabaven način poučile o varnosti.

Kako naj poskrbim za lastno varnost? Kakšnim nevarnostim sem sploh izpostavljen? Jih lahko preprečim? Je morda zavarovanje ena izmed rešitev? Odgovore na ta vprašanja boste dobili v našem razvojno predstavitvenem centru Triglav Lab. Razlogov, da se oglasite v njem, pa je še veliko več.

1. V Triglav Lab po Triglav izkušnjo

Na Dunajski cesti 20 v Ljubljani smo odprli sodoben prostor, ki je drugačen od naših klasičnih poslovalnic.

 

Cilj razvojno predstavitvenega centra Triglav Lab je, da obiskovalcem predstavi nove storitve, produkte in ideje.

 

Triglav Lab je zasnovan kot neke vrste laboratorij, prostor, kjer bomo razvijali pametne digitalne storitve in ki bo obiskovalcem ponujal inovativna doživetja na področju varnosti. Gre za nekakšen poligon našega digitalnega poslovanja. Skupaj z vami bomo testirali ideje za izboljšanje uporabniške izkušnje in tiste najbolj uspešne prenesli tudi drugam.

 

2. Preizkusite se v različnih prometnih situacijah

Pravijo, da vaja dela mojstra. A cesta res ni kraj, kjer bi bilo smiselno vaditi, kako ravnati ob neljubih dogodkih. Da pa boste pripravljeni na različne situacije v prometu in boste znali pravilno ukrepati, lahko vadite na simulatorju varne vožnje, ki vas čaka v Triglav Labu.

 

 

Kot v zgornjem videu priporoča Domen Prevc, je simulator še posebej primeren za mlade voznike. Več o simulatorju si lahko preberete tukaj

 

3. Spoznajte reševanje v prometni nesreči

Huda prometna nesreča. Sedite v močno poškodovanem avtomobilu. Spremljate ekipo gasilcev, ki vas rešuje. V takem svetu se boste znašli z Oculus očali. Virtualna izkušnja bo tako izjemna, da vas ne bo pustila ravnodušne, niti ko boste kasneje zares sedli v svoj avto.

 

Več o doživetju, ki vas čaka si lahko preberite v članku, ki odkriva Kako poteka reševanje iz vozila.

 

4. Poletite v Planici

Ko to delajo naši orli, vi pa jih spremljate s kavča, poleti zgledajo tako enostavno. Pa so res? Seveda ne predlagamo, da se odpravite v Planico in poletite z velikanke. Bolj varno in enostavno, pa vseeno zelo razburljivo bo, če v Triglav Labu poletite s pomočjo interaktivne simulacije smučarskih poletov in doživite ta neverjeten občutek.

 

 

5. Pripravite se na potres

Kam bi se skrili, če bi se zdaj začela tresti tla? Pod mizo, bi stekli ven, bi zmrznili na mestu? Ni vam treba odgovoriti, najbolje bo, če preverite z virtualno izkušnjo potresa. Sami doživite potres z magnitudami 4, 5.5. in 7 po Richterjevi potresni lestvici in se prepričajte, če bi bila vaša reakcija prava in dovolj hitra.

 

6. Vožnja s simulatorjem e-skiroja

V Triglav Labu, razvojno predstavitvenem centru Zavarovalnice Triglav, imate edinstveno priložnost preizkusiti povsem nov tip simulatorja urbane mobilnosti, ki je bil razvit posebej za potrebe ozaveščanja o razvoju in tveganjih sodobne mikromobilnosti.


 

Simulator vožnje z e-skirojem je prvi tovrstni simulator v Sloveniji.

 


Simulacija električne mobilnosti z vožnjo e-skiroja vozniku ponuja virtualni prikaz realnih okoliščin v prometu, predvsem pri srečevanju z ostalimi udeleženci v prometu. Vse situacije so zasnovane tako, da se mora uporabnik nanje odzvati s pozornim opazovanjem, predvidevanjem in prilagoditvijo hitrosti.

7. Posvetujte se s strokovnjaki

Triglav Lab je pravi naslov za iskanje zdravstvenih nasvetov. V digitalnem centru pogosto organiziramo dogodke, ki pokrivajo široko polje zdravstvenih tematik.

 

Ne ostajamo le pri teoriji, saj lahko skozi različne delavnice in meritve preverimo naše zdravstveno stanje in dobimo konkreten nasvet, kako zdravje izboljšati oziroma kako ravnati v primeru, ko se zgodi bolezen nam ali našim najbližjim.

 

Na zanimivih in poučnih dogodkih kot partnerji Triglav zdravja sodelujejo priznani zdravniki in strokovnjaki.

 

8. Udeležite se različnih dogodkov

V Triglav Labu potekajo številni dogodki in delavnice, kjer se z zanimivimi vsebinami predstavlja tako Zavarovalnica Triglav kot tudi ostale družbe znotraj skupine, poslovni in drugi partnerji zavarovalnice. Dogodki so vsebinsko usmerjeni predvsem na zavarovalniško opismenjevanje, ozaveščanje o preventivi v cestnem prometu in ostalih vsakodnevnih nevarnostih.

 

Dogodki potekajo v osrednjem delu prostora, kjer se nahajata tribuna, ki z dodatnimi sedišči sprejme okoli 60 ljudi in moderni videozid, ki omogoča predvajanje slikovnih in video vsebin. Da boste dogodkom lažje sledili, vam lahko postrežemo skodelico dobre kave.

 

Spremljajte koledar dogodkov in se nam pridružite.

  

Razlogov za obisk Triglav Laba, ki bo odprt od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00, bo s časom še več. Morda vas bo prepričal tudi kateri izmed številnih dogodkov, delavnic in izobraževanj, ki jih bomo tu v prihodnosti organizirali. Spremljate nas še naprej in obveščali vas bomo tudi o tem. 

 

spletna varnost, spletno nakupovanje, mobilni telefon, sklepanje zavarovanj, avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje doma, turistično zavarovanje, Celovita zdravstvena obravnava, osebne finance, prosti čas, aktivno življenje, preventiva, zdravje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.