8 razlogov, da obiščete Triglav Lab

Triglav Lab je mesto, kjer lahko preizkusite nove storitve, ki vas bodo na zabaven način poučile o varnosti.

Kako naj poskrbim za lastno varnost? Kakšnim nevarnostim sem sploh izpostavljen? Jih lahko preprečim? Je morda zavarovanje ena izmed rešitev? Odgovore na ta vprašanja boste dobili v našem tehnološkem centru in poligonu digitalnega poslovanja, ki smo ga poimenovali Triglav Lab. Razlogov, da se oglasite v digitalnem centru v Ljubljani, pa je še veliko več.

1. V Triglav Lab po Triglav izkušnjo

 

Na Dunajski cesti 20 v Ljubljani smo odprli sodoben prostor, ki je drugačen od naših klasičnih poslovalnic.

 

Cilj digitalnega centra Triglav Lab je, da obiskovalcem predstavi nove storitve, produkte in ideje.

 

Triglav Lab je zasnovan kot neke vrste laboratorij, prostor, kjer bomo razvijali pametne digitalne storitve in ki bo obiskovalcem ponujal inovativna doživetja na področju varnosti. Gre za nekakšen poligon našega digitalnega poslovanja. Skupaj z vami bomo testirali ideje za izboljšanje uporabniške izkušnje in tiste najbolj uspešne prenesli tudi drugam.

 

2. Preizkusite se v različnih prometnih situacijah

Pravijo, da vaja dela mojstra. A cesta res ni kraj, kjer bi bilo smiselno vaditi, kako ravnati ob neljubih dogodkih. Da pa boste pripravljeni na različne situacije v prometu in boste znali pravilno ukrepati, lahko vadite na DRAJV simulatorju varne vožnje, ki vas čaka v Triglav Labu.

 

 

Kot v zgornjem videu priporoča Domen Prevc, je simulator še posebej primeren za mlade voznike. Zato začenjamo tudi s tečaji za mlade voznike.

 

Opravljen tečaj na simulatorju varne vožnje bo enakovreden udeležbi na Delavnici Triglav mladi, ki so jo do sedaj mladi vozniki lahko opravljali le v sklopu obveznega Programa dodatnega usposabljanja za voznika začetnika v enem od treh izbranih centrov varne vožnje po Sloveniji.

 

Z njim si lahko torej ravno tako pridobijo 50-% znižanje doplačila za mladega voznika. Za opravljanje tega tečaja jim ni treba čakati, da preteče najmanj 6 mesecev od opravljenega vozniškega izpita, kot to velja za opravljanje Delavnice Triglav mladi.

 

Na tečaj varne vožnje na simulatorju se lahko mladi vozniki prijavijo na spletni strani, pogoj za prijavo pa je opravljen e-izpit (teoretični del), ki je že sedaj del Delavnice Triglav mladi.

 

3. Spoznajte reševanje v prometni nesreči

Huda prometna nesreča. Sedite v močno poškodovanem avtomobilu. Spremljate ekipo gasilcev, ki vas rešuje. V takem svetu se boste znašli z Oculus očali. Virtualna izkušnja bo tako izjemna, da vas ne bo pustila ravnodušne, niti ko boste kasneje zares sedli v svoj avto.

 

Več o doživetju, ki vas čaka si lahko preberite v članku, ki odkriva Kako poteka reševanje iz vozila.

 

4. Poletite v Planici

Ko to delajo naši orli, vi pa jih spremljate s kavča, poleti zgledajo tako enostavno. Pa so res? Seveda ne predlagamo, da se odpravite v Planico in poletite z velikanke. Bolj varno in enostavno, pa vseeno zelo razburljivo bo, če v Triglav Labu poletite s pomočjo interaktivne simulacije smučarskih poletov in doživite ta neverjeten občutek.

 

 

5. Pripravite se na potres

Kam bi se skrili, če bi se zdaj začela tresti tla? Pod mizo, bi stekli ven, bi zmrznili na mestu? Ni vam treba odgovoriti, najbolje bo, če preverite z virtualno izkušnjo potresa. Sami doživite potres z magnitudami 4, 5.5. in 7 po Richterjevi potresni lestvici in se prepričajte, če bi bila vaša reakcija prava in dovolj hitra.

 

6. Posvetujte se s strokovnjaki

Iskanje zdravstvenih nasvetov in preverjanje simptomov na spletu ni nikoli prava rešitev. Če ste to že kdaj poskusili, ste verjetno kmalu postali zmedeni od števila nasprotujočih si laičnih informacij. V Triglav Labu vam bomo ponudili prostor, kjer se boste lahko prek videokonference v zasebnem prostoru pogovorili s strokovnjakom s področja medicine.

 

 

7. Spoznajte svoje možgane

Demenca je bolezen sodobnega sveta, za katero še ni zdravila. Lahko pa za zdravje svojih možganov veliko naredite sami z aktivnim življenjskim slogom, zdravo prehrano in sprostitvijo.

 

Pomembno vlogo pri preprečevanju in soočanju s to boleznijo imajo tudi različne raziskave. Eden takšnih primerov je projekt zgodnjega odkrivanja demence ADAM, ki ga podpira Zavarovalnica Triglav. Cilj projekta je razvoj novih, cenovno dostopnih in neinvazivnih diagnostičnih metod.

 

Zato bomo v Labu organizirali tudi testiranje na morebitno prisotnost spominskih in miselnih težav s presejalnim testom MoCA. Te težave so lahko zgodnji pokazatelj demence. Udeleženci testiranja pa bodo imeli tudi možnost sodelovati pri EEG snemanju, katerega namen je pospešiti razvoj inovativnih pristopov k diagnostiki demence s tehnologijo EEG. Gre za merjenje možganske električne aktivnosti z elektrodami na površini glave.

 

8. Sklenite zavarovanja digitalno

Ko boste preizkusili potres ali doživeli prometno nesrečo v simulatorju, se boste morda poleg vprašanja, kaj lahko sami naredite za varnost, vprašali, kako vam lahko pomaga zavarovalnica, če škode ne morete preprečiti? Del preventive je zagotovo ustrezna zavarovalna zaščita in če boste na podlagi doživetij ugotovili, da ta morda ni zadostna, boste v Triglav Labu lahko to enostavno uredili.

 

Kajti to je tudi prodajno mesto, ki vam omogoča dostop do naše celotne digitalne ponudbe. Zavarovanje boste lahko sklenili sami ali s pomočjo našega osebja.  Na sodoben način: brez papirja, digitalno, kar preko tablic, ki so na voljo.

 

Razlogov za obisk Triglav Laba, ki bo odprt od ponedeljka do petka, od 10.00 do 18.00, bo s časom še več. Morda vas bo prepričal tudi kateri izmed številnih dogodkov, delavnic in izobraževanj, ki jih bomo tu v prihodnosti organizirali. Spremljate nas še naprej in obveščali vas bomo tudi o tem.

spletna varnost, spletno nakupovanje, mobilni telefon, sklepanje zavarovanj, avtomobilsko zavarovanje, paketno zavarovanje DOM, turistično zavarovanje, Celovita zdravstvena obravnava, osebne finance, prosti čas, aktivno življenje, preventiva, zdravje
Preberite tudi